Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 117 18 19 20 2124 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 14 mar 2016 20:31:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 235
Tego zabrakło na głównej stronie UKE, a nawet w e-mailu przesłanym dotyczącym F00 i F06

Dla zainteresowanych poniższy link wyjaśniający co i jak robimy w 2016r czyli analogicznie do poprzednich lat.
https://form.teleinfrastruktura.gov.pl/ ... i_2016.pdf


Na górę
Post: pn, 14 mar 2016 20:53:24 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4780
nie wiem czy to
http://uke.gov.pl/inwentaryzacja-2016-17438
cię prawnie przekonuje.
Jeśli nie, to pomnij że 2 lata temu pisali że już niebędą poczty słać.
Pozatym na tym forum również kilka razy przewijał się link do arkusza xls gdzie były wyszczególnione obowiązki wraz z terminami ich realizacji ale nie chce mi się ich szukać, więc jak nadal jesteś nieprzekonany to spróbuj sam poszukać, może to cię prawnie przekona.


Na górę
Post: pn, 14 mar 2016 21:11:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 235
krasnoludek pisze:
nie wiem czy to cię prawnie przekonuje.

Przekonuje, przekonuje, wrzuciłem poprzedni post jako sprostowanie, doszukałem się potwierdzenie gdzie indziej.
W każdym razie dzięki za odpowiedź.
krasnoludek pisze:
Jeśli nie, to pomnij że 2 lata temu pisali że już niebędą poczty słać.

Widzisz napisali że nie wysyłają od dwóch lat, a ja w 2015 roku dostałem pisemne zawiadomienie poleconym z ZPO.

A nie zastanawia Was dlaczego nie rozesłali listów do wszystkich, czy jest to pozorna oszczędność, błąd systemu, a może idealny punk zaczepienia do przeprowadzania kontroli i nałożenia w przypadku braku odpowiedzi w SIIS kar lub mandatów ?


Na górę
Post: pn, 14 mar 2016 23:19:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
kurde, to wszystko jest w HELP czy tam Pomoc, i tylko tyle ze strony UKE, musiałbyś powertować to forum wstecz kilka lat, jak żeśmy to rozgryzali tutaj, ja już nawet nie chcę nad tym dumać, finansówkę zrobię, uzupełnię SIIS i won mi z tym do następnego :sciana:


Na górę
Post: pn, 14 mar 2016 23:53:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 235
To fakt trzeba zrobić jak co roku, byłem szczerze przekonany że coś w tym roku się zmieniło, zmiana rządu itd..., brak listu z UKE :) (tylko ten spam na skrzynce), w każdym razie u mnie już import w trakcie do SIIS.
Dla zainteresowanych kto nie widział i nie używał. Warto zobaczyć jak wyglądają nasze dane po naniesieniu na mapę.
http://uke.gov.pl/wyszukiwarka/ :polacmu:


Na górę
Post: wt, 15 mar 2016 8:55:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1293
Lokalizacja: Stalowa Wola
Tylko ta mapa jest pusta :hmm:

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 15 mar 2016 9:22:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 235
nerxu pisze:
Tylko ta mapa jest pusta :hmm:

Też tak mi się wydawało na początku, wpisz w wyszukiwarce swoją miejscowość, albo miejsce które chcesz oglądać, zaznacz co cię interesuje, najlepiej wszystko tj. usługi, węzły....
I będzie wyświetlone wszystko w postaci linii i punktów oraz informacji dostawców itd...
Sprawdzone działa na 100% na FireFox.


Na górę
Post: wt, 15 mar 2016 9:46:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 653
Lokalizacja: PL
ja się wrzuciłem z innej firmy też ale coś nie odświeża :D

więc pewnie trzeba czekac jeszcze na akceptacje albo inne cudo wianki w każdym razie mnie nie widać

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: wt, 15 mar 2016 10:20:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1293
Lokalizacja: Stalowa Wola
jeśli wpiszesz miejscowość to widać co nieco...
Ale tu widać syf wszystko źle porobione :D
Nadajniki w sadzie i na cmentarzach :rotfl:

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: wt, 15 mar 2016 16:36:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
nerxu pisze:
Tylko ta mapa jest pusta :hmm:


użyj IE a zadziałaaaa :okularnik:


Na górę
Post: wt, 15 mar 2016 19:47:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3038
Lokalizacja: Mazury
fio pisze:
nerxu pisze:
Tylko ta mapa jest pusta :hmm:


użyj IE a zadziałaaaa :okularnik:

u mnie na debianie działa i pod ff

_________________
https://kazuko.pl/page/ustawaHazardowa2017vsISP


Na górę
Post: wt, 15 mar 2016 20:12:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 04 maja 2011 18:34:25
Posty: 710
ff to inna bajka

ale zawsze, jak coś nie działa, to trzeba tokiem urzędniczym myśleć i odpalać IE :zlosnik:


Na górę
Post: czw, 17 mar 2016 1:58:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 12 lis 2008 23:57:31
Posty: 107
Lokalizacja: Konin
Jak wygląda sytuacja odnośnie zapisu z maila od siis
Cytuj:
Ponownie zwracamy uwagę, że po raz pierwszy podmioty zobowiązane powinny przekazywać informacje o wspomnianych przedsięwzięciach inwestycyjnych na poziomie pojedynczego budynku (dotychczas była agregacja do poziomu miejscowości), w związku z tym zmieniła się struktura danych w tym zakresie.


Na górę
Post: czw, 17 mar 2016 11:16:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 15 mar 2016 15:36:11
Posty: 21
Przepraszam, że tu piszę ale na głównym w "Aspekty prawne budowy i prowadzenia sieci" nie było odpowiedzi,
A tu coś się dzieję. Piszę raport w miniSIIS

Mam pytanie co do węzłów, jeżeli w sieci są switche trzeciej najniższej warty (zwykłe switche) i te switche
są na słupach, ze słupa ze switcha odchodzą skrętki do odbiorców, to czy jako węzeł mam uznać
switch na słupie, czy wystarczy jako węzeł główny serwer co rozdziela internet?
Problem ze slupami jest taki, ze nie mają adresów, jedynie można współrzędne uzyskać.
slupy są mniej więcej co 50 metrów wiec współrzędne można wyznaczyć tak na oko, ale czy to jest konieczne?
na 200-300 osób jest około 100 słupów.

ps.
Wniosłem współrzędne domów abonamentów, a się okazało to niepotrzebne. Jeżeli ktoś
chce szybko hurtowo uzyskać współrzędne to polecam
http://www.gpsvisualizer.com/geocoder/


Na górę
Post: czw, 17 mar 2016 15:07:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 01 gru 2009 9:32:34
Posty: 130
Panowie, lms siis nie generuje mi usług. Zasięgi są. Do kompów mam przypisane zobowiązania. Co to może być ?


Edit: Poprawka, nie widać usług w zakładce lms-a, natomiast w generatorze XML, usługi są widoczne.




No dobra, generator nie pluje błędami, ale w minisiis jest jakas masakra. Przeważają dwa błędy:


- "adres węzła dostępowego dla technologii przewodowych nie wykazany jako punkt zakończenia sieci" (nawet dla WW dla których nie deklarowałęm interfejsów przewodowych :)
- "punkt adresowy poza bazą referencyjną"


Na górę
Post: ndz, 20 mar 2016 11:27:14 
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4780
Qwa, myślałem że wszycho się fajnie ogarnęło bo zaczytałem z ostatniego roku, a tu niewiadomo czemu brakuje mi najgłówniejszej bazy 'węzła' :) -super. Czyli w zasadzie zasięgi i usługi w prawie 50% na nowo do wprowadzenia :oszalal:
Teraz to nie wiem, bo chyba wygląda na to że niewczytało się w zeszłym roku (pomimo tego że mam stary generator i tam te dane są...) no qwa ja pierd....
@up kolego:
"adres węzła dostępowego dla technologii przewodowych nie wykazany jako punkt zakończenia sieci"
-tu chyba chodzi o to, że węzeł (czyli pod jakimś adresem gdzie masz switch, nadajniki czy co tam) nie masz podanego jako punktu objętego usługami. Może tak być, jeśli np, takim węzłem jest kościół, czy niezamieszkany obiekt, i to nie jest chyba błąd, tylko ostrzeżenie, czyli na zasadzie "raczej powinno być inaczej, sprawdź, a jak jesteś pewien że nie to olej"
"punkt adresowy poza bazą referencyjną"
-tutaj również w jakiejśtam bazie nie ma takiego adresu -jak jesteś pewien że jest ok, to olej, względnie możesz spróbować podać dane z gps, ale to nie jest błąd, a ostrzeżenie. Sam mam na jednej ulicy takie błędy od kilku lat... ulica w miarę nowa (ok. 6 lat -budynki nie starsze niż 7lat) powinny już być ujęte w każdej ewidencji, ale jak widać coś gdzieś zgrzyta..
Przynajmniej ja to tak interpretuję, jak ktoś ma inne wytłumaczenia, chętnie się zapoznam.


Na górę
Post: pn, 21 mar 2016 11:23:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 01 gru 2009 9:32:34
Posty: 130
SIIS mi odpisał:
Szanowni Państwo,
Generator to narzedzie historyczne nie wspierany przez siis .Blad 944 jest wyjasniony w filmiku instrukt.w zakladce pomoc. Czy jest to budynek
mieszkany czy biurowy. Baza ,moze nie zawierac wszystkich budynkow. Jeżeli adrers jest poprawny ostrzeżenie mozna pominąć


Na górę
Post: pn, 21 mar 2016 13:07:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 653
Lokalizacja: PL
pikwasgmail pisze:
SIIS mi odpisał:
Jeżeli adrers jest poprawny ostrzeżenie mozna pominąć


czyli ta informacja tak naprawdę jest istotna,

nie ma w bazie, ty wpisujesz u siebie i zostawisz mimo jak wywali błąd,

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: pn, 21 mar 2016 13:23:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 623
18 ostrzeżeń 3 błędy - 100% poprawności. Pierdziele nawet nie bede sie męczył nad ostrzezeniami


Na górę
Post: pn, 21 mar 2016 16:24:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 01 gru 2009 9:32:34
Posty: 130
Co z inwestycjami ?? Jak zadeklarować wiele punktów adresowych jednocześnie bez ręcznego ich wklepywania ?


Na górę
Post: pn, 21 mar 2016 20:06:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 14 sie 2009 9:45:57
Posty: 272
pikwasgmail pisze:
Co z inwestycjami ?? Jak zadeklarować wiele punktów adresowych jednocześnie bez ręcznego ich wklepywania ?


telepatycznie ?


Na górę
Post: pn, 21 mar 2016 23:01:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1859
fio pisze:
gmotyw pisze:
a ja własnie załadowałem plik z ubiegło raportu i mam tylko dane w zakładce " dane podmiotu " ... gdzie błąd robię ? export zrobiłem na uke tak jak kolega wyżej post napisał...


no to mamy podobnie, szlag.. nic nie zimportowało, mam cholera znów to klepać od nowa? banda durni :sciana: :sciana:

edit: zwracam honor

w menu Dane-import, klikamy Dane archiwalne, wchodzimy w stare logowanie się na 2014 i stamtąd trzeba pobrać właściwy plik z inwentaryzacji 2014

po imporcie do miniSIIS wszystko jest widoczne. Amen

Mi nie chce zaimportować XML, ani w siis ani mini ni chu chu, a csv łyknął od razu do głównego SIIS. :oszalal:


Na górę
Post: wt, 22 mar 2016 12:51:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1004
Lokalizacja: Polska
Odpaliłem sobie właśnie pierwszy raz miniSIIS. W latach wcześniejszych robiłem raport w Generatorze. Przejrzałem wszystkie zakładki miniSIIS i nie widzę tam czegoś takiego jak asystent uzupełniania (kto używał generator ten wie o czym piszę). Trzeba ręcznie teraz klepać TERYT itp. ?


Na górę
Post: wt, 22 mar 2016 13:02:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: wt, 01 gru 2009 9:32:34
Posty: 130
djlech pisze:
Odpaliłem sobie właśnie pierwszy raz miniSIIS. W latach wcześniejszych robiłem raport w Generatorze. Przejrzałem wszystkie zakładki miniSIIS i nie widzę tam czegoś takiego jak asystent uzupełniania (kto używał generator ten wie o czym piszę). Trzeba ręcznie teraz klepać TERYT itp. ?


Kliknij dwukrotnie w pole.


Na górę
Post: wt, 22 mar 2016 14:12:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: wt, 19 sty 2010 15:55:19
Posty: 888
Lokalizacja: Polska
Jest tam ikona auto uzupełniania !!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 117 18 19 20 2124 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 23 sie 2017 8:21:06

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl