Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw, 11 maja 2017 11:01:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1670
FTTR - Fiber To The Rynna :rotfl:

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: czw, 11 maja 2017 11:04:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 950
oj tam ojtam
szkło jest dielektryczne a trytytki czarne więc jest git :D


Na górę
Post: pn, 15 maja 2017 8:44:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 gru 2003 23:32:24
Posty: 720
Lokalizacja: Warszawa / Łódź / Sandomierz / Stalowa Wola / Tarnobrzeg
:D

_________________
Hua-Olt -Program: Zarządzanie, Dniagnostyka, Montoring OLT / ONT!
http://aizon.pl/index.php/hua-olt


Na górę
Post: pn, 15 maja 2017 14:06:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4387
Lokalizacja: woj Śląskie
Obrazek

_________________
Jardo


Na górę
Post: wt, 16 maja 2017 6:23:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 13 lip 2015 20:13:35
Posty: 200
Lokalizacja: Oświęcim
To może zobaczcie tu... ;)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170516/a9f2b8dd50c6137f10a31838250b9100.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170516/03759eef979ed18991e6f360427ecb0b.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170516/43ae79bbfca1c2162755f92ac7e5cb50.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170516/f03afcd2b172510d9a060837b67ff050.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

_________________
Sterowanie24.pl - Steruj oświetleniem świątecznym (i nie tylko) przez internet ;-)


Na górę
Post: pt, 19 maja 2017 7:50:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1555
thekrzos pisze:


strasznie qrwa smieszne ciekawe jakby tobie siec rozje.ali . energetyka wymieniala slupy i posciagali kable i zadrutowali. potwierdza to fakt wiszacego haka na kablach. u nas robia tak samo. zamiast zadzwonic kilka dni wczesniej dac info zeby przelozyc. Biora kase co miesiac za slupy ale obsluga pozniesza dramat. Ciekawostka. swoj swiatlowod pomiedzy posterunami przewiesili dobrze. a inne kable orange miedz i fo nasz na drucie wisial dopoki my nie zauwazyli. PS. foto nie nasze ale u nas wyglada identycznie

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: śr, 24 maja 2017 22:40:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: pn, 10 cze 2013 9:00:41
Posty: 35
siona pisze:
oj tam ojtam
szkło jest dielektryczne a trytytki czarne więc jest git :D

Tu raczej chodziło o to, co się stanie podczas ewentualnego wyładowania... zwód odgromowy wskutek swojej rezystancji dla prądu udarowego nagrzewa się do kilku tysięcy °C, więc zarówno z peszla, jak i z obudowy światłowodu może niewiele zostać :)


Na górę
Post: ndz, 18 cze 2017 23:41:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 kwie 2011 19:44:23
Posty: 183
Majstry z Krakowa 8zl/spaw... :sciana: 8( :chaja: :pifpaf:


Obrazek


Obrazek


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 8:42:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 829
Lokalizacja: Myszków
Działa? To o co chodzi? :polacmu:

Przecież to działa w dwie strony, jak bym coś takiego zobaczył na zleceniu to podejmuję się przebudowy tego w całości za $$, inaczej niech szukają innego pajaca co tam będzie palce wtykał. Dotkniesz jedno to się zesra za przeproszeniem kolejne włókno.
Jestem ogromnie ciekaw jak są te włókna ułożone w kasetce bo coś mi się wydaje, że włókna są tylko na przelot i osłonka wpięta w grzebień.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 12:50:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 02 wrz 2013 16:28:46
Posty: 434
Swistak pisze:
Majstry z Krakowa 8zl/spaw... :sciana: 8( :chaja: :pifpaf:


Obrazek


Obrazek

Ja za to bym nawet 1 zł nie zapłacił.


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 15:00:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2879
przecież napisane 8 zł za spaw a ułożenie było gratis więc darowanemu....... no ale jak by za ułożenie klient dopłacił 22 zł od sztuki to było by pikobello :D


Na górę
Post: pn, 19 cze 2017 20:49:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 kwie 2011 19:44:23
Posty: 183
Cramin pisze:
Działa? To o co chodzi? :polacmu:

Przecież to działa w dwie strony, jak bym coś takiego zobaczył na zleceniu to podejmuję się przebudowy tego w całości za $$, inaczej niech szukają innego pajaca co tam będzie palce wtykał. Dotkniesz jedno to się zesra za przeproszeniem kolejne włókno.
Jestem ogromnie ciekaw jak są te włókna ułożone w kasetce bo coś mi się wydaje, że włókna są tylko na przelot i osłonka wpięta w grzebień.


Nie wtykalem tam palcow, wiec co jest w kasetce nie wiem... :hmm:
Ciezko to bedzie przerobic bo nie ma zapasu kabli, trzeba by kuc sciane.


Na górę
Post: śr, 12 lip 2017 14:11:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 24 lis 2014 11:02:26
Posty: 152
Ta wersja jest najbogatsza ma krzyżak i mufa wisi kablami do dołu
inne słupy bez krzyżaków mufy sznurkiem związane nawet kablami do góry na wysokości 2m ze "zwojem" kabla wokół mufy
Łódź- Andrespol
ul. Rokicińska
sorki za jakość ale było to wieczorem


Załączniki:
rsz_imag0827.jpg
rsz_imag0827.jpg [ 156.83 KiB | Przejrzano 1274 razy ]
Na górę
Post: śr, 12 lip 2017 19:51:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 412
Takie kwiatki powinny byc z urzedu kierowane do poprawy przez wlasciciela slupa i kara za uryne. No chyba ze to elektryki slup wymieniali i tak to zostawili, ale i tak na to powinny byc jakies procedury.


Na górę
Post: śr, 12 lip 2017 20:35:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1250
a czy to nie jest tak ze ktoś nie skończył roboty i np ma tam coś jeszcze pospawac? i dlatego zostawił burdel ?


Na górę
Post: czw, 13 lip 2017 11:11:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 07 lut 2014 12:12:55
Posty: 950
eeeeeeeeeee
całe bałkany, i daleka azja wygląda tak samo i jakoś im działa


Na górę
Post: czw, 13 lip 2017 12:27:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 08 gru 2009 9:21:34
Posty: 412
siona pisze:
eeeeeeeeeee
całe bałkany, i daleka azja wygląda tak samo i jakoś im działa


Zeszyt do paszportyzacji i można tkać jak dusza zapragnie ;) Gorzej jak zeszyt zginie.


Na górę
Post: czw, 13 lip 2017 18:14:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 16 sty 2016 22:13:38
Posty: 37
krzysztof24 pisze:
a czy to nie jest tak ze ktoś nie skończył roboty i np ma tam coś jeszcze pospawac? i dlatego zostawił burdel ?

Nie sądzę, to wygląda tak od dobrych kilku miesięcy.

To nie jest w granicach administracyjnych Łodzi za drugim przejazdem kolejowym w stronę autostrady? Ktoś tam swego czasu budował doziemną kanalizację kablową.


Na górę
Post: sob, 15 lip 2017 7:15:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 gru 2003 23:32:24
Posty: 720
Lokalizacja: Warszawa / Łódź / Sandomierz / Stalowa Wola / Tarnobrzeg
siona pisze:
eeeeeeeeeee
całe bałkany, i daleka azja wygląda tak samo i jakoś im działa


jak ktoś był w USA to tam dopiero jest rozpier...dol z kablami :D jak znajdę foty to wrzucę :P to co kolega wrzucił to pikus :D

_________________
Hua-Olt -Program: Zarządzanie, Dniagnostyka, Montoring OLT / ONT!
http://aizon.pl/index.php/hua-olt


Na górę
Post: pn, 31 lip 2017 17:17:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4387
Lokalizacja: woj Śląskie
Za:elektrykapradnietyka.com

Obrazek

_________________
Jardo


Na górę
Post: pn, 31 lip 2017 19:11:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 kwie 2011 19:44:23
Posty: 183
Mi sie wydaje ze tam gdzie jest stelaz byl slup :D ale go przeniesli...
Wspolczuje...


Na górę
Post: pn, 31 lip 2017 21:30:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3075
Swistak pisze:
Mi sie wydaje ze tam gdzie jest stelaz byl slup :D ale go przeniesli...
Wspolczuje...

na to wychodzi, poniżej są uchwyty do odejść :)

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 31 lip 2017 21:51:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1250
tak traktują wszystkie kable czy tylko te nie opisane plakietkami ?


Na górę
Post: wt, 01 sie 2017 10:56:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1318
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
W przypadku Tauron w mojej okolicy przy wymianie słupa, już w trakcie prac, dzwonią do firmy pod numer na plakietce lub na naklejce na mufie. Zazwyczaj jednak radzą sobie sami w przenoszeniu haków, odciągów i muf jeśli sytuacja na słupie nie jest zbyt skomplikowana czyli wiele odejść, problemy z zapasami itp. Czasami tylko zostawią drobną maniane informując właściciela/operatora, że jest do poprawki.

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: śr, 02 sie 2017 5:06:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lip 2008 22:26:02
Posty: 4596
krzysztof24 pisze:
tak traktują wszystkie kable czy tylko te nie opisane plakietkami ?


U nas bez znaczenia, nawet udają ze przywieszek czy naklejek nie ma.


Przypadek z zeszłego roku, telefon o 7:30 ze będą słupa wymieniać i ma ktoś przyjechać na 8 na miejsce :sciana: :rotfl: a w umowie oczywiście 2 tyg wcześniej ma być info o tym....

_________________
Pozdr. Marcin


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 24 paź 2017 4:04:57

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl