Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 124 25 26 27 28 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 26 mar 2018 15:27:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 22 wrz 2010 21:08:21
Posty: 154
Cytuj:
L1 czyli linia kablowa
najpierw wstawić wszystkie kolejne mufy (element infrastruktury zapewniający łączenie kabli)


czyli w zakładce "Łączenie kabli" wpisuje wszystkie mufy

Cytuj:
a potem kabel odcinkami od mufy do mufy i każdy odcinek należy dodać osobno


czyli w zakładce "Linie kablowe" wpisuje linie kablową od mufy do nastepnej mufy itd do końca

Cytuj:
i jako zakończenie A wybrać mufę początkową a jako zakończenie B wybrać mufę końcowa odcinka


mam rozumieć że zakończenie A jest to np "Mufa 1" a zakończenie B "Mufa 2" następnie zakończenie A "Mufa 2" i zakończenie B="Mufa 3" ?

Długość kabla podajemy w km?? przecież te odcinki będą po około 150m :ups:


Na górę
Post: pn, 26 mar 2018 17:00:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1576
Lokalizacja: Kraków
sodden pisze:
Cytuj:
L1 czyli linia kablowa
najpierw wstawić wszystkie kolejne mufy (element infrastruktury zapewniający łączenie kabli)


czyli w zakładce "Łączenie kabli" wpisuje wszystkie mufy

Cytuj:
a potem kabel odcinkami od mufy do mufy i każdy odcinek należy dodać osobno


czyli w zakładce "Linie kablowe" wpisuje linie kablową od mufy do nastepnej mufy itd do końca

Cytuj:
i jako zakończenie A wybrać mufę początkową a jako zakończenie B wybrać mufę końcowa odcinka


mam rozumieć że zakończenie A jest to np "Mufa 1" a zakończenie B "Mufa 2" następnie zakończenie A "Mufa 2" i zakończenie B="Mufa 3" ?

Długość kabla podajemy w km?? przecież te odcinki będą po około 150m :ups:


tak to mniej więcej wygląda a niekiedy na zakończeniu kabla zamiast mufy pojawi się węzeł i to tyle

tak w km i 99% będzie 0.1 i 0.2 :) no dobra mam parę sztuk w przedziale 0.8-1.5

proszę nie próbujmy wchodzić na temat sensowności tego wszystkiego bo można podsumować to tylko w jeden sposób: chory pomysł idioty który miał nadmiar czasu i wymyślał


Na górę
Post: pn, 26 mar 2018 17:42:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 22 wrz 2010 21:08:21
Posty: 154
masz rację że o sensowności nie ma co gadać :)

Dzięki wielkie za pomoc !! :ok:


Na górę
Post: wt, 27 mar 2018 13:41:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 22 wrz 2010 21:08:21
Posty: 154
A co wpisujemy w zakładce "połączenia"?

Z węzła gdzie jest OLT wpisujemy połączenie do każdej mufy?
Czy tylko połączenia punkt-punkt? Np pomiędzy OLTami?


Na górę
Post: wt, 27 mar 2018 14:44:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 cze 2013 21:31:51
Posty: 64
Panowie i Panie pytanie dot. raportu do UKE:
jak dla UG wystawiałem HotSpota - darmowe wifi na "rynku"
to czy oprócz F00 i F06 muszę coś jeszcze wypełniać ?


Na górę
Post: wt, 27 mar 2018 18:07:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1576
Lokalizacja: Kraków
decha pisze:
Panowie i Panie pytanie dot. raportu do UKE:
jak dla UG wystawiałem HotSpota - darmowe wifi na "rynku"
to czy oprócz F00 i F06 muszę coś jeszcze wypełniać ?


opisz coś więcej
- wystawiasz UG f-rę za dostęp do internetu dla hotspota
- wystawiasz UG f-rę za obsługę serwis itp?


Na górę
Post: wt, 27 mar 2018 19:33:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 cze 2013 21:31:51
Posty: 64
hub_lan pisze:
decha pisze:
Panowie i Panie pytanie dot. raportu do UKE:
jak dla UG wystawiałem HotSpota - darmowe wifi na "rynku"
to czy oprócz F00 i F06 muszę coś jeszcze wypełniać ?


opisz coś więcej
- wystawiasz UG f-rę za dostęp do internetu dla hotspota
- wystawiasz UG f-rę za obsługę serwis itp?


Usługa nie jest całoroczna - jest "sezonowa" w okresach zinowych nieaktywna ( na wyraźne życzenie Pana Wójta),
opłata jest za dostęp do internetu - po pierwszej opłacie aktywacyjnej.
Umowa już się zakończyła - nie wiem czy będzie kontynuowana, oczywiście wszystkie warunki dot. prędkości czasu sesji itd zachowane zgodnie z prawem.

Pytanie jest czy teraz trzeba się komuś z tego spowiadać i czy to w mojej gestii czy może UG która wykupiła ode mnie usługę.


Na górę
Post: wt, 27 mar 2018 23:18:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1576
Lokalizacja: Kraków
decha pisze:
hub_lan pisze:
decha pisze:
Panowie i Panie pytanie dot. raportu do UKE:
jak dla UG wystawiałem HotSpota - darmowe wifi na "rynku"
to czy oprócz F00 i F06 muszę coś jeszcze wypełniać ?


opisz coś więcej
- wystawiasz UG f-rę za dostęp do internetu dla hotspota
- wystawiasz UG f-rę za obsługę serwis itp?


Usługa nie jest całoroczna - jest "sezonowa" w okresach zinowych nieaktywna ( na wyraźne życzenie Pana Wójta),
opłata jest za dostęp do internetu - po pierwszej opłacie aktywacyjnej.
Umowa już się zakończyła - nie wiem czy będzie kontynuowana, oczywiście wszystkie warunki dot. prędkości czasu sesji itd zachowane zgodnie z prawem.

Pytanie jest czy teraz trzeba się komuś z tego spowiadać i czy to w mojej gestii czy może UG która wykupiła ode mnie usługę.

jeśli dobrze rozumiem dostarczasz do tego tylko internet?
jesli tak to wykazujesz lokalizację tego AP jako miejsce zakończenia sieci i świadczoną tam usługę

bo co gmina z tym łączem robi to nie Twoja sprawa


Na górę
Post: wt, 27 mar 2018 23:24:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 18 cze 2013 21:31:51
Posty: 64
hub_lan pisze:
decha pisze:
hub_lan pisze:

opisz coś więcej
- wystawiasz UG f-rę za dostęp do internetu dla hotspota
- wystawiasz UG f-rę za obsługę serwis itp?


Usługa nie jest całoroczna - jest "sezonowa" w okresach zinowych nieaktywna ( na wyraźne życzenie Pana Wójta),
opłata jest za dostęp do internetu - po pierwszej opłacie aktywacyjnej.
Umowa już się zakończyła - nie wiem czy będzie kontynuowana, oczywiście wszystkie warunki dot. prędkości czasu sesji itd zachowane zgodnie z prawem.

Pytanie jest czy teraz trzeba się komuś z tego spowiadać i czy to w mojej gestii czy może UG która wykupiła ode mnie usługę.

jeśli dobrze rozumiem dostarczasz do tego tylko internet?
jesli tak to wykazujesz lokalizację tego AP jako miejsce zakończenia sieci i świadczoną tam usługę

bo co gmina z tym łączem robi to nie Twoja sprawa

Dokładnie - tak można to rozumieć
Jednak mam wiedzę że to hotspot ...


Na górę
Post: wt, 27 mar 2018 23:30:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1576
Lokalizacja: Kraków
a ja mam wiedzę że mój klient robi znacznie dziwniejsze rzeczy tylko co mnie to ?
klientem jest gmina i to ona odpowiada za wykorzystanie kupionej od Ciebie usługi i nawet (jeśli jest na tyle bogata) może kupić ich 1000 i z nich nie korzystać wcale :) to nadal nie jest Twój problem


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 12:55:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5181
panowie, szybciutko ponanosiłem zmiany (a wiele ich nie miałem w porównaniu z rokiem poprzednim) ale jest problem z oświadczeniami. Pozmieniali to to i znów niewiadomo o co tak aprawdę chodzi..
Zaznaczyłem że nieprzekazałem danych w zakresie:
Elementów infrastruktury telekomunikacyjnej zapewniających łączenie kabli telekomunikacyjnych
Miedzianych i światłowodowych linii kablowych oraz ciemnych włókien
Budynków umożliwiających kolokację
z uwagi na:
nieposiadanie powyższych
i niestety niemogę zakończyć raportu, świeci mi na czerwono ramka 'opis przyczyn'
Co mam tam wpisać? 'naprawdę nieposiadam' ???


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 14:19:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1576
Lokalizacja: Kraków
krasnoludek pisze:
panowie, szybciutko ponanosiłem zmiany (a wiele ich nie miałem w porównaniu z rokiem poprzednim) ale jest problem z oświadczeniami. Pozmieniali to to i znów niewiadomo o co tak aprawdę chodzi..
Zaznaczyłem że nieprzekazałem danych w zakresie:
Elementów infrastruktury telekomunikacyjnej zapewniających łączenie kabli telekomunikacyjnych
Miedzianych i światłowodowych linii kablowych oraz ciemnych włókien
Budynków umożliwiających kolokację
z uwagi na:
nieposiadanie powyższych
i niestety niemogę zakończyć raportu, świeci mi na czerwono ramka 'opis przyczyn'
Co mam tam wpisać? 'naprawdę nieposiadam' ???

nie masz ani jednego kabla szklanego? własnego lub dzierżawionego


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 15:10:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5181
jedyny kawałek światłowodu mam od radiolinii do rutera, czyli nie mam :)


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 20:13:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1576
Lokalizacja: Kraków
krasnoludek pisze:
jedyny kawałek światłowodu mam od radiolinii do rutera, czyli nie mam :)

a potem dzierżawisz? bo czegoś tu nie rozumiem


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 9:49:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 5181
czego nierozumiesz, że mam sieć 100% radio?
nie zmienia to faktu, że jak zaznaczę 'nie posiadam' to nie mogę zakończyć sprawozdania.


Na górę
Post: czw, 29 mar 2018 10:07:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1576
Lokalizacja: Kraków
krasnoludek pisze:
czego nierozumiesz, że mam sieć 100% radio?
nie zmienia to faktu, że jak zaznaczę 'nie posiadam' to nie mogę zakończyć sprawozdania.

aaaa sorki :) nie zakumałem

to wpisz tam w to pole 'opis przyczyn'
nie posiadam:
1. Elementów infrastruktury telekomunikacyjnej zapewniających łączenie kabli telekomunikacyjnych
Miedzianych
2. Światłowodowych linii kablowych oraz ciemnych włókien
3. Budynków umożliwiających kolokację


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 11:51:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 17 mar 2008 20:18:43
Posty: 88
Jeszcze jedno pytanie , mini SIIS wypluł w końcu plik csv bez błędów , udało się wgrać do dużego SIIS (import danych zakończony pomyślnie ) .... ale na duzym SIIS mam jeden logiczny i nie mogę za cholerę tego poprawić .. czy mogę zakończyć raport z jednym logicznym ??? UKE nie odpisuje ma pytania email ...


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 12:05:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1576
Lokalizacja: Kraków
elkojotexxl pisze:
Jeszcze jedno pytanie , mini SIIS wypluł w końcu plik csv bez błędów , udało się wgrać do dużego SIIS (import danych zakończony pomyślnie ) .... ale na duzym SIIS mam jeden logiczny i nie mogę za cholerę tego poprawić .. czy mogę zakończyć raport z jednym logicznym ??? UKE nie odpisuje ma pytania email ...


a coś więcej co to za błąd ? nr?


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 12:07:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 17 mar 2008 20:18:43
Posty: 88
Punkty adresowe w zasięgu sieci stacjonarnej znajdują się dalej od węzła niż maksymalny promień działania węzła dla danej technologii
Kod 823


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 13:02:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
normalka, wpisz że adresy się zgadzają a usługi działają prawidłowo.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 13:09:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 390
No i chyba się coś im wysypało przed chwilą zamiast strony gdzie można wysyłać SiiS pojawił się komunikat:

"502 Bad Gateway"


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 13:11:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
czekamy cierpliwie aż się podniesie. póki co 5 SIISów złożone, 2 zatwierdzone na tip top, 3 jeszcze do odfajkowania ale też jeż już oznaczę że ok bo później może być różnie :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 13:13:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 30 mar 2014 20:16:06
Posty: 16
elkojotexxl pisze:
Punkty adresowe w zasięgu sieci stacjonarnej znajdują się dalej od węzła niż maksymalny promień działania węzła dla danej technologii
Kod 823



bo uke lepiej wie, czy punkt A da się podłączyć do punktu B...


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 13:21:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: sob, 01 cze 2013 23:10:45
Posty: 390
Wstało i znów padło ehh ....


Na górę
Post: pt, 30 mar 2018 13:23:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8379
nie wgrywaj Twojej sieci na pół polski bo reszta nie zdąży :zlosnik:

A tak serio, to już platforma wstała. Jak komuś wyskakują ostrzeżenia to piszcie w komentarzach w platformie uzasadnienie. Czasem niektórych ostrzeżeń nie da się wykluczyć całkowicie :) Zresztą takie samo postępowanie sugeruje helpdesk z UKE

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 124 25 26 27 28 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 20 lis 2018 13:50:59

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl