Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 05 lip 2017 10:18:04 
   Tytuł: Wykrywacz przewodów
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4439
Lokalizacja: woj Śląskie
Czego używacie do wykrywania przewodów elektrycznych w ścianach?

_________________
Jardo


Na górę
Post: śr, 05 lip 2017 11:35:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15822
Lokalizacja: Wrocław
wiertarki - jak się iskrzy znaczy trafiłeś w metal. Jak zgasł prąd to w kabel ;-)

A na serio to są wykrywacze przewodów. Ale wiele jest kiepskiej jakości.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: śr, 05 lip 2017 11:53:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 07 lut 2009 20:29:31
Posty: 720
Jak już coś dobrego to od Fluke. Wszystko inne to szmelc chiński.


Na górę
Post: śr, 05 lip 2017 17:06:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 gru 2007 17:07:51
Posty: 1627
Lokalizacja: eth0
Nawet polecane wykrywacze Boscha za parę stów pokazują głupoty... Fluka nigdy nie miałem okazji sprawdzić.

_________________
http://blog.outlaw.one.pl


Na górę
Post: śr, 05 lip 2017 18:05:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8377
Ja korzystam z przyrządu firmy Sonel, LZK-700: http://www.sonel.pl/pl/katalog-produkto ... z-700.html
8 lat temu kosztował ponad 2k zł ale się sprawdza dość dobrze, tylko trzeba umieć go obsługiwać. Znajduje m.in. przewody pod napięciem i bez napięcia

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 07 lip 2017 8:54:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3018
http://www.narzedzia.pl/wykrywacz-bosch ... 56914.html - tylko to lub wesja wyższa http://www.narzedzia.pl/wykrywacz-bosch ... ,8803.html działa na zasadzie radaru pewność 100% nigdy się nie myli można na podstawie pomiaru przejść obok kabla nawet 5 mm tak dziadostwo jest dokładne


Na górę
Post: ndz, 09 lip 2017 9:10:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 203
lub to i też działa
http://www.narzedzia.pl/wykrywacz-przew ... 17587.html
Inna półka, ale na podobnej zasadzie od wyższego modelu.


Na górę
Post: ndz, 16 lip 2017 8:18:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 sty 2010 14:39:39
Posty: 294
Fotodetektor pisze:
lub to i też działa
http://www.narzedzia.pl/wykrywacz-przew ... 17587.html
Inna półka, ale na podobnej zasadzie od wyższego modelu.


ten jest spoko, posiadam w firmie i daje rade.


Na górę
Post: ndz, 16 lip 2017 16:39:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 22 mar 2017 6:33:57
Posty: 25
Lokalizacja: Warszawa/Piaseczno
Mam tego Boscha co w ostatnim linku, aktualnie wykrywa metal, lub kabel pod napięciem wszędzie gdzie go przyłoże.

_________________
eNetwork.pl


Na górę
Post: ndz, 06 sie 2017 9:07:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 14 sty 2017 9:06:48
Posty: 28
witam
kupiłem tego boscha sx 150 i lipa :( jak sobie radzicie gdy powierzchnia nie jest równa ja mam w piwnicach non stop kolko uniesione :/


Na górę
Post: ndz, 06 sie 2017 12:45:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3018
Ale kombinujecie i papierem ściernym chcecie du... wytrzeć. Wszystko co nie działa na zasadzie radaru to lepszy lub gorszy sprzęt dla kowalskiego jak chcecie coś co daje 100% pewność to tylko Wykrywacz Bosch D-tect 120 Professional lub model wyższy który nie dość że wykryje to jeszcze namaluje mapę gdzie co jest jak przechodzi na jakiej jest głębokości i co tam pod tynkiem siedzi. Ale dalej marnujcie kilka stów na te zabawki dla kowalskich grunt to wydać kasę i niech leży w szawce bo działa jak chce raz lepiej raz gorzej


Na górę
Post: ndz, 06 sie 2017 13:19:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3500
na tym filmiku nie wygląda to dobrze:
https://www.youtube.com/watch?v=ZcZDSDy9Ycw

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: ndz, 06 sie 2017 13:33:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 23 mar 2014 11:51:27
Posty: 203
Kupować coś z Boscha w obecnym czasie to trzeba mieć odwagę lub nie mieć pojęcia o rynku.
Ta firma zeszła do poziomu firm z marketów. Ani prestiż ani jakość. NIC.


Ostatnio zmieniony pn, 14 sie 2017 10:57:08 przez Fotodetektor, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: pn, 07 sie 2017 5:49:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: sob, 14 sty 2017 9:06:48
Posty: 28
kamikaze pisze:
Ale kombinujecie i papierem ściernym chcecie du... wytrzeć. Wszystko co nie działa na zasadzie radaru to lepszy lub gorszy sprzęt dla kowalskiego jak chcecie coś co daje 100% pewność to tylko Wykrywacz Bosch D-tect 120 Professional lub model wyższy który nie dość że wykryje to jeszcze namaluje mapę gdzie co jest jak przechodzi na jakiej jest głębokości i co tam pod tynkiem siedzi. Ale dalej marnujcie kilka stów na te zabawki dla kowalskich grunt to wydać kasę i niech leży w szawce bo działa jak chce raz lepiej raz gorzej


ale ja kupiłem tak mi się wydaje model wyżej od 120 bo 150 w wersji sv coś takiego http://www.narzedzia.pl/detektor-bosch- ... MUEALw_wcB
mam jednak problem bo ściany są jakie są a w tym mierniku kolka muszą być w stałym kontakcie z podłożem inaczej wywala błąd ze kolko uniesione :/


Na górę
Post: wt, 08 sie 2017 11:36:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 22 mar 2017 6:33:57
Posty: 25
Lokalizacja: Warszawa/Piaseczno
Również polecam: Bosch D-tect 120
Używamy i nie ma żadnego problemu.

_________________
eNetwork.pl


Na górę
Post: sob, 16 gru 2017 11:55:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 16 lis 2017 16:48:55
Posty: 25
Mam Boscha i Black decker obydwa czasami pokazują głupoty a czasami im się uda


Na górę
Post: sob, 16 gru 2017 16:41:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8377
Jak kiedyś skorzystaliśmy na robicie z Bosha to przyspieszyliśmy wymianę instalacji elektrycznej w Urzędzie Gminy :)

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 16 gru 2017 22:36:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3018
Orin pisze:
Jak kiedyś skorzystaliśmy na robicie z Bosha to przyspieszyliśmy wymianę instalacji elektrycznej w Urzędzie Gminy :)

Ale jaki model Bosha?


Na górę
Post: ndz, 17 gru 2017 13:02:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 26 lis 2007 1:44:38
Posty: 84
Może takie rozwiązanie ? :)

Walabot https://www.youtube.com/watch?v=sXDQ8yXRbZ8


Na górę
Post: pn, 18 gru 2017 1:37:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1568
Lokalizacja: Kraków
piotrk pisze:
Może takie rozwiązanie ? :)

Walabot https://www.youtube.com/watch?v=sXDQ8yXRbZ8


gdzie to można w pl kupić i za ile?


Na górę
Post: pn, 18 gru 2017 1:59:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 26 lis 2007 1:44:38
Posty: 84
W PL nie mam pojecia. Po nowym roku będę to zamawiał na ebay'u.
Zamieszcze testy :)


Na górę
Post: śr, 27 gru 2017 13:47:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 310
Czy używał ktoś tego modelu Yato YT-73131
http://allegro.pl/wykrywacz-detektor-profili-przewodow-yato-yt-73131-i6721009361.html


Na górę
Post: śr, 27 gru 2017 15:01:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 maja 2009 22:33:17
Posty: 1420
Witam
Według mnie Detect 120 Bosha daje radę.


Na górę
Post: czw, 28 gru 2017 11:11:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1496
misztal pisze:
Witam
Według mnie Detect 120 Bosha daje radę.

+1


Na górę
Post: czw, 28 gru 2017 11:20:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 310
kensai pisze:
misztal pisze:
Witam
Według mnie Detect 120 Bosha daje radę.

+1

Napewno daje radę, zakładam że cena idzie w parze z jakością.
A używa ktoś Bosch GMS 120 ?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 15 lis 2018 23:29:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl