Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pt, 22 gru 2017 11:30:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 875
Lokalizacja: Szczytno
Potrzebuje info czy wam także nie otwiera się strona http://bsszczytno.pl na łączach Netii i TKT
U mnie na obydwu łączach nie ma dostępu, z kolei sprawdzałem na mobilnym i działa OK.
ps. Sprawdzałem z kilku adresów IP.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 13:13:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 12 lis 2003 11:23:56
Posty: 1096
Łącze T-Mobile (dawny GTS) strona otwiera się bez najmniejszych problemów.


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 15:27:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 553
Orange i multimedia się roztwiera bez problemu.


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 16:14:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1432
pcela pisze:
Potrzebuje info czy wam także nie otwiera się strona http://bsszczytno.pl na łączach Netii i TKT
U mnie na obydwu łączach nie ma dostępu, z kolei sprawdzałem na mobilnym i działa OK.
ps. Sprawdzałem z kilku adresów IP.

Problem z DNS? spróbuj zmienić na inny


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 17:18:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 875
Lokalizacja: Szczytno
DNSy mam własne. Jak przykazano.

Tracert dla TKTelekomu z brzegówki wygląda tak:
Kod:
traceroute to 46.29.17.41 (46.29.17.41), 30 hops max, 60 byte packets
 1  78-131-xxx-xxx.tktelekom.pl (78.131.xxxx.xx  1.117 ms  1.116 ms  1.097 ms
 2  88-199-239-245.tktelekom.pl (88.199.239.245)  4.551 ms  4.557 ms  4.541 ms
 3  94-40-199-6.tktelekom.pl (94.40.199.6)  8.193 ms 94-40-199-38.tktelekom.pl (94.40.199.38)  8.206 ms  8.332 ms
 4  hawetelekom-gw.pozix.pl (185.1.4.11)  10.553 ms  10.455 ms  10.464 ms
 5  * * *
 6  * * *
 7  * * *
 8  HAWE-OSRODEK-JONKOWO.net.hawetelekom.pl (92.55.195.149)  19.040 ms  18.805 ms  18.877 ms
 9  SPRINT-DC-HAWE.net.hawetelekom.pl (77.242.225.94)  20.108 ms  18.622 ms  18.608 ms
10  n16h14.sprintdatacenter.net (46.29.16.14)  13.351 ms  13.536 ms  13.285 ms
11  * * *
12  * * *
13  * * *
14  * * *
15  * * *


dla Netii tak:
Kod:
traceroute 46.29.17.41
traceroute to 46.29.17.41 (46.29.17.41), 30 hops max, 60 byte packets
 1  62.148.xx.xx (62.148.xxx.xxx)  1.163 ms  1.212 ms  1.277 ms
 2  81.210.8.10x (81.210.8.10x)  1.910 ms  2.386 ms  2.604 ms
 3  gdanc001rt01.inetia.pl (87.204.227.102)  7.185 ms  13.711 ms  14.103 ms
 4  starh001rt07.inetia.pl (87.204.227.26)  6.774 ms  6.654 ms  6.843 ms
 5  starh001rt09.inetia.pl (83.238.251.82)  8.753 ms  8.316 ms  8.758 ms
 6  83.238.248.128 (83.238.248.128)  15.976 ms  14.167 ms  13.533 ms
 7  warsc001rt06.inetia.pl.inetia.pl (83.238.251.167)  13.065 ms  13.063 ms  13.023 ms
 8  89.46.145.11 (89.46.145.11)  33.584 ms  29.583 ms  29.518 ms
 9  n16h14.sprintdatacenter.net (46.29.16.14)  14.453 ms  14.489 ms  14.493 ms
10  * * *
11  * * *
12  * * *
13  * * *
14  * * *
15  * * *

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 17:39:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1432
A jednak sprawdz na np 8.8.8.8.


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 20:17:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 875
Lokalizacja: Szczytno
Przecież zwraca mi poprawne IP tamtego hosta.

Dostałem wynik mtr do mojego routera (pierwszy z mojego poprzedniego postu) z maszyny która hostuje tamtą stronę.
Kod:
Host                                                                                                                              Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
 1. n17h1.sprintdatacenter.net                                                                                                     99.8%   608    0.6   0.6   0.6   0.6   0.0
 2. n16h1.sprintdatacenter.net                                                                                                      0.0%   608    0.4   6.0   0.2 167.9  18.6
 3. 89.46.144.212                                                                                                                   0.0%   608    5.3   6.4   4.3  10.4   1.0
 4. 83.238.248.229                                                                                                                  0.0%   608   10.2  11.6   9.7 126.2  10.3
 5. 88-199-239-246.tktelekom.pl                                                                                                     0.0%   608   13.1  12.9  12.8  13.5   0.0
 6. ???

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: pt, 22 gru 2017 23:39:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 809
mnie tez kiedys zablokowali BS-y
korzystaja z jakijs dziwnej bazy, ktora wyrzuca caly AS, a napewno cala /24..
zadzown do banku i pogadaj zinformatykiem, powie Ci jaka to baza, napiszesz do nich i bedzie ok..

przynajmniej ja tak mialem..


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 0:16:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 875
Lokalizacja: Szczytno
To vhost w Sprincie. Ta sama maszyna hostuje jeszcze kilka innych serwisów www. Pod tym adresem nie ma serwisu transakcyjnego, tylko strona informacyjna z ofertą banku. Serwis transakcyjny otwiera się jak podamy bezpośrednio jego adres.
Z bankiem także rozmawiałem, wiedzą o problemie, bo u nich też nie działa (nie mają łączą od nas). Blacklisty wykluczyli, tam czysto.

Sprint twierdzi, że pakiety ode mnie do nich dochodzą (do konkretnie tej maszyny) , jest jakiś problem z połączeniem od nich do mnie.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: sob, 23 gru 2017 23:08:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 875
Lokalizacja: Szczytno
Poprosiłem NOC o zmianę trasy. Na łączu TKT ruch teraz idzie via EPIX, natomiast z łącza Netii poprawili ścieżkę.

Kod:
traceroute -I 46.29.17.41
traceroute to 46.29.17.41 (46.29.17.41), 30 hops max, 60 byte packets
 1  78-131-235-xx.tktelekom.pl (78.131.235.xx)  0.885 ms  0.900 ms  0.933 ms
 2  88-199-239-245.tktelekom.pl (88.199.239.245)  3.955 ms  4.003 ms  4.019 ms
 3  warsh002rt22.inetia.pl (83.238.248.230)  4.856 ms  4.947 ms  4.962 ms
 4  warsc001rt06.inetia.pl (83.238.249.65)  5.877 ms  5.910 ms  5.932 ms
 5  89.46.145.11 (89.46.145.11)  7.976 ms  8.023 ms  8.111 ms
 6  n16h14.sprintdatacenter.net (46.29.16.14)  8.070 ms  7.990 ms  7.886 ms
 7  panel01.sprintdatacenter.pl (46.29.17.41)  8.421 ms  8.467 ms  8.399 ms

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: czw, 28 gru 2017 19:46:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 875
Lokalizacja: Szczytno
No i znowu nie działa.

Tracerty:
Z łącza Netii
Kod:
traceroute to 46.29.17.41 (46.29.17.41), 30 hops max, 60 byte packets
 1  62.148.67.XX (62.148.67.xx)  1.093 ms  1.159 ms  1.276 ms
 2  81.210.8.105 (81.210.8.105)  1.977 ms  2.365 ms  2.642 ms
 3  87.204.227.102 (87.204.227.102)  4.323 ms  4.685 ms  4.982 ms
 4  starh001rt07.inetia.pl (87.204.227.26)  5.774 ms  5.772 ms  5.824 ms
 5  starh001rt09.inetia.pl (83.238.251.82)  8.108 ms  8.109 ms  8.116 ms
 6  83.238.248.128 (83.238.248.128)  12.233 ms  10.636 ms  10.597 ms
 7  warsc001rt06.inetia.pl.inetia.pl (83.238.251.167)  13.704 ms  12.907 ms  12.122 ms
 8  89.46.145.11 (89.46.145.11)  29.698 ms  28.420 ms  28.393 ms
 9  n16h14.sprintdatacenter.net (46.29.16.14)  14.448 ms  14.427 ms  14.393 ms
10  * * *


Z łacza TKT
Kod:
traceroute to 46.29.17.41 (46.29.17.41), 30 hops max, 60 byte packets
 1  78-131-235-xx.tktelekom.pl (78.131.235.xx)  1.134 ms  1.138 ms  1.132 ms
 2  88-199-239-245.tktelekom.pl (88.199.239.245)  3.502 ms  3.523 ms  3.560 ms
 3  warsh002rt22.inetia.pl (83.238.248.230)  6.982 ms  5.483 ms  6.967 ms
 4  warsc001rt06.inetia.pl (83.238.249.65)  7.948 ms  7.955 ms  7.951 ms
 5  89.46.145.11 (89.46.145.11)  8.423 ms  8.430 ms  8.430 ms
 6  n16h14.sprintdatacenter.net (46.29.16.14)  7.889 ms  8.174 ms  8.112 ms
 7  * * *
 


MTR otrzymany ze SprintDC
Do łącza TKT
Kod:
HOST: panel01.sprintdatacenter.pl Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- n17h1.sprintdatacenter.ne 90.0% 10 0.2 0.2 0.2 0.2 0.0
2.|-- n16h1.sprintdatacenter.ne 0.0% 10 0.4 9.9 0.3 53.6 18.8
3.|-- 89.46.144.212 0.0% 10 6.3 6.7 4.8 8.1 1.0
4.|-- 83.238.248.229 0.0% 10 4.8 4.8 4.6 5.2 0.0
5.|-- 88-199-239-246.tktelekom. 0.0% 10 7.5 7.6 7.5 7.7 0.0
6.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0


Do łącza Netii
Kod:
HOST: panel01.sprintdatacenter.pl Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- n17h1.sprintdatacenter.ne 90.0% 10 0.3 0.3 0.3 0.3 0.0
2.|-- n16h1.sprintdatacenter.ne 0.0% 10 0.4 0.5 0.3 0.7 0.0
3.|-- 89.46.144.212 0.0% 10 7.9 6.3 4.8 7.9 0.8
4.|-- WarsC001RT06-WarsH002RT22 0.0% 10 13.6 15.1 13.6 17.4 0.9
5.|-- starh001rt09.inetia.pl 0.0% 10 16.9 15.4 13.6 16.9 1.1
6.|-- 83.238.251.83 70.0% 10 10.6 10.7 10.5 10.8 0.0
7.|-- gdanc001rt01.inetia.pl 40.0% 10 10.9 10.8 10.7 10.9 0.0
8.|-- olszb003rt01.inetia.pl 10.0% 10 14.2 13.6 13.4 14.2 0.0
9.|-- 81.210.8.106 0.0% 10 15.0 17.0 14.8 25.8 4.3
10.|-- ??? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0


Sprint położył sesję do EPIXa i wtedy

Do łącza TKTelekom
Kod:
HOST: panel01.sprintdatacenter.pl Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1.|-- n17h1.sprintdatacenter.ne 90.0% 10 0.5 0.5 0.5 0.5 0.0
2.|-- n16h1.sprintdatacenter.ne 0.0% 10 35.9 13.6 0.3 51.6 17.7
3.|-- n16h162.sprintdatacenter. 0.0% 10 0.2 2.7 0.2 6.8 2.8
4.|-- HAWE-SPRINT-DC.net.hawete 0.0% 10 0.5 0.6 0.5 0.7 0.0
5.|-- ? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
6.|-- ? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
7.|-- ? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0
8.|-- hawetelekom-gw.pozix.pl 0.0% 10 11.1 11.2 11.0 11.4 0.0
9.|-- tktelekom-gw.pozix.pl 0.0% 10 13.8 13.9 13.8 14.2 0.0
10.|-- 88-199-239-246.tktelekom. 0.0% 10 16.0 15.9 15.7 16.1 0.0
11.|-- ? 100.0 10 0.0 0.0 0.0 0.0 0.0


Netia zwala na Sprinta, Sprint na Netię.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 17:05:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 875
Lokalizacja: Szczytno
No i znowu brak dostępu.
Ani Netia, ani SprintDC nie są w stanie zlokalizować problemu.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: wt, 09 sty 2018 15:06:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 875
Lokalizacja: Szczytno
Znowu zablokowało dostęp do tej podsieci.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Post: śr, 10 sty 2018 11:11:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 225
Lokalizacja: Kraków
Hej,
kiedyś do mnie dzwonili że mają jakąś bazę z banami adresów z czarnej listy skądś nie wiadomo skąd.
I czy zmieniamy adresy komuś kto ma problemy z dostępem do strony banku spółdzielczego ale to było jakieś 2 lata temu. I do tej pory nie było takiego problemu.
Z innej beczki miałem ostatnio problem z dostępem do online.comarch.pl u klienta który miał mikrotika swojego i pppoe odpalone.
Problemem był najnowszy soft i on robił kwiotki.
Włączyła sie jakaś opcja mss clamping czy coś takiego.
Może to Cię nakieruje trochę chociaż.


Na górę
Post: czw, 11 sty 2018 8:30:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 sie 2007 2:00:48
Posty: 875
Lokalizacja: Szczytno
Rozmawiałem już z informatykiem z banku, wykluczył czarne listy, bo nie używają ich na ten stronie. Poza tym pod tym adresem jest tylko strona informacyjna, bez serwisu transakcyjnego (tej jest pod całkowicie innym adresem i działa poprawnie). Do tego pod tym.samym IP funkcjonują także inne strony, do których także nie ma dostępu (bank korzysta z hostingu współdzielonego).
Oczywiste nikt nie przyznaje się, że problem jest u niego. Netia zwala na Sprint, a oni na Netię.
I druga rzecz, w weekendy wszystko działa, problem pojawia się w okolicach wtorku - środy.

_________________
[img]http://www.trzepak.pl/userbar.png[/img]
[url=http://www.freeconet.pl?partnerId=130][img]http://images36.fotosik.pl/45/68e5616e729ea972.jpg[/img][/url]
[url=https://polecam.bankmillennium.pl/?id=178854]


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 22 lut 2018 3:05:16

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl