Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: śr, 31 sty 2018 13:42:44 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 sty 2011 0:36:15
Posty: 1305
Lokalizacja: Jaworzno
Bump.

Coś się dzieje z trzepakiem od kilku dni. Czasy odpowiedzi bardzo wzrosły.

Kod:
Start: Wed Jan 31 12:41:10 2018
HOST: dsi02.local                 Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1.|-- 172.17.254.1               0.0%    10    0.4   0.5   0.4   0.8   0.0
  2.|-- 242.184.145.194.ip4.artco  0.0%    10    0.8   0.8   0.6   1.0   0.0
  3.|-- 3ssa.ip4.epix.net.pl       0.0%    10    3.0   2.0   1.6   3.0   0.3
  4.|-- fo-0-1-0-0.r01.kat-g.tech  0.0%    10    2.0   2.1   1.7   3.4   0.3
  5.|-- trzepak.pl                 0.0%    10    1.6 128.8   1.6 337.2 113.1


a przed chwilą:

https://www.dropbox.com/s/7ybw5y1zviyz3 ... 7.png?dl=0

_________________
netmon.pl


Na górę
Post: śr, 31 sty 2018 13:45:27 
   Tytuł: Forum zamula ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 250
Ostatnio czas odpowiedzi forum i odświeżania strony znacznie się pogorszył.

Dlaczego ? :)

Obrazek


Na górę
Post: śr, 31 sty 2018 15:31:34 
   Tytuł: Re: Forum zamula ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5170
no mam to samo, od wczoraj conajmniej...


Na górę
Post: śr, 31 sty 2018 15:46:15 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3431
Lokalizacja: Mazury
U mnie też, czy to z naszego neta czy z mobilnego muli, a chyba wczoraj nie chciał sie wczytywać.

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: śr, 31 sty 2018 15:59:29 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1812
U mnie też od kilku dni działa jakby serwer stał w Kambodży.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: śr, 31 sty 2018 17:21:58 
   Tytuł: Re: Forum zamula ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15813
Lokalizacja: Wrocław
pokażcie traceroute/mtr. Na maszynie docelowej się pojawia wysoki ping, a wcześniej ok?

Cytuj:
U mnie też od kilku dni działa jakby serwer stał w Kambodży.

W ramach optymalizacji kosztów energii (,) administratorów serwer został przeniesiony do centrum hostingowego w Sosnowcu. Prawie jak Kambodża ;-)


Będziemy szukać.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: śr, 31 sty 2018 18:31:56 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1453
u mnie na docelowym adresie 9-300 ms
wcześniej czyli na fo-0-1-0-0.r01.kat-g.techn.3s.pl 9-10 ms.


Na górę
Post: śr, 31 sty 2018 18:41:11 
   Tytuł: Re: Forum zamula ?
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3431
Lokalizacja: Mazury
Teraz jakoś lepiej się wczytuje.

lukpiot pisze:
pokażcie traceroute/mtr. Na maszynie docelowej się pojawia wysoki ping, a wcześniej ok?


Z ovh wawa
Kod:
 Host                              Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
 1. 145.239.80.1                    0.0%     8    0.3   0.2   0.1   0.3   0.0
 2. 192.168.250.254                 0.0%     8    0.1   0.2   0.1   0.2   0.0
 3. 10.13.32.190                    0.0%     8    0.3   0.3   0.3   0.4   0.0
 4. 10.13.48.14                     0.0%     8    0.3   0.3   0.2   0.4   0.0
 5. 10.95.100.2                     0.0%     8    0.3   0.3   0.2   0.3   0.0
 6. vl1067.var-6-a72.pl.eu          0.0%     8    1.0   1.3   1.0   1.4   0.0
 7. 3s.plix.pl                      0.0%     8    3.7   2.6   1.6   3.9   0.8
 8. host892522040.techn.3s.pl       0.0%     8   22.5  22.5  22.3  22.6   0.0
 9. trzepak.pl                      0.0%     7  232.5 213.3  22.4 397.1 122.5

_________________
# http://kazuko.pl ☚☜☚☜


Na górę
Post: śr, 31 sty 2018 18:51:53 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15813
Lokalizacja: Wrocław
coś się stało maszynie... będziemy sprawdzać.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: śr, 31 sty 2018 20:49:56 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 20 lip 2009 11:48:17
Posty: 493
Wczoraj kilkukrotni wywalał błędy ngix-a


Na górę
Post: śr, 31 sty 2018 22:20:59 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1360
Lokalizacja: Góry
Pingi 8-500ms


Na górę
Post: czw, 01 lut 2018 8:23:16 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 12 lis 2003 11:23:56
Posty: 1098
Cytuj:
W ramach optymalizacji kosztów energii (,) administratorów serwer został przeniesiony do centrum hostingowego w Sosnowcu. Prawie jak Kambodża ;-)


Będziemy szukać.


lukpiot 3S ma data center w Sosnowcu ??? Bo z tego co kojarzę to mają tylko w Katowicach na Ligockiej i Gospodarczej oraz w Bytomiu.


Na górę
Post: czw, 01 lut 2018 8:29:12 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5170
teraz wygląda że jest okej.


Na górę
Post: pn, 05 lut 2018 9:23:38 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1490
dragonite pisze:
Cytuj:
W ramach optymalizacji kosztów energii (,) administratorów serwer został przeniesiony do centrum hostingowego w Sosnowcu. Prawie jak Kambodża ;-)


Będziemy szukać.


lukpiot 3S ma data center w Sosnowcu ??? Bo z tego co kojarzę to mają tylko w Katowicach na Ligockiej i Gospodarczej oraz w Bytomiu.

To był żart informatyczny lukpiota.


Na górę
Post: pn, 05 lut 2018 14:33:50 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 250
krasnoludek pisze:
teraz wygląda że jest okej.


Chyba przez chwilę było OK, nadal te same objawy. Ping na maszynie trzepakowej lata od 8 do 400 ms

Obrazek


Kod:
Host                                                                                    Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
 1. ip1-116.iwacom.net.pl                                                                 0.0%    24    0.5   0.6   0.4   2.7   0.3
 2. bgp.teredo.pl                                                                         0.0%    23    1.1   1.3   0.9   3.2   0.4
 3. 172.18.248.113                                                                        0.0%    23    0.9   1.0   0.8   2.1   0.2
 4. ip-91-205-73-1.iwacom.net.pl                                                          0.0%    23    1.7   0.8   0.4   2.1   0.3
 5. bgp3-to-rs1.ix.lodz.pl                                                                0.0%    23    0.6   1.1   0.5   6.3   1.3
 6. 93.159.151.6                                                                          0.0%    23   10.7  11.0  10.6  12.8   0.3
 7. be-3.r01.kat-s.techn.3s.pl                                                            4.3%    23   12.0   9.4   8.8  12.8   1.0
 8. fo-0-1-0-0.r01.kat-g.techn.3s.pl                                                      0.0%    23    9.0   9.3   8.9  12.5   0.7
 9. trzepak.pl                                                                            0.0%    23  368.8 161.7   8.6 419.7 154.9


Na górę
Post: pn, 05 lut 2018 14:45:57 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 07 lut 2009 20:29:31
Posty: 719
Ktoś synflooduje serwer? Od dłuższego czasu forum działa wolno czasami. Coś jest nie tak.


Na górę
Post: wt, 06 lut 2018 22:52:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pn, 24 sie 2015 23:36:46
Posty: 693
Co się dziś dzieje z trzepakiem, że tak forum ślimaczy?

Post wysyła się po kilkanaście sekund???


Na górę
Post: wt, 06 lut 2018 22:57:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 25 mar 2013 21:39:27
Posty: 182
Jakby co to u mnie to samo. Łącze jest chyba ok do serwera, serwer sam w sobie daje ciała, czyzby łatka do Spectre/Meltdown? :)


Na górę
Post: pn, 12 lut 2018 18:00:42 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 879
Wpadnę w nerwowy trik, już mnie bierze derilka jak przez sekundę czy dwie nie reaguje strona. Te czarne myśli: "trzepak padł?" kilka sekund czekania, trzymania w niepewności, serce zaczyna szybciej bić, wzrasta poziom adrenaliny i.... jest, się roztwarło.

Na serio, coś jest nie halo, LTE playa, łornage ze sto mega oświeconego i multimedia ino przez kabel tak samo źle.


Na górę
Post: pn, 12 lut 2018 18:36:22 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1452
Lokalizacja: Kraków
nie wiem co to ale u mnie jest podobnie - muli jak diabli
łącza własne BGP:
- EPIX KAT+WAR full pakiet
- kilka lokalnych sesji


Na górę
Post: pn, 12 lut 2018 20:51:24 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5170
no tak, moja euforia była przedwczesna. Trafi się że jest dobrze, ale częściej coś 'muli' (nie lubię tego słowa)


Na górę
Post: sob, 17 lut 2018 9:20:48 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6564
Lokalizacja: Polska
Kod:
 152K 7355K REJECT     tcp  --  any    any     anywhere             anywhere             tcp dpt:http flags:FIN,SYN,RST,ACK/SYN #conn src/32 > 100 reject-with tcp-reset
34826 2066K REJECT     tcp  --  any    any     anywhere             anywhere             tcp dpt:https flags:FIN,SYN,RST,ACK/SYN #conn src/32 > 100 reject-with tcp-reset
    0     0 ACCEPT     icmp --  any    any     anywhere             anywhere             icmp fragmentation-needed state NEW
    0     0 ACCEPT     icmp --  any    any     anywhere             anywhere             icmp source-quench state NEW
3535K  294M ACCEPT     icmp --  any    any     anywhere             anywhere             icmp echo-request state NEW limit: avg 2/sec burst 5


Niech ktoś da packet dumpa z momentu jak się muli.

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: pn, 16 kwie 2018 22:09:35 
   Tytuł: Re: Server is down
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 04 lut 2009 19:34:08
Posty: 147
właśnie się muli.
Po kliku na temat, parę sekund oczekiwania, przeglądarka "czeka na trzepak.pl"
A pingi od 6ms do 600, z przewagą trzycyfrowych.
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=6ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=114ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=42ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=215ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=309ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=185ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=194ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=6ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=37ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=354ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=202ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=175ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=34ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=421ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=6ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=209ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=10ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=45ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=39ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=120ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=286ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=6ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=51ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=126ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=376ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=410ms TTL=56
Reply from 188.117.132.67: bytes=32 time=21ms TTL=56


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 23 paź 2018 20:49:43

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl