Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 30 lis 2015 8:37:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 511
No właśnie, wkurza, że wszelkie linki umieszczane na forum są otwierane w tej samej karcie na której jest trzepak, i tak, albo trzeba się cofać na forum albo pamiętać kliknąć prawym klawiszem > otwórz w nowej karcie.
Wkurzające to jest. Dało by się to ogarnąć ?


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 8:44:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
środkowy przycisk myszy / oba przyciski na touchpadzie.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 9:06:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1792
Standardowa Odpowiedź Admina... Gdyby to było forum komercyjne, nastawione na zyski to właścicielowi zależało by, żeby uzytkownicy nie opuszczali jego strony. Ba, widziałem już takie portale które zamiast otwierać linki bezpośrednio ostrzegają, czy na pewno chcesz opuscic mojąmegazarabiającąstronę.com?


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 9:11:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3403
Lokalizacja: Mazury
Prawdziwy hardkor potrafi sobie poradzić, ctrl+lewy myszy. :)

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 9:41:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 511
Bez jaj panowie, mogę sobie nawet ctrl+alt+del naciskać, ale to najzwyczajniej w świecie wqrwia, czytasz post, zapomnisz się i jeb, jesteś na jakimś dipolu czy innym youtubie, ktoś ma otwarte 20 kart to później nie wie o co chodzi ;)


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 9:54:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
jeden jedyny, któremu to przeszkadza - naprawdę?

ja na notebooku zawsze klikam raz na środku touchpada i się otwiera w nowej karcie...

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 10:02:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 511
lukpiot pisze:
jeden jedyny, któremu to przeszkadza - naprawdę?

ja na notebooku zawsze klikam raz na środku touchpada i się otwiera w nowej karcie...


Myślałem że da się prosto coś zrobić, no nic, lecytynę trzeba będzie łykać.

Aha, czy dam w znacznikach url czy luzem, jeden kij - nie działa :sciana: :wpysk: :wpysk: :wpysk:


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 10:13:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2685
Lokalizacja: Lublin
lukpiot pisze:
jeden jedyny, któremu to przeszkadza - naprawdę?

ja na notebooku zawsze klikam raz na środku touchpada i się otwiera w nowej karcie...

Nie jedyny ;) Ale tak naprawdę to mała sprawa.


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 10:22:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 1:37:06
Posty: 1792
Niby duperel ale mnie też przeszkadza.


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 10:30:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3810
Lokalizacja: Szczecin
Jak dobrze jest mieć mysz z trzecim przyciskiem pod rolką, a nie w rolce. Póki nie przeczytałem dokładnie, to nawet nie wiedziałem o co wam chodzi, bo na stałe mam wyrobiony odruch klikania trzecim przyciskiem :zlosnik:

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 10:33:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 511
:ok: dokładnie, nie chodzi o czepianie się, bo czepić się można wszystkiego.
No ale bez jaj no.
funcions_conent.php
$html = "$whitespace<!-- $tag --><a$class href=\"$url\" target=\"_blank\">$text</a><!-- $tag -->$append";

:aqq:


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 10:39:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15761
Lokalizacja: Wrocław
wrzucone do listy todo, ale nie wiem czy ona nie jest połączona w sieć z "sejmową zamrażarką". Pewnie w nowej wersji forum, która się już "wygrzewa".

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 11:02:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6560
Lokalizacja: Polska
Sensej pisze:
:ok: dokładnie, nie chodzi o czepianie się, bo czepić się można wszystkiego.
No ale bez jaj no.
funcions_conent.php
$html = "$whitespace<!-- $tag --><a$class href=\"$url\" target=\"_blank\">$text</a><!-- $tag -->$append";

:aqq:


Zrobione. Wyczyściłem cache ale dalej chyba nie działa...

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 11:09:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 511
Działa :ok:


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 11:24:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3403
Lokalizacja: Mazury
Działa tylko jak doda sie link bez [ url ] link [ / url ], ale jak sie z edytuje ten wpis to jest cos takiego
Kod:
http://trzepak.pl/viewtopic.php?f=8&t=49797" target="blank
gdzieś jest złe wyrażenie regularne wpisane.


Te z [ url ] link [ / url ] chyba gdzieś w panelu admina można modyfikować.


Test bez [ url ] link [ / url ]
viewtopic.php?f=8&t=49797

Test z [ url ] link [ / url ]
http://trzepak.pl/viewtopic.php?f=8&t=49797

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Post: pn, 30 lis 2015 13:00:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 511
Faktycznie, ale rano sprawdzałem obie wersje i nie działała żadna.


Na górę
Post: wt, 01 gru 2015 16:56:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4429
Lokalizacja: woj Śląskie
cos jest nie tak do konca bo dokleja do linków "target=blank
wystarczy zaedytowac posta i dokleja sie kolejny taki wpis

na moje to zamykającego " brakuje w kodzie

_________________
Jardo


Na górę
Post: wt, 01 gru 2015 17:30:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 02 sie 2013 14:30:53
Posty: 511
Nie chce mi się myśleć, admin jest od myślenia. Kliknę pajacyka w ramach pokuty :wpysk: :ok:
http://www.tworzenie-stron-www.com/tag/target/


Na górę
Post: pn, 07 gru 2015 13:36:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3403
Lokalizacja: Mazury
Lekki syf sie robi
Załącznik:
x.png
x.png [ 27.32 KiB | Przejrzano 4853 razy ]

_________________
# Załataj dziury w MT przy wykorzystaniu skryptu Upgrade Network Devices ☚☜☚☜
# http://kazuko.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 23 lip 2018 15:12:15

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl