Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 07 sie 2017 16:03:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1277
czy ktoś wie może w jaki sposób zaznacza się punktowo obszar mapy zasadniczej w programie turbomap tak żeby eksportować zaznaczony fragment mapy zasadniczej ?
w urzędzie są turbodebile obsługujący turbomap i może ja bym im podpowiedział jak to mają mi zrobić ...

chodzi mi o takie zaznaczenie jak np w geoportalu jest czyli zaznaczam kilka punktów i wewnętrzna część powstałej figury to zaznaczenie.
obecnie "pracownicy" nie dość że chcą to robić tygodniami to nie są wstanie mi w ten sposób pozaznaczać.


Na górę
Post: wt, 08 sie 2017 3:46:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1429
Nie wiem co u nas mają ale u mnie powiat udostępnia aplikacje opartą na geoportalu w którym mogę zaznaczyć obszar i zapisać - wtedy wygeneruje się numer na podstawie którego w urzędzie pobierają obszar i wydają mapy. Może i u Ciebie jest coś takiego?


Na górę
Post: wt, 08 sie 2017 7:50:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1277
nawet jeśli mają to zmęczone panie o tym nie wiedzą , zauważyłem że potrafią zaznaczać obszar prostokątny a wszystko inne to już kosmos i problemy


Na górę
Post: wt, 08 sie 2017 21:22:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1429
krzysztof24 pisze:
nawet jeśli mają to zmęczone panie o tym nie wiedzą , zauważyłem że potrafią zaznaczać obszar prostokątny a wszystko inne to już kosmos i problemy

U mnie nazywa się to portal geodety i jest w internecie udostępniony.
Ale i tak Pan który to obsługuje jest bardzo w porządku i pomocny - jak przyjdzie się do niego to razem z nim można zaznaczyć obszar choć zaleca aby zrobić sobie to wcześniej.


Na górę
Post: wt, 08 sie 2017 22:05:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1277
ile czekacie na mapy? to od ręki czy też tydzień minimum ?


Na górę
Post: wt, 08 sie 2017 23:51:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 123
Lokalizacja: Wrocław
krzysztof24 pisze:
ile czekacie na mapy? to od ręki czy też tydzień minimum ?

We Wrocławiu od ręki robią wydruk i pieczętują, na monitorze pokazują co będzie widać. Sprawnie to idzie. Czasem trzeba odczekać bo jest kolejka.


Na górę
Post: śr, 09 sie 2017 9:53:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 20 mar 2009 17:18:17
Posty: 1429
krzysztof24 pisze:
ile czekacie na mapy? to od ręki czy też tydzień minimum ?


Tak od ręki, zanim on wygeneruje mapy to ja idę je opłacić :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 22 sty 2018 12:09:50

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl