Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 21 lut 2017 0:20:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 paź 2013 21:30:03
Posty: 82
Witajcie,

Zastanawiam się nad przebudowa domowej skrzynki teletechnicznej która jest wątpliwych wymiarów.

Chcialbym zamontować skrzynkę w której na spokojnie podciągne zasilanie do switcha, zamieszczę tacke że swiatlowodami i do tego opanuje porządek że skretka i koncentrykiem.
Minusem jest grubość ściany działowej w której obecnie to wszystko się znajduje a przy okazji musi to wyjsc estetycznie.

Obecnie ściana ma grubość 85mm wiec szukam skrzynki o grubości do max 75mm lub ewentualnie jeśli ktoś ma sposób na zrobienie dystansu to proszę podrzucić kilka propozycji.
Ściana dzialowa między pokojami, przy rozkuwaniu duże prawdopodobieństwo powstania dziury.

Załącznik:
IMG_20170218_171425.jpg
IMG_20170218_171425.jpg [ 33.71 KiB | Przejrzano 2759 razy ]


Na górę
Post: wt, 21 lut 2017 18:05:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3926
85mm sciana to jest dzialowka, zrobilbym najpierw ladne okienko w scianie, montowal co chce a poten z drugiej strony zaszpachlowal.

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: wt, 21 lut 2017 19:53:15 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 paź 2013 21:30:03
Posty: 82
Qmpeltaty pisze:
85mm sciana to jest dzialowka, zrobilbym najpierw ladne okienko w scianie, montowal co chce a poten z drugiej strony zaszpachlowal.

Uważasz że 0.5 cm tynku w zupełności wystarczy? Podejrzewam że tylko siatka wchodzi w grę żeby nie odpadal tynk podczas prac w skrzynce?


Na górę
Post: wt, 21 lut 2017 20:48:52 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 maja 2009 22:33:17
Posty: 1411
A co masz tam wielkiego w tej skrzynce??
Sądząc po jej usytuowaniu to spodziewam się niewiele a co za tym idzie jak będziesz dokładał kabli to przenieś ją po ludzku gdzieś w górę i kup np. rozdzielnię multimedialną hagera.


Na górę
Post: wt, 21 lut 2017 20:55:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 paź 2013 21:30:03
Posty: 82
[quote="jagrok"]Z zewnątrz przychodzi światłowod Orange, światłowód prywatny, skretka alternatywnego dostawcy, koncentryk w środku switch, rozejscie 3 koncentrykow i tego co wchodzi.
Jest to miejsce posredniczace i ciężko jest tam zrobić porządek.

Obrazek


Trafia to w końcu tutaj

Obrazek


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 24 wrz 2018 21:25:16

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl