Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 15 mar 2018 10:43:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 09 lip 2006 0:28:21
Posty: 1228
Lokalizacja: Kock
Mam do zrobienia 200m obok szkoły działka gminna. Zgoda władz jest ale wszystko ma być naniesione na mapy czyli geodeta w grę wchodzi. Czy kabel muszę kłaść na głębokość metra czy mogę np na 50cm go polozyc? Bedzie to ktoś sprawdzać?


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 14:00:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1486
Lokalizacja: Katowice
Tak, przy najbliższych pracach ziemnych koparka sprawdzi i wyrwie jak będzie wpisany, że jest na głębokości 1m, a Ty wkopiesz 0,5m i do tego będziesz musiał na własny koszt naprawiać.

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: czw, 15 mar 2018 23:00:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1346
Lokalizacja: Kraków
niestety światłowody są traktowane jako teletechnika czyli inaczej niskopradówka
pod trawnikiem na minimum 70cm
pod chodnikiem minimum 50cm


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 10:26:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3457
A tak podepnę się, przed chwilą miałem tel z powiatów ki w temacie decyzi lokalizacyjnej. Na pewnym odcinku drogi dadzą taką, ale tylko pod rowem. Przerabiał ktoś coś takiego? Koparka wykopie jeszcze 80cm głębiej w rowie? :) + przeciski pod drogami + przewiert pod rzeczką.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 14:30:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8316
będziesz potrzebować większej maszyny, bo rów rowowi nie równy. Jak Ci trafi taki na 1m głęboki, to mini będzie kopać pod siebie....

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 16 mar 2018 14:42:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: śr, 30 kwie 2008 23:21:40
Posty: 924
Lokalizacja: Warszawa
Karas pisze:
A tak podepnę się, przed chwilą miałem tel z powiatów ki w temacie decyzi lokalizacyjnej. Na pewnym odcinku drogi dadzą taką, ale tylko pod rowem. Przerabiał ktoś coś takiego? Koparka wykopie jeszcze 80cm głębiej w rowie? :) + przeciski pod drogami + przewiert pod rzeczką.


Minikoparką to da rade i na 2m ale zależy jaki rów ;)
Skończy się zapewne tak, że najpierw rów zakopiesz, żeby po nim jeździć a na koniec oskarpujesz jak Bozia przykazała.
Powodzenia!

_________________
Trzepak nie jest dla idiotów :)
http://mikrotik.net.pl/wiki/Dokumentacj ... krotik_3.0
Polecam.


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 14:29:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1346
Lokalizacja: Kraków
jak juz masz robić przecisk pod drogą to nie prościej przedłużyć go za rów ?

no chyba że chodzi o położenie instalacji równolegle do rowu pod jego dnem ale większego idiotyzmu nie słyszałem jak zyję


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 15:19:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3457
hub_lan pisze:
jak juz masz robić przecisk pod drogą to nie prościej przedłużyć go za rów ?

no chyba że chodzi o położenie instalacji równolegle do rowu pod jego dnem ale większego idiotyzmu nie słyszałem jak zyję



dokładnie, centralnie w osi rowu, min 80cm pod :)

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 17 mar 2018 23:30:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1346
Lokalizacja: Kraków
Karas pisze:
hub_lan pisze:
jak juz masz robić przecisk pod drogą to nie prościej przedłużyć go za rów ?

no chyba że chodzi o położenie instalacji równolegle do rowu pod jego dnem ale większego idiotyzmu nie słyszałem jak zyję



dokładnie, centralnie w osi rowu, min 80cm pod :)


co za idiota to wymyslił?
ale jeśli już to wymuś na nich wyjście z pod rowu na bok co 50m
i wtedy przewiertem sterowanym to zrobisz bez rozkopywania rowu na całej długości

albo wystąp o słupy i powieś


Na górę
Post: ndz, 18 mar 2018 0:08:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3457
robimy mikro, więc wyjścia są co 150-200m. Na słupy nie wyda zgody ani gmina, ani powiatówka. Nawet PGE nie ma słupów w drogach.

Rowy na tym odcinku płytkie i płaskie, mini wjedzie sobie spokojnie i podkopie, tylko sucho mysi być :hmm:

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 07 kwie 2018 19:05:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 415
Dzisiaj zrobiłem wycieczkę wzdłuż nowo budowanej drogi. Nie układają dwóch rur, a cztery!
Obok nich kładą przewód (z zatopioną linką stalową) i 10 kolorowymi drucikami.
W jakim celu? Jakieś alarmowanie otwartych studni?
W kilku miejscach szukałem oznaczeń i niestety żadnego nadruku na nim nie ma.


Na górę
Post: sob, 07 kwie 2018 21:48:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4432
Lokalizacja: woj Śląskie
glitzy pisze:
Dzisiaj zrobiłem wycieczkę wzdłuż nowo budowanej drogi. Nie układają dwóch rur, a cztery!
Obok nich kładą przewód (z zatopioną linką stalową) i 10 kolorowymi drucikami.
W jakim celu? Jakieś alarmowanie otwartych studni?
W kilku miejscach szukałem oznaczeń i niestety żadnego nadruku na nim nie ma.


przewód sygnalizacyjny pewnie. światłowód jest dielektryczny, a miedziaka da się wykryć,

_________________
Jardo


Na górę
Post: sob, 07 kwie 2018 21:55:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pt, 02 paź 2015 9:58:39
Posty: 415
Dziękuję, pewnie masz rację.

Przejrzę SIWZ i może na coś trafię.

A o ilości rur pisałem tu: viewtopic.php?p=483407#p483407

Teraz wypaliłem nie w tym temacie co trzeba.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 19 wrz 2018 16:25:24

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl