Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 139 40 41 42 43 Następna
Autor Wiadomość
Post: ndz, 28 maja 2017 9:01:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1319
Lokalizacja: lubuskie
Ale wielkie koryto!

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: ndz, 28 maja 2017 9:31:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3159
Lokalizacja: Mazury
Wiesz to taki design :chinczyk:

_________________
☞☛☞☛ https://zrzutka.pl/karol --- Tandem dla Karola ☚☜☚☜
http://kazuko.pl --- kod: trzepak


Na górę
Post: ndz, 28 maja 2017 11:04:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2491
Lokalizacja: Wrocław
@noyo, to akademik :zlosnik:

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: ndz, 28 maja 2017 11:08:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3159
Lokalizacja: Mazury
To tam są duże dzieci :zlosnik:

_________________
☞☛☞☛ https://zrzutka.pl/karol --- Tandem dla Karola ☚☜☚☜
http://kazuko.pl --- kod: trzepak


Na górę
Post: sob, 03 cze 2017 0:53:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 08 mar 2016 15:50:03
Posty: 24
Jaby szedł tam kabel zasilający, czy dodatkowa skręta to bym zrozumiał, ale żeby dawać koryto na jedną z POE to jakiś żart :rotfl:
Chyba że ktoś planuje rozbudowę :wpysk:


Na górę
Post: pt, 09 cze 2017 14:31:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 661
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Polepszacz sygnału wifi i przyspieszacz bitów.....https://ibb.co/kORUfv


Na górę
Post: pn, 12 cze 2017 10:12:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 436
Lokalizacja: P.W Batna
Prawdziwy oryginalny Public Access

Załącznik:
public access.jpg
public access.jpg [ 33.6 KiB | Przejrzano 1993 razy ]


:polacmu:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 12 cze 2017 15:50:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 27 lip 2011 20:01:54
Posty: 455
Chociaż kable spiętę trytką..

_________________
http://www.swiategzotyki.info - gdyby ktoś lubił rośliny egzotyczne :)


Na górę
Post: pn, 12 cze 2017 17:12:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: pt, 21 gru 2012 17:01:55
Posty: 2105
Lokalizacja: /usr/src/sys
saffi pisze:
Ale wielkie koryto!

na Wiejskiej mają większe. I świnie w komplecie z korytem. A jakie tłuste.
aBaZ pisze:
Prawdziwy oryginalny Public Access

prawie jak UniFi

_________________
Chcialbym zeby mi sie tak bardzo chcialo jak bardzo mi sie nie chce.


Na górę
Post: wt, 13 cze 2017 21:24:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 15 maja 2008 10:09:49
Posty: 58
emigrant pisze:
Z czego tu się śmiejecie? Przecież to kabel konsolowy rs-232. A to, że jest płaski nie ma to kompletnego znaczenia, prędkość 115200 b/s. Z jednej strony jest w formie rj45 też nic nadzwyczajnego, większość routerów i switchy port konsolowy ma w formie gniazda rj45.

A ja dzisiaj znalazłem niespodziankę w routerze LTE Huawei - płaski kabel, nie konsolowy, cat.5e :)


Załączniki:
20170613_194455.jpg
20170613_194455.jpg [ 125.28 KiB | Przejrzano 1826 razy ]
Na górę
Post: wt, 13 cze 2017 21:24:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 661
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Mam sporo takich w pracy, w wiekszosci naprawde dobrych i drogich firm :)


Na górę
Post: wt, 13 cze 2017 21:26:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 07 lut 2009 20:29:31
Posty: 620
Na krótkich patch cordach nie ma to pewnie znaczenia, przynajmniej dla 100Mb.


Na górę
Post: wt, 13 cze 2017 21:27:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 661
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
A wiesz co.... wrzuce go na Fluke'a jutro jak nie zapomne i wstawie wyniki i wykresy :)


Na górę
Post: wt, 13 cze 2017 21:31:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 15 maja 2008 10:09:49
Posty: 58
Żyły są grubości "włosa", do PoE lepiej nie używać :), dzięki temu kabel jest płaski, ale ma skręcone pary, więc powinien działać bez problemu na Gbit, zresztą router jest Gbit.


Na górę
Post: wt, 13 cze 2017 21:32:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 07 lut 2009 20:29:31
Posty: 620
Tam są skręcone pary? Nieźle, Chińczyk wszystko potrafi.


Na górę
Post: wt, 13 cze 2017 21:36:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 661
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
Bez skreconych to nawet na niecaly 0,8m nie dziala (chyba, ze mialem slaby kabel)


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 8:36:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1304
Na mumie były takie kabelki nawet kategorii 6. Gebbelsy o nazwie Triotronik miały.


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 13:02:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1764
Czyżby Huawei B618? Mam taki w domu i co prawda, kabel daje radę to mam problem z udostępnieniem drukarki podłączonej pod USB. Mimo, że router ją widzi i Samba jest włączona, komputer nie widzi drukarki jak i routera w otoczeniu sieciowym. Miał już ktoś z Was podobny problem?


Na górę
Post: śr, 21 cze 2017 15:33:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 11 maja 2011 9:27:35
Posty: 737
sniper pisze:
A wiesz co.... wrzuce go na Fluke'a jutro jak nie zapomne i wstawie wyniki i wykresy :)


Testowałem kiedyś na Fluke kabel odarty z izolacji na metrze, każda żyła osobno - nadal CAT6e, pozwijany w kłębek - też CAT6e i 1000Mb - wcale nie tak łatwo to zepsuć.


Na górę
Post: śr, 11 paź 2017 23:19:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3159
Lokalizacja: Mazury
Coś w stylu "ja? ja nie potrafię przedłużyć masztu, to patrz" :zlosnik:

Załącznik:
xxx.jpg
xxx.jpg [ 88.43 KiB | Przejrzano 557 razy ]

_________________
☞☛☞☛ https://zrzutka.pl/karol --- Tandem dla Karola ☚☜☚☜
http://kazuko.pl --- kod: trzepak


Na górę
Post: czw, 12 paź 2017 10:05:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2906
serwis tego to sam przyjemność :)


Na górę
Post: czw, 12 paź 2017 10:05:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 lip 2014 13:37:16
Posty: 661
Lokalizacja: Jastrzebie-Zdrój
A mi sie podoba. Przepiekna konstrukcja.


Na górę
Post: czw, 12 paź 2017 11:01:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3113
eee tam, mamy coś w podobie ;d

https://www.dropbox.com/s/510flyfpph1u9 ... 0.jpg?dl=0

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Ostatnio zmieniony czw, 12 paź 2017 16:25:11 przez Karas, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: czw, 12 paź 2017 16:00:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 307
Lokalizacja: Kraków
noyo pisze:
Coś w stylu "ja? ja nie potrafię przedłużyć masztu, to patrz" :zlosnik:



kamikaze pisze:
serwis tego to sam przyjemność :)

no bez przesady nie jest tak źle
krata ma ~ 3m więc te rurki wystają nad nią koło 2,5m a najwyższe radio jest 0,2m od szczytu rurki czyli na ~ 2,3m od najwyższych poprzeczek kraty co oznacza że stojąc na tych poprzeczkach bez problemu możemy manewrować urządzeniami :)

to wszystko pewnie wynika z faktu że krata do 3m jest zgodna z prawem a te rurki powyżej to konstrukcja tymczasowa ;)
do szybkiego demontażu w razie kontroli ...


Na górę
Post: pt, 13 paź 2017 22:08:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 04 gru 2009 17:23:35
Posty: 1133
Lokalizacja: mnt/home
wizowanie tego NB to przyjemność i bezpieczeństwo


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 139 40 41 42 43 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 20 lis 2017 23:05:55

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl