Trzepak.pl


Forum zablokowane  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.
Autor Wiadomość
Post: wt, 21 paź 2003 19:56:14 
Odpowiedz z cytatem
witam
Nie macie pojecia ilu juz ludzi pytalem i zaden jakos nie wie jak podzielic udastepnienie internetu na dwie karty. Wszystko jest zainstalowane ale jak w ics zrobic zeby udostepnial na dwie?? Może trafi sie jakis orzel i mi odpowie :)) Pozdrawiam


Na górę
   
Post: śr, 22 paź 2003 19:44:28 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Hmm wg mnie z udostepniem w taki sposób nie było by większych problemów na linuxie zastosowac tylko trzeba odpowiednie regułki IPTABLES na kernelu 2.4 lub IPCHAINS na 2.2. Chyba sie nie myle ?


Na górę
   
Post: śr, 22 paź 2003 20:17:24 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Jezeli masz dwa lacza z internetem i chcesz je jakos "polaczyc" to obawiam sie ze ICS do tego nie wystarczy. W ogle windows do tego nie wystarczy. A swoja droga to nie jest takie proste nawet pod linuxem. Trzeba ingerowac dosyc powaznieu w mechanizmy routowania jadra systemu. Chodzi o to ze domyslna trasa zawsze moze byc tylko jedna. I domyslnie wszystkie dane przelatuja przez jedno lacze. Trzeba zrobic tak, zeby poiwiedziec systemowi ze te pakiety maja wedrowac przez to a tamte przez inne ladcze. windows nie ma takich mechanizmow (przynajmniej o ile mi wiadomo)
W linuxie mozna stworzyc kilka tablic rotuingu i odpowedni kierowac do nich pakiety przez IPTABLES. ale to juz wyzsza szkola jazdy. Jezeli bedzie ci sie chcialo bawic w to to poczytaj o Zaawansowanych technika routowania pakietow. Generlnie robi to pakiet iproute2


Na górę
   
Post: śr, 22 paź 2003 20:38:55 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jemu chodziło że ma 2 karty sieciowe na które chce puścić maskaradę i połączenie internetowe które chce podzialic na te 2 karty. Bodzio o to ci chodzi ? A tak poza tym to nie lepiej na jedną ? a zaraz za nią switch?


Na górę
   
Post: pn, 27 paź 2003 19:29:34 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
czesc
wlasnie chodzi mi o to ze mam sdi i musze je puscic na dwie karrty sieciowe bo slakwar i freesco mnie nie polubily :)) wiec jedna karta idzie na swich do sasiada a druga na moj komputer :))


Na górę
   
Post: pt, 31 paź 2003 21:54:08 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 paź 2003 1:34:26
Posty: 318
Lokalizacja: Gdańsk
nie wiem jak z neo ale z dsl dziala na freesco bez problemu


Na górę
Post: pn, 03 lis 2003 22:25:52 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
W/W temat jest dokładnie opisany na http://www.howto.pl


Na górę
   
Post: śr, 05 lis 2003 16:32:02 
   Tytuł:
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 04 lis 2003 9:08:25
Posty: 17
Lokalizacja: Płock
Bez problemu zrobisz to instalując Winrouta Pro. Możesz wtedy śmiało udostępnić internet na 2 a nawet więcej kart sieciowych w jednym komputerze. Jak będzie4sz zainteresowany to mogę Ci to wyjaśnić bliżej bo sam tak robię.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Forum zablokowane  Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 20 sty 2018 9:15:25

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderator: Administratorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl