Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 06 lip 2016 11:48:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 09 lip 2006 0:28:21
Posty: 1193
Lokalizacja: Kock
Moze ktos przerabial. Chce postawic slup na dzialce gminnej. Jakie papiery musze miec, mapki, umowy, pozwolenia?
Robi sie to na zgloszenie czy na zasadzie budowy?
Czy zazwyczaj sa problemy?


Na górę
Post: czw, 07 lip 2016 0:11:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 07 lut 2013 21:24:11
Posty: 49
Najpierw trzeba sie przejść do Zarzadu Dróg Miejskich , narysować na mapie zasadniczej ze chciało by się postawic slupa, odpowiedni wniosek, zajecia pasa drogowego i tyle. Nie wychylać się że sie nie ma uprawnien, to nie polepsza sytujacji .


Na górę
Post: czw, 07 lip 2016 8:15:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 09 lip 2006 0:28:21
Posty: 1193
Lokalizacja: Kock
Ale to nie ma pasie drogowym tylko działka gminna.


Na górę
Post: czw, 07 lip 2016 23:53:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 07 lut 2013 21:24:11
Posty: 49
To wniosek do Gminy , i reszta procedur jak wyzej ;)


Na górę
Post: pt, 08 lip 2016 19:35:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 09 lip 2006 0:28:21
Posty: 1193
Lokalizacja: Kock
Czyli mowisz by dogadac sie z wojtem i w starostwie nawet nie wspominac o tym?

Oficjalnie to postawienie slupa jest na zgode na budowe. Żadne zgloszenie nie wystarczy - mam racje?


Na górę
Post: sob, 09 lip 2016 16:24:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 07 lut 2013 21:24:11
Posty: 49
Napewno nie z Wójtem bo on od tego nie jest, ale są pewne wewnetrzne wydziały np Zarzadzanie nieruchomościami czy coś , idziesz , pytasz się , wkladasz wnioseki tyle. Mysmy kopali w dzialkach gminnych i zalatwiliśmy to jednym wnioskiem. Trzeba tylko trafic na kogos konkretnego, bo jak spotkasz babe co ona wgl nie wie co to slup a co dopiero postawienie go na dzialce to nic nie zalatwisz.


Na górę
Post: wt, 04 paź 2016 10:30:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 02 mar 2009 1:08:30
Posty: 471
Lokalizacja: J-J
Szukam adresu firmy która na takich słupach montowała anteny do rozsyłania internetu.
Pamięta ktoś jej adres www, pamiętam że na forum kiedyś to widziałem.

_________________
...


Na górę
Post: śr, 05 paź 2016 11:36:05 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1325
triektor pisze:
Szukam adresu firmy która na takich słupach montowała anteny do rozsyłania internetu.
Pamięta ktoś jej adres www, pamiętam że na forum kiedyś to widziałem.

A np. ja takie montowałem.


Na górę
Post: śr, 05 paź 2016 12:43:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 02 mar 2009 1:08:30
Posty: 471
Lokalizacja: J-J
Podpowiesz jak to załatwiasz formalnie, chce jedną postawić przy szafie projekt Internet dla Mazowsza podłączyć się i przesłać łącze.
Za realizację projektu oferuję $.

_________________
...


Na górę
Post: pt, 07 paź 2016 8:33:34 
Odpowiedz z cytatem
Online
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1325
triektor pisze:
Podpowiesz jak to załatwiasz formalnie, chce jedną postawić przy szafie projekt Internet dla Mazowsza podłączyć się i przesłać łącze.
Za realizację projektu oferuję $.

Możesz to zrobić jako przyłącze.
Rysujesz projekt przyłącza (np z tej szafy do szafy na słupie światłowód, do jakiegoś budynku radiowo) i uzgadniasz z każdym właścicielem sieci i gruntu (np gminą) lub na naradzie koordynacyjnej w starostwie.
Po uzgodnieniu wbijasz słupa, np. E10.5/2.5 wieszasz na tym podest montażowy PMS1x2 na jednym szafka np. SZK z mantara, z drugiego wieszasz anteny.
Podłączasz prąd składając wniosek u OSD np. PGE/ENEA/ENERGA czy kto tam u Was jest Operatorem Systemu Dystrybucji.
Inwentaryzujesz na mapkach.


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 7:19:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 15 lut 2015 21:42:52
Posty: 31
Mam taki przypadek.
Na prywatnej działce muszę postawić 2 słupy drewniane.
Mam zgody na papierze od właściciela.
To jak zrobię to jako przyłącze do 3 doków to nie muszę tego nigdzie zgłaszać?


Na górę
Post: śr, 14 cze 2017 9:25:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 wrz 2011 12:13:31
Posty: 273
Nie musisz


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 15 gru 2017 10:21:32

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl