Trzepak.pl

Regulamin forum


Wypowiedzi muszą stosować się do zasad ogólnie przyjętej "netykiety" wynikającej z dokumentu RFC 1855, zamieszczonego pod tym adresem:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1855.txt
Osoby wypowiadające się tu "zawodowo" proszone są o logowanie się swoim imieniem i nazwiskiem, a w stopce ich wypowiedzi wskazane jest przedstawienie danych adresowych łącznie z linkiem do strony głównej przedsiębiorstwa lub organizacji, którą reprezentują.
Umieszczanie informacji reklamowych w wypowiedzi i w stopce nie jest wskazane a moderatorzy mogą ingerować usuwając takie posty w sposób nie podlegający dyskusji.



Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 114 15 16 17 18 19 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 13 paź 2017 19:08:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 29 sty 2012 19:22:00
Posty: 124
noyo pisze:
hub_lan pisze:
czyli tym sposobem ubi całkowicie zlikwidowało możliwość używania własnego (alternatywnego) softu na tych urządzeniach
tftp i masz co chcesz.

próbowałeś z 6.0.7 zejść tftp do np. 5.6.4?


Na górę
Post: pt, 13 paź 2017 21:16:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1450
Nie jest konieczne TFTP aby zejść do starych softów.


Na górę
Post: sob, 14 paź 2017 7:01:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 29 sty 2012 19:22:00
Posty: 124
misiekgo pisze:
Nie jest konieczne TFTP aby zejść do starych softów.


byłbym zobowiązany gdybyś podał sposób zejścia z 6.0.7 do 5.6.4


Na górę
Post: sob, 14 paź 2017 8:10:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
TomForMod pisze:
misiekgo pisze:
Nie jest konieczne TFTP aby zejść do starych softów.


byłbym zobowiązany gdybyś podał sposób zejścia z 6.0.7 do 5.6.4
Bylo pisane, szukaj w tym temacie w moich postach. Pare stron wcześniej.

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: sob, 14 paź 2017 10:32:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5098
wyprzedzili mikrotika pod tym względem :) gdzie szuka się changelogu?


Na górę
Post: sob, 14 paź 2017 10:36:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 07 lis 2011 13:21:17
Posty: 447
Lokalizacja: Limanowa
Kod:
6.1.1 (XM, TI) Changelog / October 13, 2017
====

Important:
- TDD Framing/GPS Sync support is not yet available for XM/TI devices

Improvements:
- airOS stability improvements

Fixes:
- Fix: Sometimes home routers fails to renew DHCP lease or DNS proxy stops working (use same dnsmasq version as in airOS8)
- Fix: Stations fail to connect to AP after 25 days connection drop (AP restart required)
- Fix: IPv6 DHCP multiple LAN issue


6.1.1 (XW) Changelog / October 6, 2017
====

- Fix: High memory usage when UNMS is enabled

_________________
http://www.AirplusN.pl


Na górę
Post: sob, 14 paź 2017 10:37:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
krasnoludek pisze:
wyprzedzili mikrotika pod tym względem :) gdzie szuka się changelogu?

https://www.ubnt.com/download/

Załącznik:
xx.png
xx.png [ 154.82 KiB | Przejrzano 2865 razy ]

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 20:49:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 09 lis 2008 22:28:24
Posty: 255
Nie macie problemów a DFS? U nas po zmianie firmware na 6.x co chwilę mamy

Cytuj:
ieee80211_mark_dfs: Radar found on channel 120 (5600 MHz)


Zmienia kanał średnio co godzinę na różne, wywala przy tym wszystkich klientów na jakieś 10 minut. Dzieje się tak na wszystkich sprzętach UBI, na jednych częściej, na drugich rzadziej. Jak to ominąć?

_________________
--
Pozdro :-)


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 20:59:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1108
Lokalizacja: Kraków
zmień region na taki w którym nie ma wymogu DFS :)


Na górę
Post: wt, 17 paź 2017 13:57:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 29 sty 2012 19:22:00
Posty: 124
noyo pisze:
TomForMod pisze:
misiekgo pisze:
Nie jest konieczne TFTP aby zejść do starych softów.


byłbym zobowiązany gdybyś podał sposób zejścia z 6.0.7 do 5.6.4
Bylo pisane, szukaj w tym temacie w moich postach. Pare stron wcześniej.


czytałem - i owszem do XM-5.6.15 da się - pytanie było o soft XM-5.6.4 ... póki co nie znalazłem sposobu, a opisany przez Ciebie niestety nie działa (chyba że jest jakiś specjalny myk, który w swym opisie pominąłeś)


no więc tak:

1. NanoStation Loco M2

update do softu XM.v6.0.7.31601.170908.1247, po czym poprzez tftp z powrotem do XM.v5.6.4.28924.160331.1253 = poszło bez problemu

2. AirGrid M2HP:

soft XM.v6.0.7.31601.170908.1247 - za żadne skarby nie chce odpalić się serwer tftp (testowane na dwóch sztukach - do czasu testów działające bezproblemowo - nie wiem czy to zbieg okoliczności)

trzecia szt. - soft XM.v5.6.4.28924.160331.1253 - serwera tftp odpalić nie można ... jakiś peszek czy też ARM2HP tak mają?

3. PowerBeam M5 400

update do softu XW.v6.0.7.31601.170908.1232 - po czym poprzez tftp downgrade do XW.v5.6.4.28924.160331.1238 - bez problemu

AirGridy to stara wersja - jak znajdę nową gdzieś to obadam czy też mają problem z serwerem tftp

4. AirGrid M2HP (nowy typ) - podobnie jak NanoStation - bez problemu (przy okazji: zajętość pamięci 90% przy sofcie 6.0.7)


Na górę
Post: wt, 17 paź 2017 19:29:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 1085
Lokalizacja: Myszków
Dzisiaj robiłem upgrade do softu 6.1.1 i w logu otrzymałem coś takiego:
Cytuj:
Oct 06 11:38:19 system: Start
Oct 6 11:38:20 syslogd started: BusyBox v1.24.2
Oct 6 11:38:20 FileSystem: Start check...
Oct 6 11:38:21 dnsmasq[934]: started, version 2.66 cachesize 150
Oct 6 11:38:21 dnsmasq[934]: compile time options: IPv6 GNU-getopt no-DBus no-i18n no-IDN DHCP no-DHCPv6 no-scripts no-TFTP no-conntrack no-ipset no-auth

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: czw, 19 paź 2017 9:27:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 06 mar 2014 13:36:55
Posty: 52
AirOS v6.1.2 Final:

Kod:
6.1.2 (XM/XW/TI) Changelog / October 17, 2017
====

- Fix: Security patch for the WPA2 vulnerability called KRACK


Download:

Kod:
https://www.ubnt.com/downloads/firmwares/XW-fw/v6.1.2/changelog.txt
https://dl.ubnt.com/firmwares/XN-fw/v6.1.2/TI.v6.1.2.31825.171017.1618.bin
MD5 checksum f1e2c8b5671ebf33c689706ce7c22fd3
https://dl.ubnt.com/firmwares/XN-fw/v6.1.2/XM.v6.1.2.31825.171017.1648.bin
MD5 checksum c51ae8920d27f00aaff9ded87075af68
https://dl.ubnt.com/firmwares/XW-fw/v6.1.2/XW.v6.1.2.31825.171017.1633.bin
MD5 checksum 1d10d797b3e69eefeb0a0ea2812e5e6b
https://community.ubnt.com/t5/airOS-Software-Configuration/airOS-5-6-with-Custom-Script-Support/m-p/1624488
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/v6.1.2/TI.v6.1.2-cs.31825.171017.1618.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/v6.1.2/XM.v6.1.2-cs.31825.171017.1648.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/v6.1.2/XW.v6.1.2-cs.31825.171017.1633.bin

https://www.ubnt.com/downloads/firmwares/XW-fw/v6.1.1/changelog.txt
https://dl.ubnt.com/firmwares/XW-fw/v6.1.1/XW.v6.1.1.31776.171006.1138.bin
MD5 checksum 3fd75414e6c8b930faa767f46b919412
https://dl.ubnt.com/firmwares/XN-fw/v6.1.1/XM.v6.1.1.31776.171010.0940.bin
MD5 checksum ca5239d63743604a6b086c6c3f9982c2
https://dl.ubnt.com/firmwares/XN-fw/v6.1.1/TI.v6.1.1.31776.171010.0919.bin
MD5 checksum b0e9a8f3d107bb8dca81e4cbf6e241b2
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/v6.1.1/TI.v6.1.1-cs.31776.171010.0919.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/v6.1.1/XM.v6.1.1-cs.31776.171010.0940.bin
https://www.ubnt.com/downloads/XN-fw-internal/v6.1.1/XW.v6.1.1-cs.31776.171006.1138.bin

https://www.ubnt.com/downloads/firmwares/XW-fw/v6.1.0/changelog.txt
https://dl.ubnt.com/firmwares/XW-fw/v6.1.0/XW.v6.1.0.31741.170929.1213.bin
MD5 checksum bc3dae7ec8a25399e914207987bb8b93
https://dl.ubnt.com/firmwares/XW-fw/v6.1.0/XW.v6.1.0-cs.31741.170929.1213.bin


Na górę
Post: czw, 19 paź 2017 11:38:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 06 mar 2014 13:36:55
Posty: 52
Slon pisze:
Przedwczoraj przyszedł do mnie powerbeam z fabrycznym softem 5.6.11
Skąd można taki ściągnąć?


Jeśli przy produkcji anten muszą dodać nowe MAC adresy do firmware, to wypuszczają taki.
Nie ma go na www, chyba, że napiszesz do ubiquiti, żeby ci dali linka.
Ostatni z linii 5.6 to na dzisiaj v5.6.15

Kod:
https://community.ubnt.com/t5/airMAX-General-Discussion/5-6-11-firmware/td-p/1865575

We occasionally need to release a new factory image when we are assigned a new MAC OUI.


Na górę
Post: wt, 31 paź 2017 13:49:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
Chyba z 6.1.2 sa jakieś problemy, bo już 3 klientów dzwoniło, że ma problem, a mianowicie przestaje działać net. Urządzenia działa normalnie, Pingów z ub po kablu do routera brak. Wystarczy zrestartować ub lub router i działa, ew. wyciągnąć i sadzić kabel ub - router. Tych 3 klientów łączy jeden router TL-WR740N.
Poszło zapytanie do supportu w poprzednim tygodniu, ale na razie cisza.

Może wie ktoś gdzie szukać bety/rc ?

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: wt, 31 paź 2017 14:06:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1063
Nie zauwazylem takiego problemu zaniku od portu LAN, mosty banglaja ok i ani jednej zwiechy, ale za kazdym UBNT jest MT, szkoda nerwow na TPLinki :P

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: wt, 31 paź 2017 15:36:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1362
Lokalizacja: Stalowa Wola
to raczej winna zasilania po ostatnich wiatrach :P spadki

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 31 paź 2017 15:54:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
@djvolt1942 ja sie nie denerwuje :sciana: :zlosnik: - a niby to naprawili
@nerxu akurat o tym info miałem z przed hulania Grzegorza

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: wt, 31 paź 2017 21:13:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 271
Lokalizacja: woj.śląskie
Na jednym sektorze z Rocket M5 i 6.1.2 nie dopuszczało mi jednego klienta (reszta userów działała). Po restarcie rocketa ruszyło. U klienta też był 6.1.2. To jedyny przypadek od tygodnia, oczywiście na starszym sofcie nie było takich anomalii. Coś na forum UBNT też o podobnym przypadku pisali.


Na górę
Post: pt, 10 lis 2017 22:26:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 288
Często macie po aktualizacji komunikat "Wykryto awarię pamięci flash..." ?


Na górę
Post: pt, 10 lis 2017 22:28:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1063
jetrules pisze:
Często macie po aktualizacji komunikat "Wykryto awarię pamięci flash..." ?
Wogole To jakis blad

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pt, 10 lis 2017 22:33:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 288
Urządzenie ruszyło po większym restarcie u klienta, nie mam zamiaru dzisiaj drugi raz wgrywać softu, za bardzo wiać ma jutro :)
W przyszłości urządzenie pójdzie na serwis, jak będzie sypać dalej tym komunikatem :sciana:

Czy plik który się wygenerował z rozszerzeniem .sup można wysłać do analizy do supportu, wysyłał ktoś już ?


Na górę
Post: pt, 10 lis 2017 23:28:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
jetrules pisze:
Często macie po aktualizacji komunikat "Wykryto awarię pamięci flash..." ?

Od którejś wersji dodali taki bajer że wyświetla te ostrzeżenie. W paru ub widzałem to i faktycznie był problem z tą elektroniką.
Jak widzisz ten komunikat to przygotuj się na wymianę anteny.

jetrules pisze:
Czy plik który się wygenerował z rozszerzeniem .sup można wysłać do analizy do supportu, wysyłał ktoś już ?

Można spróbować. Pare razy pytali mnie o niego jak zgłaszałem jakiś błąd.

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pt, 10 lis 2017 23:39:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1063
noyo pisze:
jetrules pisze:
Często macie po aktualizacji komunikat "Wykryto awarię pamięci flash..." ?

Od którejś wersji dodali taki bajer że wyświetla te ostrzeżenie. W paru ub widzałem to i faktycznie był problem z tą elektroniką.
Jak widzisz ten komunikat to przygotuj się na wymianę anteny.

jetrules pisze:
Czy plik który się wygenerował z rozszerzeniem .sup można wysłać do analizy do supportu, wysyłał ktoś już ?

Można spróbować. Pare razy pytali mnie o niego jak zgłaszałem jakiś błąd.
A jak to wogole wyglada?

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Post: pt, 10 lis 2017 23:41:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3383
Lokalizacja: Mazury
https://trzepak.pl/viewtopic.php?f=26&t=52562&p=440742

Obrazek

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pt, 10 lis 2017 23:44:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1063
noyo pisze:
Mialem coz takiego w ktorejs wersji, z kolejna aktualizacja juz tego nie bylo Sprzet dziala jak nalezy, stabilnie caly czas.

Wysłane z mojego X5max przy użyciu Tapatalka

_________________
###############
PtP 60GHz Pro MHD: 1800 netto [Trzepak]
www.siec.multimediahd.pl/60ghz#400
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 114 15 16 17 18 19 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot], Qmpeltaty i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 26 maja 2018 0:41:35

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl