Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 137 38 39 40 41 42 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 02 lip 2018 8:53:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 mar 2015 11:58:53
Posty: 301
To jeszcze dla formalności podrzucę link bezpośrednio do strony Ministerstwa Cyfryzacji z konsultacjami.
https://www.gov.pl/cyfryzacja/obszarow-bialych-nga

_________________
http://sieciszerokopasmowe.com/


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 9:27:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1380
w poprzednich konsultacjach wysyłałem dokumenty potwierdzające plany w postaci
potwierdzenia zabezpieczenia finansowego
i
projekt dla danej inwestycji...

czy ktoś stosował jakiś mniej wymagający dokument niż projekt jako potwierdzenie budowy ? ciężko będzie wyrobić się z projektem w 1mc

wydane warunki z tauron to chyba za mało ?


/ma ktoś link do najaktualniejszego pliku białych plam z których należy wybrać adresy ?


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 9:47:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
https://form.teleinfrastruktura.gov.pl/help/

na samym dole są słowniki a w nich

Baza punktów adresowych i obiektów edukacyjnych - do konsultacji


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 10:06:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1380
dzięki

/ no i zaczyna się zabawa, już na pierwszy rzut oka.

Oto białe plamy:

Obrazek


zapewniam że tam nadal rośnie las


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 16:20:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 294
krzysztof24 pisze:
dzięki

/ no i zaczyna się zabawa, już na pierwszy rzut oka.

Oto białe plamy:

Obrazek


zapewniam że tam nadal rośnie las


To to nic w porównaniu z taka jedną miejscowością u mnie (i od razu mowie są tam 4 domy całoroczne!!!! (tak 4 klientów maksymalnie!) - reszta to las) a punktów tyle ile działek :D
nic tylko robić internet Łosiom, jeleniom, sarnom, dzikom, lisom, borsukom.. jenotom :)


Załączniki:
lasy2.jpg
lasy2.jpg [ 648.05 KiB | Przejrzano 1327 razy ]
lasy.jpg
lasy.jpg [ 391.67 KiB | Przejrzano 1327 razy ]
Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 19:00:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
u mnie podobnie
biała plama jest w miejscu w którym z 15 lat temu ktoś zaczął stawiac budynek (poza dziurą w ziemi nie ma nic) a po drodze stadko budynków okablowanych przeze mnie i do nich na 100% będą próbować uderzać

ciekawe jak zrobią przyłącze do dziury w ziemi


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 19:19:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1365
Lokalizacja: Góry
Gdzie są te pliki z białymi plamami? Bo szukam i szukam. :zzz:


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 19:22:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1380
wojtekc pisze:
Gdzie są te pliki z białymi plamami? Bo szukam i szukam. :zzz:



2 posty wyżej hub_lan napisal ....

Kod:
https://form.teleinfrastruktura.gov.pl/help/

na samym dole są słowniki a w nich

Baza punktów adresowych i obiektów edukacyjnych - do konsultacji


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 19:43:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1365
Lokalizacja: Góry
Dzięki


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 21:08:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
Ktoś ma jakiś pomysł co robić z tym burdelem ? bo ewidentnie ktoś nas chce rżnąć za free w dupę i to bez gumki a na koniec domaga się jeszcze buzi

może już czas na złożenie doniesienia do instytucji kontrolnych ue że polski rząd wydaje kasę z dotacji na duplikowanie infrastruktury?


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 21:19:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 294
hub_lan pisze:
Ktoś ma jakiś pomysł co robić z tym burdelem ? bo ewidentnie ktoś nas chce rżnąć za free w dupę i to bez gumki a na koniec domaga się jeszcze buzi

może już czas na złożenie doniesienia do instytucji kontrolnych ue że polski rząd wydaje kasę z dotacji na duplikowanie infrastruktury?



Podważą nam to powiedzą ze przecież tam nie na infrastruktury.. a jak jest to masz za mało włókien albo coś... ale masz rację ktoś na górze ładnie chce nas wydymać.. nie dają dostępu do tej kasy tylko dlatego żeby wziął do duży gracz.
Ja to widzę w ten sposób że możesz od nich kredyt (chociaż może nawet Ci nie dadzą) ale chodzi o to żeby się bardziej zaorać.. a konkurencja dostanie dotacje.

Widział ktoś już ofertę ramową?
Bo ja widziałem i szczerze moim zdaniem się to w ogóle nie kalkuluje od nich brać a jedynie robić swoje.. Bo ceny kosmos, projekty, papirologia,czas na realizacje, nadzory - wszędzie opłaty żeby zarobić jakieś grosze. I jeszcze im UKE to zatwierdził.. Ktoś im tam ładnie szeklami posmarował. To ja to pier**im płacić za dzierżawy, projekty, nadzory.. itp to sam sobie zrobię może dłużej ale zrobię i nie będę się nikogo prosił żeby coś robić na sieci.

Nie wiem, motylanoga od kiedy są te dotacje już mnie nic nie cieszy. Niszczą nasze rodzinne biznesy. Wprowadzają i dotują obcy kapitał.


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 21:50:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
jak instytucje kontrolne ue dostały by setkę doniesień jednego dnia to może by się im czerwona lampka zapaliła? i wysłać to do wiadomości do MC i do kancelarii premiera żeby wiedzieli że szykuje się kontrola z ue i ktoś może za to beknąć


Na górę
Post: pn, 02 lip 2018 23:26:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1578
U nas to samo. Są punkty gdzie są sieci wybudowane przez nas. Mało tego w czerwcu jak dostalem @ z szybki internet mc gov pl również pisałem że podtrzymuje plan budowy sieci i opisałem co jest wybudowane już teraz a co będzie itd.
I dalej to samo. to co wybudowane jako białe plamy. Przygotuje sobie wszytko i w pon dzwonie po wszystkich debilach, następnie wszystkie adresy email jakie mam znam itd wysyłam a pozniej poczta tradycyjna.
motylanoga. Tracimy czas na siis, na konsultacje kilka razy w roku i dalej to samo. ŻYGAM

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 9:14:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1380
dzwoniłem do kumatego pana od popców który powiedział ze można dołączyć do dokumentów oświadczenie w którym napisze się że ileś tam numerów na danej ulicy jeszcze nie jest zabudowana ale że te adresy są w zasięgu i jak ktoś się wybuduje to będzie można go podłączyć.
dzięki temu mamy mniejsze koszty inwestycji i nie trzeba wykazać tak dużego zabezpieczenia finansowego

z tego co widzę to oni zaciągnęli chyba wszystkie adresy przydzielone w planie zagospodarowania przestrzennego.

tak czy inaczej jeśli się napisze oświadczenie to będą to weryfikować.


ja w związku z tym planuje napisać takie oświadczenie i wskazać konkretną liczbę białych plam gdzie nie ma zabudowy a jak czas pozwoli to też konkretne adresy.


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 9:22:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1406
Lokalizacja: Stalowa
krzysztof24 pisze:
wojtekc pisze:
Gdzie są te pliki z białymi plamami? Bo szukam i szukam. :zzz:



2 posty wyżej hub_lan napisal ....

Kod:
https://form.teleinfrastruktura.gov.pl/help/

na samym dole są słowniki a w nich

Baza punktów adresowych i obiektów edukacyjnych - do konsultacji



Przecież to nie są białe plamy tylko wszystkie punkty adresowe

_________________
DeVeloPer PreView


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 9:46:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
nerxu pisze:
krzysztof24 pisze:
wojtekc pisze:
Gdzie są te pliki z białymi plamami? Bo szukam i szukam. :zzz:



2 posty wyżej hub_lan napisal ....

Kod:
https://form.teleinfrastruktura.gov.pl/help/

na samym dole są słowniki a w nich

Baza punktów adresowych i obiektów edukacyjnych - do konsultacji



Przecież to nie są białe plamy tylko wszystkie punkty adresowe


Sprawdź dokładnie, w pliku
Baza punktów adresowych i obiektów edukacyjnych - do konsultacji
są właśnie tylko białe plamy natomiast pełna baza punktów adresowych jest w pliku
Baza punktów adresowych

EDIT
tak przy okazji to https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/
od jakiegoś czasu umożliwia pobranie bazy danych do csv
pobierzcie sobie swój rejon i porównajcie te "białe plamy" z danymi z wyszukiwarki
a zobaczycie że uke doskonale wie że na tych "białych plamach" jest możliwość świadczenia usług o parametrach zgodnych z NGA a pomimo to będzie na nie dotacja


Na górę
Post: wt, 03 lip 2018 10:12:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1380
dzwoniłem jeszcze raz do kumatego pana i faktycznie pliki z zakładki pomoc to białe plamy.
ze zgłaszaniem pól trzeba jednak ostrożnie ponieważ o ile pola między domami nie są problemem do zgłoszenia w oświadczeniu o tyle pola tzn numery działek odchodzące od ulicy np w drugiej trzeciej czwartej pozycji gdzie w tej chwili są tylko pola już tak łatwo zgłosić się nie da. ponieważ nie możemy podać że tam już mamy sieć bo jej nie mamy, zadeklarować ze wybudujemy w ciągu 3 lat też nie możemy bo kto normalny wybuduje w pole kabel jak tam same pole.

jedynie pozostaje chyba tylko kolejne oświadczenie że tam są pola i nie ma żadnej zabudowy i że jeśli pojawi się zabudowa w dowolnym czasie to deklarujemy możliwość podłączenia tych punktów ale do czasu niepojawienia się zabudowy nic tam nie budujemy.

w moim przypadku planuje zgłosić pola między zabudową w jednym oświadczeniu - czyli że są w zasięgu
i w drugim oświadczeniu że te adresy które są kolejnymi działkami odchodzącymi w głąb pola nie sąsiadujące bezpośrednio z kablem światłowodowym to są punkty które nie sa w zasiegu ale jak się ktoś wybuduje to z racji że to 200m kabla to jestem wstanie objąć zasięgiem.

jeśli ktoś poda wszystkie punkty nie patrząc na nic może zostać uznany za nie wiarygodny :(

o ile mam w nosie - niech sobie budują sieć w polach dla zająców :D o tyle martwi mnie że przy okazji tej inwestycji wybudują sieć w miejscach gdzie ja już wyłożyłem milion denarów


Na górę
Post: śr, 04 lip 2018 12:05:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 04 lip 2018 12:01:58
Posty: 1
jarek7714 pisze:
seb235 pisze:
Niestety w mojej okolicy łączy symetrycznych nie oferują, upload to 20% download'u.

Nie narzekaj, bo ja już tutaj linkowałem takich "super" ISP, gdzie na usłudze światłowodowej upload był na poziomie 5% (wartość która nie gwarantuje nawet wysycenia łącza na download), oferta @hub_lan jeżeli prawdziwa i o realnych parametrach bdb, której duzi gracze na dziś nie mają.


To w mojej okolicy sferanet.pl w ramach popc (i nie tylko) oferuje łącze 380/20. Po co? To juz chyba tylko brandzlowanie się downloadem.


Na górę
Post: ndz, 15 lip 2018 7:42:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 294
Powiem Wam ciekawą rzecz..

Zakłady energetyczne ten u mnie ma inna stawkę jak budujesz samemu i oscyluje w granicy 6zł ! a jak budujesz z POPC 3,5zł netto.

Co ja motylanoga.. jestem czarny a oni biali?

Gdzie UKE ?

:pifpaf:


Na górę
Post: ndz, 15 lip 2018 10:47:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
lukasz88 pisze:

Gdzie UKE ?


oj naiwny...


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 12:06:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 mar 2015 11:58:53
Posty: 301
lukasz88 pisze:
Powiem Wam ciekawą rzecz..

Zakłady energetyczne ten u mnie ma inna stawkę jak budujesz samemu i oscyluje w granicy 6zł ! a jak budujesz z POPC 3,5zł netto.

Co ja motylanoga.. jestem czarny a oni biali?

Gdzie UKE ?

:pifpaf:


Sporo zależy ile słupów bierzesz. :-)

_________________
http://sieciszerokopasmowe.com/


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 12:44:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pn, 15 sie 2005 19:04:37
Posty: 1380
jeśli to zależy od ilości słupów to czy nie da się stworzyć jakiejś grupy ? spółki ? konsorcjum ? która zadbała by o ceny słupów dla wszystkich ISP pośrednicząc miedzy energetyką a isp ?

inna sprawa że w cenniku np dla tauron jest kilka taryf uzależnionych od ilości słupów, ale nie ma tam mowy że dla słupów 1500+ jest jakaś inna taryfa lub możliwość negocjacji

jak dla mnie to dobrym posunięciem bylo by żeby pewne odludzia z 5 domami na 1km miały niższe ceny za słup


Na górę
Post: śr, 18 lip 2018 20:02:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 16 paź 2016 21:50:14
Posty: 37
W PGE jest jedna stawka niezależna od ilości słupów Aktualizacja cen była na początku tego roku.
Niestety beneficjenci POPC mają niższe stawki jak napisał @lukasz88. To taka sprawiedliwość dzieląca naród na białych i czarnych - jednemu dać drugiemu zabrać.


Na górę
Post: czw, 19 lip 2018 0:30:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1570
Lokalizacja: Kraków
ktx pisze:
W PGE jest jedna stawka niezależna od ilości słupów Aktualizacja cen była na początku tego roku.
Niestety beneficjenci POPC mają niższe stawki jak napisał @lukasz88. To taka sprawiedliwość dzieląca naród na białych i czarnych - jednemu dać drugiemu zabrać.

jeśli popce dostają inne stawki (z poza oficjalnego cennika) to możesz oskarżyć pge o nierówne traktowanie PT co jest niezgodne z prawem tyle że wtedy pge wymyśli dodatkową pozycję w cenniku np powyżej 10/50/100 tys słupów stawka 1 pln


Na górę
Post: czw, 19 lip 2018 17:38:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 294
Dokładnie to PGE nie ważne ile słupów bierzesz 100 czy 10000 stawka jest taka sama dla POPC jest 3,5zł dla pozostałych około 6zł.

Nie chce z tym iść do UKE bo sprawa będzie się ciągnęła 2-3 lata (bo już jeden taki temat przerabiałem) a konkurencja w tym czasie już wybuduje sieć z POPC.
Po prostu brak czasu już na takie zabawy w sądy, jeżeli chce się zdążyć przed POPC :(


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 137 38 39 40 41 42 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 17 lis 2018 6:12:19

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl