Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 120 21 22 23 24 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 30 mar 2016 20:44:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 220
Przykład oświadczenia:
1. Świadczę
2. Zarządzam
3. Zarządzam
4. Nie posiadam
5. Przekazałem jeśli była nowa inwestycja
6. nie przekazałem - budynków umożliwiających kolokację,
7. Tak
Zgody 6x Nie, ostatnia 1x Tak czyli powiadomienia mailowe


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 22:05:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 02 maja 2012 7:29:02
Posty: 73
Pomóżcie bo nie mogę znaleźć....jak zaimportować gotowy plik csv lub xml wygenerowany przez miniSIIS do SIIS'a żeby można było wysłać im dane??


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 22:17:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4349
Lokalizacja: woj Śląskie
strobol pisze:
Pomóżcie bo nie mogę znaleźć....jak zaimportować gotowy plik csv lub xml wygenerowany przez miniSIIS do SIIS'a żeby można było wysłać im dane??


dane -import, wczytaj plik, a po wczytaniu kliknij załaduj

_________________
Jardo


Na górę
Post: śr, 30 mar 2016 22:43:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 02 maja 2012 7:29:02
Posty: 73
Dzięki Jardo. Nie byłem zalogowany jako admin dlatego nie mogłem znaleźć...


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 9:58:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 08 kwie 2011 14:44:18
Posty: 152
Lokalizacja: Polska
A jak ciągle wypieprza jakieś błędy i odrzuca plik, który w zeszłym roku był OK?


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 10:17:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 986
Lokalizacja: Polska
półprzewodnik pisze:
A jak ciągle wypieprza jakieś błędy i odrzuca plik, który w zeszłym roku był OK?


Wejdź w SIIS 2014, dane archiwalne, pobierz plik z zeszłego roku. Wrzuć go do miniSIIS, potem zapisz. Potem wrzuć do SIIS i będziesz miał stan z przed roku.


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 11:54:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 lut 2013 16:05:37
Posty: 32
Lokalizacja: Koziegłówki
1. 438 Plik musi mieć dokładnie jeden poprawny wiersz określający dane podmiotu.
2. 3 4 534 Brak zgodności danych podmiotu.

ktoś podpowie? wrzuciłem dane z zeszłego roku, MINISIIS mówi ze ok a na stronce odrzuca...


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 12:41:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 09 cze 2015 15:15:02
Posty: 141
Lokalizacja: Strzegom
Linia 1 wynika z linii 2.

Masz podane jakies niezgodne pola w swoich danych. Sprawdz NIP (moze podales firmowy zamiast swojego), numer w rejestrze itp.

_________________
Pyxis4SQL - baza danych dla ISP
www.pyxisisp.pl


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 12:43:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 lut 2013 16:05:37
Posty: 32
Lokalizacja: Koziegłówki
po wpisaniu tych samych danych do miniSIIS udało sie, jeszcze tylko kilka dziwnych ostrzeżeń :)


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 13:05:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2281
Pyxis4SQL pisze:
Linia 1 wynika z linii 2.
Masz podane jakies niezgodne pola w swoich danych. Sprawdz NIP (moze podales firmowy zamiast swojego), numer w rejestrze itp.

u mnie kiedyś nr tel. przyjęło z "-" a w tym roku już krzyczało błąd, usuń "-"
:D:) może tak samo jest i z NIP.


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 13:14:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 lut 2013 16:05:37
Posty: 32
Lokalizacja: Koziegłówki
944 - Adres węzła dostępowego dla technologii przewodowych nie wykazany jako punkt zakończenia sieci.

o co im chodzi ?


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 13:20:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2281
blaugrana pisze:
944 - Adres węzła dostępowego dla technologii przewodowych nie wykazany jako punkt zakończenia sieci.
o co im chodzi ?

dodaj dodatkowo w zasięgach adres tego budynku (na samym końcu :D )


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 13:46:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 lut 2013 16:05:37
Posty: 32
Lokalizacja: Koziegłówki
CezaRRR pisze:
blaugrana pisze:
944 - Adres węzła dostępowego dla technologii przewodowych nie wykazany jako punkt zakończenia sieci.
o co im chodzi ?

dodaj dodatkowo w zasięgach adres tego budynku (na samym końcu :D )



udało sie, adresy sie nie zgadzały :)

jeszcze jedno pytanie:

836 - Zbyt duża liczba klientów na zakończeniu sieci.

gdzie ustawia sie te ilości max??:)


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 13:48:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2281
blaugrana pisze:
jeszcze jedno pytanie:
836 - Zbyt duża liczba klientów na zakończeniu sieci.
gdzie ustawia sie te ilości max??:)

NIGDZIE, to jest z góry ustalone, tego nie zmienisz.
Jedyne co można zrobić to rozbić klientów na 2 węzły/sektory w 1 lokalizacji.


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 13:49:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 27 lut 2013 16:05:37
Posty: 32
Lokalizacja: Koziegłówki
a jak pośle z tymi ostrzeżeniami to doczepia sie?


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 14:21:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 09 cze 2015 15:15:02
Posty: 141
Lokalizacja: Strzegom
Nie. Raport przejdzie.

_________________
Pyxis4SQL - baza danych dla ISP
www.pyxisisp.pl


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 18:08:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4349
Lokalizacja: woj Śląskie
Pyxis4SQL pisze:
Nie. Raport przejdzie.



A nie jest czasem tak że jeśli liczba ostrzeżeń przekroczy pewna ilość to nie przejdzie?

_________________
Jardo


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 18:43:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 608
ja patrze na poprawnosc. jak jest 100% to git


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 21:15:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: pt, 30 mar 2012 20:46:19
Posty: 616
Lokalizacja: PL
wino pisze:
ja patrze na poprawnosc. jak jest 100% to git



dokładnie

1. poprawność 100%
2. błędów brak
3. ostrzeżenia mogą być - potwierdzone przez tel bo dzwoniłem pytałem się, bo coś nie wykrywało mi parę lokalizacji ani po gps ani po kodzie kazali zostawić mimo że wywala ostrzeżenie :)

_________________
Pomoc dla szymona: przelew:98175000120000000032333095 tytuł „SZYMON” sms: AT.RYCZERZ nr:72068 /2,46


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 22:02:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: czw, 17 kwie 2008 19:34:05
Posty: 372
Lokalizacja: Zamość
Odnosnie lokalizacji to mi wywaliło całą jedną gminę 120 ostżeżeń ale dane adresowe zgodne z oficjalnym terytem , reszta 100% poprawności , poszło :)

_________________
PIWO- Przysmak Istny Wielu Obywateli
http://www.speedtest.net/result/1406608213.png


Na górę
Post: czw, 31 mar 2016 23:06:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1840
Robert_X pisze:
Odnosnie lokalizacji to mi wywaliło całą jedną gminę 120 ostżeżeń ale dane adresowe zgodne z oficjalnym terytem , reszta 100% poprawności , poszło :)
A mi wywaliło kilkanaście ostrzeżeń, ale moje dane są zgodne z ich teryt, wykrywa w teryt a na koniec poprawności wywala , że niezgodne z teryt :sciana: Właśnie im puściłem raport.


Na górę
Post: śr, 08 lut 2017 15:22:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 29 sty 2005 19:51:43
Posty: 681
Lokalizacja: Koluszki
Robił ktoś już raport SIIS ?

ja nie mogę zaimportować pliku , mam taki komunikat

Cytuj:
Import danych niedostępny. Zgromadzone dane uległy zmianie od czasu ostatniego eksportu. Wyeksportuj dane i spróbuj ponownie.


Na górę
Post: śr, 08 lut 2017 16:07:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 28 lis 2007 16:11:06
Posty: 1243
Lokalizacja: Stalowa Wola
musisz wyexportowac poprzednie a następnie będzie działał import

_________________
DeVeloPer PreView
wWw.NXnet.PL


Na górę
Post: pt, 17 lut 2017 16:09:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 654
Wiecie dlaczego nie ma już tych stron związanych z inwestycjami?


Na górę
Post: pt, 17 lut 2017 17:58:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2737
bo skończyła się kaska z UE wiec je....ią ich Twoje inwestycje


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 120 21 22 23 24 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 30 kwie 2017 3:10:31

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl