Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 7 Następna
Autor Wiadomość
Post: ndz, 24 sty 2016 18:17:43 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2686
Lokalizacja: Lublin
Teraz nie skaluje na srajpadzie ;)


Na górę
Post: ndz, 24 sty 2016 18:25:27 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Ciekawe: Jak wstawione jako zewnętrzny obrazek to mi skaluje na FF. Nie skaluje natomiast jak wstawione jako załącznik.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: ndz, 24 sty 2016 19:09:23 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6564
Lokalizacja: Polska
noyo przygotował prosilver trzepakowy. Zgłaszajcie proszę swoje uwagi.

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: ndz, 24 sty 2016 19:19:24 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
zajadacz pisze:
Ciekawe: Jak wstawione jako zewnętrzny obrazek to mi skaluje na FF. Nie skaluje natomiast jak wstawione jako załącznik.


Bo zgłoszenie było tylko dla zewnętrznych obrazków ;)

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: śr, 27 sty 2016 21:00:34 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 11 lip 2007 22:39:43
Posty: 207
lukpiot pisze:
Tymczasem dopisujemy informację: Witryna kompatybilna z przeglądarkami Google Chrome, Safari oraz Opera (R)


I Vivaldi :ok:


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 10:49:00 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
możecie coś zrobić z linkami w powiadomieniach do danego tematu? od czasu zmian niepełne linki przychodzą, trzeba całość kopiować i wklejać, by się przemieścić na dany temat :\


Załączniki:
trzepak.jpg
trzepak.jpg [ 89.29 KiB | Przejrzano 3141 razy ]
Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 10:54:01 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3419
Lokalizacja: Mazury
U mnie w Thunderbird i na andku (domyślny program) jest normalnie, czyli dobrze.
Może to wina, że mail to: Content-Type: text/plain; charset=UTF-8


Camis pisze:
lukpiot pisze:
Tymczasem dopisujemy informację: Witryna kompatybilna z przeglądarkami Google Chrome, Safari oraz Opera (R)


I Vivaldi :ok:
i Chromium ;)

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 12:32:13 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
to jest mail interii bezpośrednio na stronie przeglądany, druga sprawa to taka, że z innego forum linki mi przychodzą normalnie, a trzecia, to to, że przed zmianami linki były porpawne - opcje mailowe ni ebyły zmieniane w ogóle :ups:


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 13:20:04 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6564
Lokalizacja: Polska
fio pisze:
możecie coś zrobić z linkami w powiadomieniach do danego tematu? od czasu zmian niepełne linki przychodzą, trzeba całość kopiować i wklejać, by się przemieścić na dany temat :\

Wymusiłem usuwanie dodawania numeru portu. Możliwe że to naprawi problem. Możesz to jakoś sprawdzić?

Wyślij ktoś do mnie PM :P

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 14:07:35 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6564
Lokalizacja: Polska
Ok. Działa. Tj nie dokleja portu.

Może teraz klient zinterpretuje to porawnie jako link.

M.

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 19:22:44 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3419
Lokalizacja: Mazury
To może i w podpisach da się włączyć BBCode ? :zlosnik:

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 19:49:15 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15803
Lokalizacja: Wrocław
a w jakim celu? Żeby boty tam wciskały ekstra spam :P?

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 19:50:59 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3419
Lokalizacja: Mazury
Rozgryzłeś mnie :D

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 20:43:47 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
warlock pisze:
fio pisze:
możecie coś zrobić z linkami w powiadomieniach do danego tematu? od czasu zmian niepełne linki przychodzą, trzeba całość kopiować i wklejać, by się przemieścić na dany temat :\

Wymusiłem usuwanie dodawania numeru portu. Możliwe że to naprawi problem. Możesz to jakoś sprawdzić?

Wyślij ktoś do mnie PM :P


działa, bardzo dziękuję, wiele to ułatwia w nawigowaniu po internetach ;) :ok:


Załączniki:
trzepak2.jpg
trzepak2.jpg [ 92.66 KiB | Przejrzano 3047 razy ]
Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 21:06:59 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
a jak już "dłubiecie" w forum, to dobrzy by było dodać taki myk, że jak ktoś linkuje na poście, to po kliknięciu by się w nowym oknie otwierał, a nie w tym samym - co powoduje pożegnanie się z trzepakiem, jeśli nie kliknie się w przeglądarce wstecz.

np. www.onet.pl - klikasz i masz w tym samym oknie, a nie w nowym

było by idealnie z taką nową funkcją :) pozdrawiam


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 21:10:23 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3419
Lokalizacja: Mazury
@fio było pod koniec starego phpbb, ale coś szwankowało przy edycji postu. Na razie z ctrl działa :)

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 21:49:33 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
noyo pisze:
@fio było pod koniec starego phpbb, ale coś szwankowało przy edycji postu. Na razie z ctrl działa :)


no ok, a cytowanie selektywne?


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 22:03:22 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
fio pisze:
selektywne


SOA#1 - u mnie działa.

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 22:07:43 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
bardziej mi o taki plusik chodziło, no ale jak nie da rady, to ja tam nie naciskam ;)


Załączniki:
trzepak3.jpg
trzepak3.jpg [ 6.7 KiB | Przejrzano 3010 razy ]
Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 22:33:02 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1794
fio pisze:
np. www.onet.pl - klikasz i masz w tym samym oknie, a nie w nowym


Zrobione.

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 22:38:42 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
U mnie na FF nie dość tego, że otwiera w nowym oknie to otwiera dodatkowo nową pustą kartę :D

Edit: więcej w poście jedynie otwiera nową kartę. W cytowaniu otwiera stronę i nową kartę, ale dziwy :D

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 23:19:51 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 11 lip 2007 22:39:43
Posty: 207
colir pisze:
fio pisze:
np. http://www.onet.pl - klikasz i masz w tym samym oknie, a nie w nowym


Zrobione.


Klikając na link od fio, wyskakuje nowa karta z adresem:

Kod:
https://trzepak.pl/www.onet.pl


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 23:20:43 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
Camis pisze:
colir pisze:
fio pisze:
np. http://www.onet.pl - klikasz i masz w tym samym oknie, a nie w nowym


Zrobione.


Klikając na link od fio, wyskakuje nowa karta z adresem:

Kod:
https://trzepak.pl/www.onet.pl


ale inne już działają, dzięki :ok:


www.onet.pl


Na górę
Post: pt, 29 sty 2016 0:00:27 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 11 lip 2007 22:39:43
Posty: 207
fio pisze:
Camis pisze:
colir pisze:

Zrobione.


Klikając na link od fio, wyskakuje nowa karta z adresem:

Kod:
https://trzepak.pl/www.onet.pl


ale inne już działają, dzięki :ok:


http://www.onet.pl


Ale nadal jest źle, otwiera się onet i druga karta z
Kod:
https://trzepak.pl/www.onet.pl
i 404.


Na górę
Post: pt, 29 sty 2016 0:30:10 
   Tytuł: Re: Nowy serwer
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
no faktycznie, no ale dajmy czas na poprawki, samo się nie zrobi ;)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 7 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Dzisiaj jest śr, 26 wrz 2018 3:34:19

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl