Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4
Autor Wiadomość
Post: ndz, 15 sty 2017 23:20:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 gru 2003 23:32:24
Posty: 719
Lokalizacja: Warszawa / Łódź / Sandomierz / Stalowa Wola / Tarnobrzeg
zajadacz pisze:
Dla osoby fizycznej to tak. Ale pisałeś o s. p. z o. o., która jako taka nie płaci progresywnego od swoich zysków. Płaci progresywny jedynie od pensji swoich pracowników. Co nie zmienia faktu, że jest to podatek od osób fizycznych, a nie od spółki. Co więcej od dywidendy (zysk kapitałowy) masz liniowy 19%.

spółka nie płaci, ale właściciele/udziałowcy są os. fizycznymi i płaca progresywny jeśli chcą wypłacić w jaki kolwiek sposób, nawet przez członków zarządu (85k)! każda osoba fizyczna chcąca wyciągnąć w dowolny sposób kapitał ze spółki objęta jest podatkiem progresywnym.

mam spółki i wiem jak to wygląda, chyba ze masz mniejszy dochód niż 85k rocznie to wtedy cie to nie obejmuje, i szkoda o tym rozmawiać na tym etapie, ale ja mam taki problem dlatego mam kilka spółek i w rożny sposób wyciągam kasę, a to jest bardzo skomplikowane + oprócz biura księgowego mam na stałe zatrudnionego radce od optymalizacji podatkowej (koszt 1600 netto/mc)

_________________
Hua-Olt -Program: Zarządzanie, Dniagnostyka, Montoring OLT / ONT!
http://aizon.pl/index.php/hua-olt


Ostatnio zmieniony ndz, 15 sty 2017 23:24:13 przez adi399, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: ndz, 15 sty 2017 23:24:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2997
To wypłacasz zysk dywidendą? Jest tyle innych sposobów.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: ndz, 15 sty 2017 23:29:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 gru 2003 23:32:24
Posty: 719
Lokalizacja: Warszawa / Łódź / Sandomierz / Stalowa Wola / Tarnobrzeg
Karas pisze:
To wypłacasz zysk dywidendą? Jest tyle innych sposobów.


nie, kapitał zgromadzony na spółce możesz wyciągnąć na kilka sposobów nie płacąc podatku progresywnego z darmowych jest wypłacanie na członków zarządu do 85k rocznie.

a z płatnych, należy udać się do radcy i tam się dowiecie :]

_________________
Hua-Olt -Program: Zarządzanie, Dniagnostyka, Montoring OLT / ONT!
http://aizon.pl/index.php/hua-olt


Na górę
Post: pn, 16 sty 2017 0:18:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3519
Lokalizacja: Szczecin
To jest oczywiste, że jak uchwałą wspólników członek zarządu pobiera wynagrodzenie to płaci od tego progresywny. Co więcej stanowi to koszt dla spółki, więc jest to jedna z lepszych metod wypłaty pieniędzy ze spółki. Nie trzeba rózwież (na szczęście) płacić ZUS od takiego wynagrodzenia. Jak masz bardzo duże zyski i chcesz pieniądze do prywatnej kieszeni, to zawsze można założyć DG i być w spółce na kontrakcie płacąc jedynie miesięczny haracz na ZUS i 19% liniowego PIT.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 17 sty 2017 20:35:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 23 sty 2009 0:05:17
Posty: 427
PD na ryczałcie 8.5% wystawiasz społce FV. I tak sie ZUS w podatku zwróci


Na górę
Post: śr, 07 cze 2017 13:58:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2997
I jak tam? Prowadzi ktoś usługi telekomunikacyjne nie będąc Vatowcem?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 07 cze 2017 14:00:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 654
Lokalizacja: PL
Karas pisze:
I jak tam? Prowadzi ktoś usługi telekomunikacyjne nie będąc Vatowcem?


tak,

a co potrzebujesz wiedzieć ?

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: śr, 07 cze 2017 14:10:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2997
czy już miałeś kontrolę US? :d

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 07 cze 2017 14:25:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 654
Lokalizacja: PL
od 3 lat nie :D
odpukać tfuuu

każdy dokument póki co przechodzi bez problemu,
raz jak dobrze pamiętam był telefon czy kwoty się zgadzają i o wyjaśnienie prosili pisemnie ale odpisaliśmy po sprawdzeniu i cisza

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: sob, 17 cze 2017 23:46:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 510
A to mozna prowadzic ISP nie bedac VATowcem? :P

Mi w US co innego powiedziala przy skladaniu deklaracji VAT-R, prowadzac uslugi informatyczne w ktorej sklad wchodzi telekomunikacja [sieci, projektowanie, wykonanie itd.] obligatoryjnie ma byc zastosowany VAT dla firmy...

O co kaman?


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 0:10:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2997
według mnie można, nie ma nigdzie zakazu sprzedaży netu bez vatu. Nie znalazłem żadnej ustawy która tego zabrania.
Inna sprawa, że widzi mi się urzędnika, i przyjebią się o świadome unikanie podatków.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 8:59:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 12 lut 2015 0:02:27
Posty: 202
dawno temu jak było "bum" na Lokalnych ISP to tez nim bylem (firma na była zone) i Juz wtedy bez VAT.... nikt się nie dosapal ;)

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 8:09:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1258
djvolt1942 pisze:
A to mozna prowadzic ISP nie bedac VATowcem? :P

Mi w US co innego powiedziala przy skladaniu deklaracji VAT-R, prowadzac uslugi informatyczne w ktorej sklad wchodzi telekomunikacja [sieci, projektowanie, wykonanie itd.] obligatoryjnie ma byc zastosowany VAT dla firmy...

O co kaman?

Projektowanie musi być z VAT. Pod to samo PKD podchodzi geodezja. Jak chcesz być geodetą bez VAT to musisz podpisać oświadczenie że nie będziesz nic projektował bo inaczej VAT jest obligatoryjny.


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 14:41:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 298
Ostatnio dawałem zapytanie o internet zwykly do Multi-Metro.
Na poczatku wycenili mi przykladowo na 59zl. Mowie im ze pasuje tylko zeby zmienili dane nabywcy na firme to zaczeli sapac ze musza doliczyc 23% VAT bo to na firme a dla klienta indywidualnego jest normalna cena.
Jak oni to robią? Maja dwie spółki i indywidualnych do jednej a firmy do drugiej czy co? Kobieta zapewniała, że jest jeden podmiot.


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 14:52:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1648
Szczotek pisze:
Jak oni to robią? Maja dwie spółki i indywidualnych do jednej a firmy do drugiej czy co? Kobieta zapewniała, że jest jeden podmiot.


Zwyczajnie indywidualny ma 59 zł brutto, a firma 59 zł netto.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 14:57:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3519
Lokalizacja: Szczecin
baroo pisze:
Zwyczajnie indywidualny ma 59 zł brutto, a firma 59 zł netto.

Czyli cwaniaki przycinają na firmach, tak jak GSM-y.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 15:04:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2997
i UPC i wielu innych
i w ofercie na światłowody prawdopodobnie również taką opcję będziemy mieli przy zmianie cennika.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 15:31:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1648
zajadacz pisze:
baroo pisze:
Zwyczajnie indywidualny ma 59 zł brutto, a firma 59 zł netto.

Czyli cwaniaki przycinają na firmach, tak jak GSM-y.


Nie chcesz nie kupujesz. Wolny wybór. Możesz zaczekać na firmę, która da ci za 3,50, albo dajmy na to dopłaci 49 zł miesięcznie.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 16:49:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3519
Lokalizacja: Szczecin
Albo możesz wziąć na osobę prywatną i próbować zrobić cesję. Nie mam nic przeciwko droższym łączom dla biznesu, ale w zamian za coś, a nie jedynie za to że dostaniesz fakturę na firmę. Tym bardziej, że wielu klientów, którzy mają łącze w domu i chcą fakturę na firmę, to jednoosobowe DG ludzi będących na kontaktach. Co innego symetryki i łączą z SLA, te muszą mieć odpowiednią cenę. Droższe wyceniane takiej samej usługi "bo faktura na firmę" zwyczajnie nie jest uczciwe. No ale to wasze firmy i możecie traktować klientów jak wam się podoba.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 20 cze 2017 18:43:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 04 paź 2010 0:26:30
Posty: 298
No właśnie z racji że na firmę to dla zasady doliczają VAT mimo że przy umowie dla klienta widnieje cena brutto a dla firmy niczym się pakiet nie różni tylko trzeba doliczyć VAT mimo że jest to kwota brutto


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 23 sie 2017 14:01:52

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl