Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 122 23 24 25 2628 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 28 mar 2017 7:57:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1411
Lokalizacja: Stalowa
W związku ze zmianą ustawy z dnia 7 maja 2010 r. o wspieraniu rozwoju usług i sieci telekomunikacyjnych , zgodnie z art. 29 ust 6b tej ustawy, wykluczone zostało zastrzeżenie tajemnicy przedsiębiorstwa w odniesieniu do informacji dotyczących usług transmisji danych zapewniających szerokopasmowy dostęp do Internetu oraz infrastruktury telekomunikacyjnej i infrastruktury technicznej, które mogą być wykorzystane w celu świadczenia tych usług, w zakresie obejmującym: dane kontaktowe przedsiębiorcy telekomunikacyjnego, który może świadczyć usługi w danej lokalizacji, dane adresowe budynku oraz inne dane identyfikujące lokalizację, w której przedsiębiorca telekomunikacyjny może świadczyć usługi, technologię usługi możliwej do świadczenia, maksymalną przepustowość usługi dostępu do Internetu możliwą do zaoferowania użytkownikowi końcowemu, infrastrukturę telekomunikacyjną i infrastrukturę techniczną, które mogą być wykorzystane w celu świadczenia usług transmisji danych zapewniających szerokopasmowy dostęp do Internetu. Tym samym, od dnia 1 lipca 2016 r. informacje te są jawne.

W związku z powyższym, pola dotyczące „Wyrażenia zgody na upublicznienie nazwy podmiotu dla” są nieaktywne.

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: wt, 28 mar 2017 10:48:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3521
Nie widzę do pobrania generatora siis, jest tylko mini siis

Czy możemy działać na starym 5.5c11, czy wywali nam błędy przy imporcie?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 28 mar 2017 12:06:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 30 mar 2014 20:16:06
Posty: 16
Karas pisze:
Nie widzę do pobrania generatora siis, jest tylko mini siis

Czy możemy działać na starym 5.5c11, czy wywali nam błędy przy imporcie?



rób od razu mini
też zaczęłam od generatora, niby wszystko ok, ale po załadowaniu wyskakiwały błędy m.in. w kodach ulic - w minisisie jest aktualizacja i tak trzeba błędy poprawiać


Na górę
Post: wt, 28 mar 2017 15:40:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3521
już dostałem odpowiedź, że tylko minisiss, trzeba będzie się przestawić ;/

Powiedzcie mi jak dodaje się, że klient jest w zasięgu sieci światłowodowej, bo ma słup/studzienkę przy swojej posesji, ale nie jest podłączony obecnie?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 28 mar 2017 15:57:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 17 kwie 2008 19:34:05
Posty: 381
Lokalizacja: Zamość
Karas pisze:
już dostałem odpowiedź, że tylko minisiss, trzeba będzie się przestawić ;/

Powiedzcie mi jak dodaje się, że klient jest w zasięgu sieci światłowodowej, bo ma słup/studzienkę przy swojej posesji, ale nie jest podłączony obecnie?

dodajesz tylko jako zakończenie sieci i zaznaczasz możliwe usługi net tv voip i prędkość , w usługach nic nie dodajesz

_________________
PIWO- Przysmak Istny Wielu Obywateli
http://www.speedtest.net/result/1406608213.png


Na górę
Post: wt, 28 mar 2017 16:40:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3521
mimo, że do tej posesji nie jest fizycznie kabel podłączony?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 29 mar 2017 21:04:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4444
Lokalizacja: woj Śląskie
Cytuj:
W celu sprawozdania zasięgu potencjalnego w SIIS w formularzu "Zakończenia sieci i usługi”, jako budynki objęte zasięgiem sieci (adresy budynków) można wykazać budynki, gdzie:

* istnieje infrastruktura dostępowa (np. słup, studnia telekomunikacyjna, słupek dostępowy, mufa, mufoprzełącznica) przy posesji), przygotowana do niezwłocznego podłączenia zadeklarowanego/zadeklarowanych budynku/budynków, przy czym wspomniana infrastruktura dostępowa znajduje się bezpośrednio przy posesji z deklarowanym budynkiem lub nie dalej niż przy posesji sąsiedniej;
* istnieje skrzynka rozdzielcza wewnątrz budynku;
* istnieje skrzynka na budynku;

_________________
Jardo


Na górę
Post: pt, 31 mar 2017 23:28:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 19 lip 2009 10:41:45
Posty: 1125
rok w rok cos popitolą :) z ciekawości sprawdzam dane a tu błędów formalnych itp aż 70, a w poniedziałek było łokej :) i znów poprawianie miałem :)


Na górę
Post: sob, 16 wrz 2017 11:03:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 305
Nie no ja czegoś nie rozumiem - uke wczoraj przyslało mi pismo że w 2013,2014,2015,2016 - nie wywiązałem się z wykonania raportu i nakładają na mnie karę finansową. I mam prawo odwołać się do sądu w UOKIK w Warszawie w ciągu 14 dni... tylko że wypełniałem im te raporty i załączałem wszystko do SIIS. Czy trzeba coś jeszcze było robić? Bo już nic z tego nie rozumiem. I czemu UKE nie organizuje szkoleń jak wypełniać te raporty? Tylko kilka filmików na stronie do wypełniania wniosków. Bo ja nie wiem już sam czy coś źle zrobiłem czy pominąłem. Z innych urządów to by chociaż zadzwonili że coś zle zrobione a tutaj cisza i po 4 latach kara. Kocham ten kraj, coraz bardziej mam ochotę z tąd wyjechać i nie wracać.

https://www.youtube.com/watch?v=ko-Hv2-x610


Na górę
Post: sob, 16 wrz 2017 18:59:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1270
Lokalizacja: Polska
lukasz88 pisze:
Nie no ja czegoś nie rozumiem - uke wczoraj przyslało mi pismo że w 2013,2014,2015,2016 - nie wywiązałem się z wykonania raportu i nakładają na mnie karę finansową. I mam prawo odwołać się do sądu w UOKIK w Warszawie w ciągu 14 dni... tylko że wypełniałem im te raporty i załączałem wszystko do SIIS. Czy trzeba coś jeszcze było robić? Bo już nic z tego nie rozumiem. I czemu UKE nie organizuje szkoleń jak wypełniać te raporty? Tylko kilka filmików na stronie do wypełniania wniosków. Bo ja nie wiem już sam czy coś źle zrobiłem czy pominąłem. Z innych urządów to by chociaż zadzwonili że coś zle zrobione a tutaj cisza i po 4 latach kara. Kocham ten kraj, coraz bardziej mam ochotę z tąd wyjechać i nie wracać.

https://www.youtube.com/watch?v=ko-Hv2-x610


Skoro wypełniałeś to na pewno masz podsumowanie coroczne. Zadzwoń do nich i spytaj WTF.


Na górę
Post: sob, 16 wrz 2017 19:10:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8420
Pytają o SIIS czy o F00 i F06 ? Jeśli to pierwsze, to zawsze warto mieć wydrukowany raport po złożeniu dokumentów. Jeśli to drugie to warto mieć potwierdzenie nadania listu poleconego. Wtedy wysyłasz im ksero jedno i/lub drugiego z krótką zaowalowaną informacją "macie burdel u siebie, dajcie mi spokój"

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 17 wrz 2017 20:18:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 12 paź 2011 21:04:41
Posty: 1023
Wszystko mega kruche.. znajomy w tym roku nie otrzymał potwierdzenia odbioru (F00/F06) reklamacja na poczcie nie uwzględniona, bo podobno listowy zostawił w skrzynce... i bądź tu mądry i pisz wiersze.. czyli ma tylko potwierdzenie nadania poleconego..


Na górę
Post: ndz, 17 wrz 2017 20:30:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8420
A co go interesuje czy oni to odebrali. On to wysłał więc jest czysty bo wypełnił obowiązek. Fakt że żółta zwrotka go dodatkowo kryje ale najistotniejsze jest to że list został wysłany

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: ndz, 17 wrz 2017 20:54:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 644
Dlatego epuap i ma.sie problem z glowy.


Na górę
Post: ndz, 17 wrz 2017 21:11:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8420
Nie bądź tego taki pewien.

Przez ePuap byłem swego czasu jako świadek (ze strony oskarżonego) w WSA i to nie jest takie kolorowe. System był i jest nadal niedopracowany, działy się z nim niezłe cuda. Czy tak jest nadal, tego nie wiem ale swego czasu nadał ostro w kość każdemu kto chciał z niego korzystać. Podejrzewam że osoby na Trzepaku pracujący także w JST byłyby w stanie powiedzieć czy jest tak nadal.

A 300 milionów złotych na jego uruchomienie rozwiało się jak siwy dym... To już znacznie lepiej działa elektroniczny podpis w ZUSie i SEKAP.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 18 wrz 2017 11:53:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1504
Orin pisze:
Nie bądź tego taki pewien.

Przez ePuap byłem swego czasu jako świadek (ze strony oskarżonego) w WSA i to nie jest takie kolorowe. System był i jest nadal niedopracowany, działy się z nim niezłe cuda. Czy tak jest nadal, tego nie wiem ale swego czasu nadał ostro w kość każdemu kto chciał z niego korzystać. Podejrzewam że osoby na Trzepaku pracujący także w JST byłyby w stanie powiedzieć czy jest tak nadal.

A 300 milionów złotych na jego uruchomienie rozwiało się jak siwy dym... To już znacznie lepiej działa elektroniczny podpis w ZUSie i SEKAP.

Z epuapu też możesz sobie ściągnąć potwierdzenie przedłożenia i trzymać na dysku. Ja wysyłałem epuapem i też się chcieli przyje...ć, ale im się nie udało bo powiedziałem że było epuapem. Tylko że do mnie zadzwonili.


Na górę
Post: pn, 22 sty 2018 17:23:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3464
Lokalizacja: Mazury
Czy może da sie jakoś wygenerować mape z raportu siis , taką poglądową?

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜ automatyczna kopia zapasowa, aktualizacja i zmiana ustawień automatycznie


Na górę
Post: pt, 16 lut 2018 13:07:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 16 lut 2018 12:47:12
Posty: 3
Proooszę niech ktoś doradzi

mam w raporcie w regułach poprawności błąd zbyt duża liczba klientów na zakończeniu sieci - a jest ich tylko 3 :zlosc:
a drugie jeszcze: Ostrzeżenie Punkt adresowy poza bazą referencyjną, a przeciez dane adresowe sa bazy teryt i przeszły pierwszą weryfikację ???


Na górę
Post: pt, 16 lut 2018 15:17:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 644
Okolo 200m2 + 35 m2 budynek wolnostojący(podlogowka) jakas tona wegla na miesiac. W domu dosyc cieplo(zona)


Na górę
Post: pt, 16 lut 2018 15:38:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3521
wino pisze:
Okolo 200m2 + 35 m2 budynek wolnostojący(podlogowka) jakas tona wegla na miesiac. W domu dosyc cieplo(zona)


to i siis szybciej się wypełnia, jak żona ciepła :)

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 16 lut 2018 16:43:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1717
Lokalizacja: Kraków
blond pisze:
Proooszę niech ktoś doradzi

mam w raporcie w regułach poprawności błąd zbyt duża liczba klientów na zakończeniu sieci - a jest ich tylko 3 :zlosc:
a drugie jeszcze: Ostrzeżenie Punkt adresowy poza bazą referencyjną, a przeciez dane adresowe sa bazy teryt i przeszły pierwszą weryfikację ???


masz 3 klientów w budynku wg uke który ma 3 lub mniej lokali

co do drugiego to wystarczy że Ci wskoczyła spacja w ulicy albo cokolwiek zresztą terryt uke to jakaś żenada jest


Na górę
Post: wt, 20 lut 2018 12:20:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 16 lut 2018 12:47:12
Posty: 3
dzięki za odpowiedź
Błąd z punktem adresowym poza bazą referencyjną chyba sobie odpuszczę, bo nie wpisuję nic z palca tylko z podpowiedzi. mam nadzieję że raport zmigruje się z tym do UKE

a z budynkami, na to nie wpadłam, popracuje nad tym :okularnik:


Na górę
Post: wt, 20 lut 2018 13:08:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1717
Lokalizacja: Kraków
blond pisze:
dzięki za odpowiedź
Błąd z punktem adresowym poza bazą referencyjną chyba sobie odpuszczę, bo nie wpisuję nic z palca tylko z podpowiedzi. mam nadzieję że raport zmigruje się z tym do UKE

a z budynkami, na to nie wpadłam, popracuje nad tym :okularnik:


ja z uke miałem z tym straszne przeboje bo jest sobie budynek który ma faktycznie 46 lokali i uke tak też ma w swoich tabelach tyle że
jest w nim 4 lokale 4 pokojowe (reszta kawalerki) w którym w każdym pokoju mieszka inny student i każdy z nich ma swoją umowę.
Tak się śmiesznie złożyło że jestem jedynym dostawcą w tym budynku i biorą ode mnie wszystkie lokale co oznacza że mam łączną ilość umów 42 jedynki i 4x4=16 w czteropokojowych czyli razem 58 umów w 46 lokalowym budynku co się idiotom z uke za nic nie chciało zmieścić w głowie :) i kazali prócz komentarza w siis pisać odrębne wyjaśnienie na papierze z wylistowaniem lokali i ilości umów na każdy lokal - cóż debilizm urzędników jest niczym nieograniczony


Na górę
Post: wt, 20 lut 2018 19:28:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 742
Lokalizacja: PL
Czy ktoś już odpalał miniSIIS i importował raport zeszło roczny ?

coś się zmieniło w wersjach jak co roku ? : D



edit://
z ciekawości wrzuciłem swoje dane zeszło roczne,
walidacja przeszła

next

sprawdzanie poprawności
program zawiesza się przy " Trwa sprawdzanie reguły (15) "

czy ktoś może u siebie sprowadzić czy ma tak samo

system na którym testowane:
win10 x64

edit2:
na win xp oraz win 7 efekt ten sam, program się zwiesza przy sprawdzaniu poprawności

ktoś może sprawdzić u siebie ?


Ostatnio zmieniony śr, 21 lut 2018 10:15:33 przez gmotyw, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: wt, 20 lut 2018 20:37:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 17 kwie 2008 19:34:05
Posty: 381
Lokalizacja: Zamość
Karas pisze:
wino pisze:
Okolo 200m2 + 35 m2 budynek wolnostojący(podlogowka) jakas tona wegla na miesiac. W domu dosyc cieplo(zona)


to i siis szybciej się wypełnia, jak żona ciepła :)

Leże , dawno się tak nie uśmiałem :)

_________________
PIWO- Przysmak Istny Wielu Obywateli
http://www.speedtest.net/result/1406608213.png


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 122 23 24 25 2628 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 18 gru 2018 19:33:56

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl