Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 119 20 21 22 23 24 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 28 mar 2016 19:11:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: wt, 19 sty 2010 15:55:19
Posty: 883
Lokalizacja: Polska
Ja chyba wrzucę to co miałem w 2014 r dodam jakieś inwestycje i już niech się pałują z tym !!


Na górę
Post: pn, 28 mar 2016 20:13:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 09 cze 2015 15:15:02
Posty: 149
Lokalizacja: Strzegom
Outlaw : Uploaduj te pliki do ich systemu (dwa) i dopiero po ich dodaniu zrob weryfikacje. Powinien je zsumowac.

_________________
Pyxis4SQL - baza danych dla ISP
www.pyxisisp.pl


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 11:16:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 24 lis 2014 11:02:26
Posty: 147
Pytanko z czego pobrać wykaz ulic z numerami danej miejscowości do "Inwestycji" ?


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 11:23:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4732
ja bym podał z bazy teryt.
np.
http://www.stat.gov.pl/broker/access/de ... nTree.jspa


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 11:54:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: pn, 24 lis 2014 11:02:26
Posty: 147
Dzięki
wykaz ulic jest tylko numery domów trzeba by zrobić np 1 do 20 ale czasami nie ma tyle domów na ulicy


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 17:32:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 14 sie 2009 9:45:57
Posty: 269
jetrules pisze:
lanc70 pisze:
Usuń nazwę ulicy, numer, kod pocztowy, zostaw samą miejscowość i współrzędne mi to pomogło.

Jest to dobry sposób też na ominięciu ostrzeżenia 836 Zbyt duża liczba klientów na zakończeniu sieci
Trzeba usunąć to co napisał lanc70 w zakładce "Węzły własne lub współdzielone" oraz "Zakończenia sieci i usługi"
W ten sposób pozbywamy się ostrzeżenia 836 i 944, a to wszystko dzięki braku lokalizacji jaki to lokal przez TERYT.


W tym roku to chyba nie działa ;-(


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 17:55:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 700
Lokalizacja: wlkp
Przecież ostrzeżenia można olać ;)

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 18:47:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 14 sie 2009 9:45:57
Posty: 269
k0st3k pisze:
Przecież ostrzeżenia można olać ;)


tylko że mi wywala błedy 943 i 944 :(


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 20:04:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 09 cze 2015 15:15:02
Posty: 149
Lokalizacja: Strzegom
marcin_siedlce pisze:
tylko że mi wywala błedy 943 i 944 :(


Jesli taki masz stan faktyczny, to mailik do UKE i pdblokowuja to (podwyzszaja limit) i raport przechodzi.

_________________
Pyxis4SQL - baza danych dla ISP
www.pyxisisp.pl


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 20:34:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 02 cze 2007 18:37:23
Posty: 203
Lokalizacja: z nienacka
Po zaimportowaniu raportu z ubiegłego roku wywala mi błąd 943 - brak wykazania zasięgu sieci dla własnego lub współdzielonego węzła dostępowego.

Ktoś poradził sobie z problemem


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 20:52:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4370
Lokalizacja: woj Śląskie
pamperss pisze:
Po zaimportowaniu raportu z ubiegłego roku wywala mi błąd 943 - brak wykazania zasięgu sieci dla własnego lub współdzielonego węzła dostępowego.

Ktoś poradził sobie z problemem


dodaj usługę pod adresem węzła

_________________
Jardo


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 20:55:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 14 sie 2009 9:45:57
Posty: 269
zostało mi 22 ostrzeżenia:

836 Zbyt duża liczba klientów na zakończeniu sieci

Można puścić raport z tym ostrzeżeniem?


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 21:00:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1847
marcin_siedlce pisze:
zostało mi 22 ostrzeżenia:

836 Zbyt duża liczba klientów na zakończeniu sieci

Można puścić raport z tym ostrzeżeniem?

Lepiej puścić taki niż wcale. Do końca okresu można edytować.


Na górę
Post: wt, 29 mar 2016 22:31:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 236
blad 973 - Niezgodność danych adresowych węzła i kolokacji,


wezel i kolokacja maja takie same adresy, kaman :sciana:


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 10:37:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 17 kwie 2008 19:34:05
Posty: 372
Lokalizacja: Zamość
Ja mam ciekawszy problem
Jeden blok w nim podłączeni klienci projektowi i poza projektem , oczywiście wywala mi :
19 Brak agregacji zasięgów sieci dla węzła i technologii Zakończenie sieci ZAS-246/12-123 919 Błąd Brak agregacji zasięgów sieci dla węzła i technologii.
19 Brak agregacji zasięgów sieci dla węzła i technologii Zakończenie sieci 872 919 Błąd Brak agregacji zasięgów sieci dla węzła i technologii.
Macie jakiś pomysł aby to obejść ?

_________________
PIWO- Przysmak Istny Wielu Obywateli
http://www.speedtest.net/result/1406608213.png


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 11:22:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4732
jeśli pod jednym adresem masz kilka userów/rodzin to wpisujesz dwójeczkę/czy iletam pod 'ilość usług' a nie wpisujesz od nowa ten sam adres


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 11:30:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 17 kwie 2008 19:34:05
Posty: 372
Lokalizacja: Zamość
za radą od "boota" siisowego zrobiłem dwa węzły jeden w projekcie drugi poza projektem , punkty adresowe przypisałem do właściwych węzłów i poszło

_________________
PIWO- Przysmak Istny Wielu Obywateli
http://www.speedtest.net/result/1406608213.png


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 12:12:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 991
Lokalizacja: Polska
Mam pytanie do Was dot. tego:

Cytuj:
Przypominamy również, że w bieżącym roku oprócz danych o istniejącej sieci i świadczonych usługach telekomunikacyjnych należy przekazać informacje o zrealizowanych w 2015 i planowanych w 2016 r. przedsięwzięciach inwestycyjnych w zakresie telekomunikacji - na podstawie art. 6b ust 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
Powtórnie zwracamy też uwagę, że po raz pierwszy podmioty zobowiązane powinny przekazywać informacje o wspomnianych przedsięwzięciach inwestycyjnych na poziomie pojedynczego budynku (dotychczas była agregacja do poziomu miejscowości).


Jeżeli nie planuję powiększać zasięgu swojej infrastruktury. Będę jedynie ewentualnie podłączał nowych klientów w ramach istniejącej infrastruktury przy wykorzystaniu Wi-Fi 5GHz, to inwestycje chyba pozostawiam puste, bo skąd mam wiedzieć, które budynki dojdą mi jako zasięgi i tz. usługi świadczone.

Dobrze rozumuję, czy ktoś z Was ma inne spojrzenie na tą kwestię?

PS. SIIS jak zwykle pod koniec terminu nie wyrabia :)


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 17:12:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 02 cze 2007 18:37:23
Posty: 203
Lokalizacja: z nienacka
Jardo pisze:
pamperss pisze:
Po zaimportowaniu raportu z ubiegłego roku wywala mi błąd 943 - brak wykazania zasięgu sieci dla własnego lub współdzielonego węzła dostępowego.

Ktoś poradził sobie z problemem


dodaj usługę pod adresem węzła

Obrazek


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 18:03:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4370
Lokalizacja: woj Śląskie
pampers: dodaj usługę (zakończenie sieci) dla adresu węzła. Tak jakbyś miał tam klienta.

_________________
Jardo


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 18:04:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2294
aż wierzyć się nie chce :D
import starego exportu siis,
zmiana usług i zasięgów ... i wsio, przeszło ...
czyli na rok mam z głowy :D


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 18:05:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2789
Powiem tak, używajcie współrzędnych zamiast adresów i można wtedy olać wszelkie błędy adresowe, można na jednych współrzędnych bez agregacji wpisać sobie 10 klientów, a po zmianie kodów tetry nic wam się nie zmienia wy nadal macie niezmienne i prawidłowe współrzędne geograficzne. Oczywiście na teraz to pewnie za późno ale do kolejnej inwentury można się przygotować na nowo naprawdę ułatwia to raportowanie.


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 18:14:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 09 cze 2015 15:15:02
Posty: 149
Lokalizacja: Strzegom
Moge wrzucic z programu klientow na GoogleMaps. Znasz sposob jak wyciagnac z Googla taka liste naniesionych lokalizacji, ale ze wspolrzednymi geograficznymi. Da sie wogole? Bo GM w balloonie dla danego punktu wyswietla takie info i pozycji.

_________________
Pyxis4SQL - baza danych dla ISP
www.pyxisisp.pl


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 19:08:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4370
Lokalizacja: woj Śląskie
kamikaze pisze:
Powiem tak, używajcie współrzędnych zamiast adresów i można wtedy olać wszelkie błędy adresowe, można na jednych współrzędnych bez agregacji wpisać sobie 10 klientów, a po zmianie kodów tetry nic wam się nie zmienia wy nadal macie niezmienne i prawidłowe współrzędne geograficzne. Oczywiście na teraz to pewnie za późno ale do kolejnej inwentury można się przygotować na nowo naprawdę ułatwia to raportowanie.



Tylko podczas przetwarzania danych może sie okazać że taka miejscowość będzie białą plamą - w sensie że budynki nie będa miały neta :)

_________________
Jardo


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 20:34:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 610
jak szly tam te odpoweidz w oswiadczeniu :) ?

pkt 6 ? nic nie zaznaczaliscie ?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 119 20 21 22 23 24 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 29 cze 2017 17:39:00

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl