Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 130 31 32 33 3437 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 11 sie 2017 18:06:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1264
krasnoludek pisze:
Przekręcasz i manipulujesz faktami jak ci wygodnie.

Tak to Ty i tobie podobni robią, manipulując kosztami i promując "dziadostwo" aby tylko wyjść na swoje (znam te zmanipulowane artykuły prasowe, udowadniające że rzekomo u nas były wyższe koszta 1km autostrady-podłożono koszta odcinków autostrad gdzie budowane były z ekranami akustycznymi-bardzo dobre/ekologiczne/zdrowe rozwiązanie..., oj jacy fachowcy n.t gospodarki a o przekrętach na VAT milczeli jak "mumie egipskie"). Poza tym pisałem o tym na forum już wcześniej, że jestem zdecydowanie przeciwnym stosowaniu w przetargach publicznych zasady jak najniższych kosztów, bo to ma zbyt wiele negatywnych skutków ubocznych...


Na górę
Post: pt, 11 sie 2017 19:34:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1219
Lokalizacja: Polska
jarek7714 nie wiem czemu marnujesz się na tym forum, zostań Prezydentem albo kimś ważnym w szanownej Unii i spraw by wszystkim żyło się lepiej ...

PS. Rodzice nawet trafili z Twoim imieniem, także będzie Ci z górki. Powodzenia!


Na górę
Post: pt, 11 sie 2017 20:06:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5058
jarosław... i się zaczyna znowu swoje...
Cytuj:
oj jacy fachowcy n.t gospodarki a o przekrętach na VAT milczeli jak "mumie egipskie"

Czyli ok, bo jak za poprzednich rządów robili przekręty, to czemu się dop%$%^%lmy do obecnych... przecież wcześniej też kręcili lody...
Cytuj:
Tak to Ty i tobie podobni robią, manipulując kosztami i promując "dziadostwo" aby tylko wyjść na swoje
-rozwiń proszę, bo nie bardzo wiem do czego pijesz...
Cytuj:
znam te zmanipulowane artykuły prasowe, udowadniające że rzekomo u nas były wyższe koszta 1km autostrady-podłożono koszta odcinków autostrad gdzie budowane były z ekranami akustycznymi-bardzo dobre/ekologiczne/zdrowe rozwiązanie

A masz jakieś inne dane? -chętnie poczytam.
O ekranach dzwiękochłonnych pośrodku niczego i ścieżkach rowerowych w terenie gdzie nikt nigdy nie pojedzie, bo również kończą się w szczerym polu też chętnie poczytam uzasadnienie


Na górę
Post: pt, 11 sie 2017 20:18:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 18 cze 2014 21:41:23
Posty: 160
djlech pisze:
jarek7714 nie wiem czemu marnujesz się na tym forum, zostań Prezydentem albo kimś ważnym ...


Skąd wiesz ze to nie ten Jarosław.



Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
Post: pt, 11 sie 2017 20:22:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1219
Lokalizacja: Polska
mariuszsal słuszna uwaga, tego nie wziąłem pod uwagę, ale biorąc pod uwagę podejście do szanownej Unii, to chyba nie te same osoby.


Na górę
Post: ndz, 13 sie 2017 23:54:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 02 maja 2011 21:52:57
Posty: 1264
krasnoludek pisze:
Czyli ok, bo jak za poprzednich rządów robili przekręty, to czemu się dop%$%^%lmy do obecnych... przecież wcześniej też kręcili lody...

Za obecnych rządów to działanie jest zupełnie różne-o 180° (gdzie w pierwszej kolejności karano niepełnosprawnych i kelnerów...zaszczuwano dziennikarzy etc. ) i oczywiście różne są też tego efekty-na +.
krasnoludek pisze:
-rozwiń proszę, bo nie bardzo wiem do czego pijesz...

Przede wszystkim do tych 500+ które dla wyborców w 2015 były zupełną abstrakcją, do całej sterty fake news-ów które zalewają internet i komercyjne media (żeby nie było że się czepiam Twojej osoby-możesz mieć dobre intencje i żadnych z tego profitów , ale przychody grup przestępczych spadły o kilkadziesiąt mld zł, jakiś zapas jeszcze mają i będą opłacać i podsycać anarchistyczne działania, zwłaszcza że w większości to tzw. "białe kołnierzyki"...).
krasnoludek pisze:
O ekranach dzwiękochłonnych pośrodku niczego i ścieżkach rowerowych w terenie gdzie nikt nigdy nie pojedzie, bo również kończą się w szczerym polu też chętnie poczytam uzasadnienie

"Niczego" wg ciebie-a może tam ekolodzy znaleźli jakiegoś "chrząszcza" któremu hałas może przeszkadzać i powstały-OT realia, jak obecna wycinka drzew w Puszczy Białowieskiej, Dolina Rospudy...). Jeżdżę głównie po A1 i A2, jakoś nie widzę masowości takich przypadków, a biorąc pod uwagę wyzysk/kiepskie opłacanie pracowników przy ich budowie, śmiem twierdzić że koszta nie były przesadzone...


Na górę
Post: pn, 14 sie 2017 19:27:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5058
ej, no chyba odwrotnie. Gdyby nie było wyzysku i pracownicy byliby suto nagradzani, to w jakimś miernym stopniu mogłoby to tłumaczyć wysokie koszty budowy... a tak to po prostu ni ma innej opcji jak kradzież i przywłaszczenie majątku publicznego...


Na górę
Post: czw, 17 sie 2017 8:33:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1316
ktoś wie jak na takiej mapie wyświetlić aktualne dane z białych plam?

https://mygeodata.cloud/map/

>
w jaki sposób potwerdzacie w konsultacjach nowo wybudowane , lub planowane nadajniki AC i jaką kwotę na koncie/punkt adresowy?
pytam o to w pomocy siisa ale dostaje odpowiedź :
Ad. 1. Umowy, protokoły odbioru.
Ad. 2. Uchwały Zarządu, umowy, wyciągi bankowe, promesy kredytowe


Na górę
Post: pt, 18 sie 2017 12:03:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1427
krzysztof24 pisze:
ktoś wie jak na takiej mapie wyświetlić aktualne dane z białych plam?

https://mygeodata.cloud/map/

>
w jaki sposób potwerdzacie w konsultacjach nowo wybudowane , lub planowane nadajniki AC i jaką kwotę na koncie/punkt adresowy?
pytam o to w pomocy siisa ale dostaje odpowiedź :
Ad. 1. Umowy, protokoły odbioru.
Ad. 2. Uchwały Zarządu, umowy, wyciągi bankowe, promesy kredytowe


My w konsultacjach dajemy tylko planowane FTTH.


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 13:18:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3286
krzysztof24 pisze:
ktoś wie jak na takiej mapie wyświetlić aktualne dane z białych plam?

https://mygeodata.cloud/map/

>
w jaki sposób potwerdzacie w konsultacjach nowo wybudowane , lub planowane nadajniki AC i jaką kwotę na koncie/punkt adresowy?
pytam o to w pomocy siisa ale dostaje odpowiedź :
Ad. 1. Umowy, protokoły odbioru.
Ad. 2. Uchwały Zarządu, umowy, wyciągi bankowe, promesy kredytowe


W siis mamy do ściągnięcia aktualną mapę białych obszarów
Kod:
Baza punktów adresowych i obiektów edukacyjnych - do konsultacji
Wszystkie dane w jednym pliku
Dane poszczególnych województw w oddzielnych plikach


Jednak w żadnym pliku niema powiatu mińskiego. Czy to znaczy, ze niema w nim żadnej białej plamy i mamy nie wypełniać konsultacji?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pn, 28 sie 2017 17:09:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1359
Lokalizacja: Stalowa Wola
Zgadza się jeśli niema to nie jest białą plamą.
Poza tym w inwestycjach wskazujemy tylko budynki które są białymi plamami - nie ma potrzeby wskazywania wszystkich budynków.

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 8:39:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1316
w konsultacjach wypisałem moich już podpiętych klientów bezprzewodowych których nie uzupełniłem w sprawozdaniu za 2016r i zgłosiłem jako inwestycję zakończoną

dostałęm maila od szybki internet z prośbą o wyjaśnienie:


Kod:
Szanowni Państwo,
w nawiązaniu do Państwa udziału w konsultacjach społecznych obszarów białych NGA uprzejmie informujemy, że dla zgłoszenia o
identyfikatorze xxx)  wskazali Państwo technologię bezprzewodową. Dlatego prosimy o przekazanie wyjaśnień, czy
zastosowana technologia zapewni możliwość transferu 30 Mb/s we wszystkich zadeklarowanych punktach adresowych jednocześnie.
W tym celu mogą Państwo skorzystać z rekomendacji dostępnej pod adresem https://cppc.gov.pl/wp-content/uploads/Wytyczne-
dotycz%C4%85ce-modelu-ruchowego-dla-POPC-02-12-2016.pdf.


czytając wytyczne na końcu mamy tabele:
Obrazek

i nie jestem pewny czy dobrze rozumiem:
jak jest dostępna pojemność 23mb/s i liczba możliwych użytkowników 2
- to jest te 35% pojemności którą pokazuje sektor?? czyli 23mb*3(żeby mieć 100%)=69mb -> jeśli z taką TEORetyczną prędkością jest w stanie podpiąć się stacja klienta to już spełnia warunek i AP możne obsłużyć 2 klientów?


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 12:18:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 717
Lokalizacja: Lublin
widzę wezwali Cie do uzupełnienienia... wg. mnie jeśli masz np. 23 mbps i 2 klientów to jest twoje 100% na całą sieć - AP, oni rekomendują abyś policzył z tego 35% i tak założył obciążenie dla klientów z NGA.
Jednym słowem rozpatrując jeden AP i ten przykład, to nie podłączysz pod to nikogo.
Musisz zakładać duża liczbę sektorów w AC aby to miało sens i tym nabijać erlangi C ;) i liczyć z nich 35% bo tak rekomendują
jakbyś miał wątpliwości to odezwij się na pw.

_________________
yep


Ostatnio zmieniony pt, 15 wrz 2017 12:25:31 przez k-lisek, łącznie zmieniany 5 razy.

Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 12:21:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 851
Z tej tabeli wynika że np. aby dana stacja AP mogła obsłużyć np 10 adresów to musi mieć zagwarantowana wydajność 57Mb/s.
Więc do takiej stacji możesz przypisać 10 punktów adresowych . I tak im większa gwarantowana wydajność AP to więcej punktów adresowych do niej możesz przypisać według załączonej tabeli.

Jeśli np. ustawisz sektor AC w kanale 40MHz i z niego teoretycznie możesz uzyskać około 330Mb/s to oni podają że bierzesz z tej prędkości 35% czyli Ci zostaje około 115 Mb/s i według tej ich tabeli możesz tam przypisać (juz delikatnie zawyżając) 29 użytkowników.


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 21:10:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1316
ta tabela jest z tego dokumentu od nich:
[url]https://cppc.gov.pl/wp-content/uploads/Wytyczne-
dotycz%C4%85ce-modelu-ruchowego-dla-POPC-02-12-2016.pdf[/url]

podałem 130 klientów pod jedną inwestycje którzy są tak naprawdę w zasięgu różnych nadajników- sektorów zwykle AC w różnych lokalizacjach.

w sumie to nie proszą mnie o nic innego niż potwierdzenie, więc myślę że jak im napiszę wyjaśnienie że ta konkretna inwestycja to jest kilka różnych lokalizacji dla nadajników i po kilka sektorów to chyba będzie ok ?
może pomyśleli że z jednego nadajnika podpinam 130 klientów rozsianych po całej Gminie

k-lisek pisze:
widzę wezwali Cie do uzupełnienienia... wg. mnie jeśli masz np. 23 mbps i 2 klientów to jest twoje 100% na całą sieć - AP, oni rekomendują abyś policzył z tego 35% i tak założył obciążenie dla klientów z NGA.
Jednym słowem rozpatrując jeden AP i ten przykład, to nie podłączysz pod to nikogo.
Musisz zakładać duża liczbę sektorów w AC aby to miało sens i tym nabijać erlangi C ;) i liczyć z nich 35% bo tak rekomendują
jakbyś miał wątpliwości to odezwij się na pw.

źle mnie zrozumiałeś - te dane są z ich tabeli i na ich podstawie starałem się ustalić prędkość dla nadajnika która musi na nim być dla 2 klientów żeby spełniione były warunki.


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 22:02:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 851
krzysztof24 pisze:
ta tabela jest z tego dokumentu od nich:
[url]https://cppc.gov.pl/wp-content/uploads/Wytyczne-
dotycz%C4%85ce-modelu-ruchowego-dla-POPC-02-12-2016.pdf[/url]

podałem 130 klientów pod jedną inwestycje którzy są tak naprawdę w zasięgu różnych nadajników- sektorów zwykle AC w różnych lokalizacjach.

w sumie to nie proszą mnie o nic innego niż potwierdzenie, więc myślę że jak im napiszę wyjaśnienie że ta konkretna inwestycja to jest kilka różnych lokalizacji dla nadajników i po kilka sektorów to chyba będzie ok ?
może pomyśleli że z jednego nadajnika podpinam 130 klientów rozsianych po całej Gminie

k-lisek pisze:
widzę wezwali Cie do uzupełnienienia... wg. mnie jeśli masz np. 23 mbps i 2 klientów to jest twoje 100% na całą sieć - AP, oni rekomendują abyś policzył z tego 35% i tak założył obciążenie dla klientów z NGA.
Jednym słowem rozpatrując jeden AP i ten przykład, to nie podłączysz pod to nikogo.
Musisz zakładać duża liczbę sektorów w AC aby to miało sens i tym nabijać erlangi C ;) i liczyć z nich 35% bo tak rekomendują
jakbyś miał wątpliwości to odezwij się na pw.

źle mnie zrozumiałeś - te dane są z ich tabeli i na ich podstawie starałem się ustalić prędkość dla nadajnika która musi na nim być dla 2 klientów żeby spełniione były warunki.


Dla 2 klientów nadajnik musi teoretycznie mieć wydajność 66Mb/s


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 22:14:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1316
dzięki za wyjaśnienie, jutro im coś odpisze bo czas dali do niedzieli.

/ czy ktoś dostał jakieś wezwanie np do światła? zgłaszałem też 24km światła w 4 inwestycjach i się zastanawiam czy zostałem cały zweryfikowany już pozytywnie tylko WIFI budzi wątpliwości czy światło będzie dopiero weryfikowane,,


Na górę
Post: pn, 18 wrz 2017 10:57:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 13:56:07
Posty: 279
Gwarantowana wydajność, na radiu (choćby i nawet AC) w ogólnodostępnym paśmie 5 GHz w którym nadawać każdy może?


Na górę
Post: pn, 18 wrz 2017 22:49:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 851
marekm72 pisze:
Gwarantowana wydajność, na radiu (choćby i nawet AC) w ogólnodostępnym paśmie 5 GHz w którym nadawać każdy może?

A czemu nie? Deklarujesz że działa i tyle. Jeśli chcą to weryfikować niech przyjeżdzają i mierzą każdego z osobna.
Skoro nie jest zabronione to jest dozwolone.


Na górę
Post: wt, 19 wrz 2017 8:33:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2965
alien52 pisze:
marekm72 pisze:
Gwarantowana wydajność, na radiu (choćby i nawet AC) w ogólnodostępnym paśmie 5 GHz w którym nadawać każdy może?

A czemu nie? Deklarujesz że działa i tyle. Jeśli chcą to weryfikować niech przyjeżdzają i mierzą każdego z osobna.
Skoro nie jest zabronione to jest dozwolone.


AC BC DC co by to nie było i działało w pasmie uwolnionym będzie przez UKE w drodze konsultacji spuszczone w kiblu z napisem "technologie NIE NGA" i tyle. szkoda waszego wysiłku na wypełnanie formularzy bo za kilka miechów zobaczycie że i tak to nadal biała plama


Na górę
Post: czw, 26 paź 2017 11:38:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3286
do kiedy Orange ma podłączyć jednostki oświatowe światłowodem? (z netem za free)
Najbardziej interesuje mnie warszawski wschodni.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 26 paź 2017 14:34:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2965
Karas pisze:
do kiedy Orange ma podłączyć jednostki oświatowe światłowodem? (z netem za free)
Najbardziej interesuje mnie warszawski wschodni.

chyba na Szkoły mają 18 miechów licząc od podpisania umowy, szukaj więc na cppc.gov.pl jakis info o zawarciu umowy


Na górę
Post: czw, 26 paź 2017 21:08:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 15 lis 2015 12:54:14
Posty: 24
Lokalizacja: Leszno
Już cuda wianki robią aby tylko podłączyć światło u mnie w mieście to nawet po słupach od Enei 1 szkołe przyłączyli tzw przewieszka tym ich pomaranczowym cudem zwanym światłowodem ale ja mieszkam 10 cm od studni gdzie wchodzi to swiatlo i bmt ponoć światła tam nie mają


Na górę
Post: pt, 27 paź 2017 8:24:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3286
od informatyka z jednej gminy słyszałem, że był u nich przedstawiciel Orange i:
- zrobią światło do szkół do czerwca przyszłego roku
- nie będą pobierać kasy za net 100/100
- gmina ma pomóc reklamować im usługę dla klientów indywidualnych, w szkołach, itp.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 27 paź 2017 8:37:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 232
Karas pisze:
od informatyka z jednej gminy słyszałem, że był u nich przedstawiciel Orange i:
- zrobią światło do szkół do czerwca przyszłego roku
- nie będą pobierać kasy za net 100/100
- gmina ma pomóc reklamować im usługę dla klientów indywidualnych, w szkołach, itp.


Jak czytam takie coś to krew mi się gotuje, za darmo? A podatek od darowizny zapłacą? ;)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 130 31 32 33 3437 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 22 kwie 2018 10:39:33

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl