Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
Post: ndz, 11 sty 2009 2:22:46 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15620
Lokalizacja: Wrocław
ja ostatnio wdrożyłem system zaznaczający, który klient jest biznes, a który konsument i datę podpisania umowy. Głównie do celów UKE

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: czw, 05 mar 2009 21:12:37 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 05 mar 2009 21:06:06
Posty: 1
Koledzy a co wpisać, albo co wpisujecie w Formularz 00 punkt 00.02.4 Wartość infrastruktury? Bo nie wiem po co to ktoś wprowadził wogóle :\

Jako infrastrukturę, nie licząc urządzeń klientów końcowych mam 4 AP i serwer, tylko ze sprzęt był kilka razy zmieniany, to jaka wartość mam wpisać? :zly: wpisać BD- brak danych ?


Na górę
Post: śr, 18 mar 2009 9:58:22 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 lut 2008 23:33:43
Posty: 73
oprocz formularza F00_dane operatora to ktory jeszcze sie sklada przy sieci wifi ? domyslam sie ze f_06_internet z CDMA ale nie jestem pewny


Na górę
Post: śr, 18 mar 2009 15:35:04 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15620
Lokalizacja: Wrocław
wszystko jest ładnie na stronie opisane.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: śr, 18 mar 2009 15:50:40 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 lut 2008 23:33:43
Posty: 73
a nie latiwej bylo napisac np "tak" lub "nie" czy tez "F03"... twoja odpowiedz nic nie wnosi...


Na górę
Post: pn, 23 mar 2009 17:37:29 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 09 gru 2007 0:35:48
Posty: 21
Lokalizacja: lubelskie
Mnie poinformowano w rozmwie telefonicznej ze mam wypelnic F00; F06; F10 ale to ostatnie to VoIP który mam wpisany do rejestru ale nie uruchomiony. Za rok 2007 wyslalem jakos po polowie roku bo sie uponieli :) i kazali tylko npisac taka notatke bez formularzy, ale za ten rok mialem juz zorbic na formularzu jak to Pani z UKE poweidziala "bez przypominania" :)

Wlasnie siedze nad tym... :zzz:

_________________
https://www.facebook.com/antyuke


Na górę
Post: pn, 23 mar 2009 18:43:29 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15620
Lokalizacja: Wrocław
no to przy voip wpisujesz nd. (nie dotyczy).

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: wt, 24 mar 2009 0:39:38 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 09 gru 2007 0:35:48
Posty: 21
Lokalizacja: lubelskie
Lukasz Piotrowski pisze:
no to przy voip wpisujesz nd. (nie dotyczy).

i tu się z Tobą nie zgodze... w samym formularzu jest napisane tak:
Jeżeli pole formularza:
1) nie dotyczy wykonywanej przez przedsiębiorcę działalności, wpisuje się w to pole: „nd”,
2) nie może być wypełnione przez przedsiębiorcę – o ile pole dotyczy prowadzonej przez niego działalności – wpisuje się w to pole: "bd", a polu "Uwagi" należy wpisać uzasadnienie takiego wpisu ze wskazaniem numeru pola, którego to uzasadnienie dotyczy.

a skoro mam we wpisie ujety ten rodzaj dzialalnosci to chyba jednak mnie dotyczy... zycie mnie juz nauczylo ze lepiej zrobic czegos 150% niz 99% szczegolnie jesli dotyczy to naszych kochanych urzedasow.

_________________
https://www.facebook.com/antyuke


Na górę
Post: wt, 24 mar 2009 0:58:10 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15620
Lokalizacja: Wrocław
oni tego az tak nie weryfikuja.. nie wiem czy ktos tutaj oglada grupe CB, ale tam to dopiero ciekawe rzeczy o sprawozdzaniu piszą :D

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: śr, 06 sty 2010 22:46:43 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 11 gru 2008 0:11:50
Posty: 210
otwarłem firmę w 2009 teraz jest 2009 kiedy trzeba robić to sprawozdanie ?


Na górę
Post: śr, 06 sty 2010 22:50:08 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 gru 2006 15:02:34
Posty: 4526
Lokalizacja: Zamość
Sprawozdanie raz w roku, bodajże do marca jak dobrze pamiętam. Czyli jak się w 2009 nie załapałeś to teraz masz zrobić.

Pozdrawiam

_________________
Obrazek

Jeśli Ci pomogłem kliknij na odpowiedni przycisk :)


Na górę
Post: śr, 06 sty 2010 22:50:44 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 18 gru 2005 14:42:14
Posty: 1259
Lokalizacja: Góry
BTW teraz mamy 2010 r :)

Do końca marca 2010.


Na górę
Post: czw, 07 sty 2010 1:00:34 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: czw, 24 kwie 2008 11:52:37
Posty: 5231
A jak tak zapytam... Czy ktoś kto już wypełniał kiedyś wcześniej, wypełni swoje, to mógłby się podzielić jakimś wzorkiem? Może być nawet PDF z jakimiś przykładowymi danymi.

Wiem że są opisy, ale zawsze to łatwiej trochę za pierwszym razem jak będzie można rzucić okiem na przykład.

_________________
www.falconn.pl


Na górę
Post: czw, 07 sty 2010 1:47:41 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 10 maja 2009 2:18:48
Posty: 463
Lokalizacja: pomorskie
Podpinam się pod prośbę - przydałoby się zobaczyć przykładowo wypełnione sprawozdanie. Pozdrawiam


Na górę
Post: czw, 07 sty 2010 1:58:42 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 16 gru 2006 15:02:34
Posty: 4526
Lokalizacja: Zamość
Witam,
zależy jakie usługi proponujecie w sieci, jeżeli sam dostęp do internetu WLAN to tam nie ma dużo wypełniania na F00 na początku wszelkie dane firmy potem pole 00.02.1 tam netto wpływy z abonamentu i zysk na instalacji czyli ogólnie wpływy do kasy. Zatrudnienie, potem wydatki na inwestycje to wydatki w danym roku jakie ponieśliście na nowe nadajniki i dalej wartość infrastruktury czyli wartość całego sprzętu Waszego w sieci. Następnie pole 00.03.2.22 zaznaczamy X i tak samo pole 00.03.2.35.

Następny dokument to F06 pola:
06.03.1.6 tam ilość abonentów z podziałem na indywidualnych i firmy
'06.04.1 w zależności od województwa ilość abonentów jak wyżej
'06.05.1 w zależności od województwa przychody
06.05.2.6 przychody z podziałem na indywidualnych i firmy
'06.07 wnioski o przyłączenie a niżej wnioski o rozwiązanie umowy

i to wszystko, chyba że prowadzicie dodatkowe usługi wtedy trzeba jeszcze inne pola wypełniać.

Pozdrawiam

_________________
Obrazek


Jeśli Ci pomogłem kliknij na odpowiedni przycisk :)


Na górę
Post: śr, 20 mar 2013 17:47:51 
   Tytuł: Re: Sprawozdzanie UKE
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 01 lip 2008 9:16:48
Posty: 97
We wpisie mam coś takiego
usługa telekomunikacyjna sprzedawana we własnym imieniu i na własny rachunek, świadczona przez innego dostawcę usług: Usługa połączeń telefonicznych w technologii VOIP

Niech mi łaskawie ktoś powie w którym miejscu mam w f10 wpisać ilość połączeń i te resztę rzeczy w punkcie 10.3 10.4 10.5 10.6 ? wydaje mi się że w którymś z końcowych ale tak do końca nie wiem.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 1 2


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 23 sty 2017 6:21:56

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl