Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 27 wrz 2015 20:26:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 359
Witam, możecie polecić jakiś dobry i sprawdzony nożyk ?

Ja znalazłem coś takiego:
http://www.cdr.pl/p2988,kieszonkowy-nac ... inacz.html
lub takiego:
http://www.cdr.pl/p3305,kieszonkowy-nac ... inacz.html
lub coś takiego:
http://www.xbest.pl/index.php?p499,rozc ... -1-5-3-2mm

ale nie wiem który lepszy. :hmm:

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Na górę
Post: ndz, 27 wrz 2015 20:33:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 12 gru 2004 21:57:48
Posty: 308
Lokalizacja: Z okolicy
Używam tego pierwszego. Sprawdza się.
Propozycje 2 i 3 to to samo tyle że cena różna ;)


Na górę
Post: ndz, 27 wrz 2015 21:42:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 06 lip 2014 2:01:20
Posty: 68
Laik512 pisze:
Witam, możecie polecić jakiś dobry i sprawdzony nożyk ?

Ja znalazłem coś takiego:
http://www.cdr.pl/p2988,kieszonkowy-nac ... inacz.html

Używamy takiego, kupione po 10$ za sztukę na ebay'u, szukaj 'slitter fiber'.
Cienkie tuby dobrze rozcina po zaklejeniu rowka taśmą izolacyjną z jednej strony.
a.


Na górę
Post: pn, 28 wrz 2015 10:58:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4325
Lokalizacja: woj Śląskie
mam nr 3 z xbestu - co by powiedziec - działa

_________________
Jardo


Na górę
Post: wt, 29 wrz 2015 22:05:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 05 mar 2008 23:57:45
Posty: 359
Wielkie dzięki panowie. :polacmu:
Wybór padł na ten co wybrał "Dzablo".

Pozdrawiam, i dam znać jak się sprawuje.

_________________
elo problem
jak mogę usunąć wszystko z internetu
ale tak żebym wszedł w internet i stworzył folder


Na górę
Post: ndz, 04 paź 2015 22:06:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: śr, 30 kwie 2008 23:21:40
Posty: 881
Lokalizacja: Warszawa
A znacie jakieś rozwiązanie potrafiące naciąć bardzo grubą tubę kabla 24J 1T?
Czerwony z xbest nie daje sobie rady, nacina tylko 1 stronę.

_________________
Trzepak nie jest dla idiotów :)
http://mikrotik.net.pl/wiki/Dokumentacj ... krotik_3.0
Polecam.


Na górę
Post: pn, 05 paź 2015 20:43:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4325
Lokalizacja: woj Śląskie
MARTZIN pisze:
A znacie jakieś rozwiązanie potrafiące naciąć bardzo grubą tubę kabla 24J 1T?
Czerwony z xbest nie daje sobie rady, nacina tylko 1 stronę.


Przejechać nożykiem 2x?
Ja jak rozcinam tubę 24J z elmatowskiego płaskiego aero nie miałem nigdy z tym problemu, zawsze 2 strony nacięte.

_________________
Jardo


Na górę
Post: śr, 07 paź 2015 16:24:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lut 2015 17:55:24
Posty: 24
Nie wiem dlaczego przepłacacie za chinskie kiepskie narzędzia... jeśli pod ręką macie profesjonalne narzędzia Ripley Miller, Claus, IDEAL.
Narzędzia mają pomagać w pracy a nie ją utrudniać..

Co to wycinania wzdłużnego w tubach polecam :
https://www.cyberbajt.pl/produkt/6801/n ... o-tub.html


Na górę
Post: wt, 13 paź 2015 23:43:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 23 paź 2006 14:41:04
Posty: 219
Też polecam i używam https://www.cyberbajt.pl/produkt/6801/narzedzie-miller-msat5-sr-19-30mm-do-tub.html

Z tymi chińskimi znam przypadki przecięcia włókien więc po cię się niepotrzebnie denerwować


Na górę
Post: śr, 14 paź 2015 7:25:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2681
My też używamy millera i polecamy - chyba że ktoś ma kase to może rozważyć http://www.ficonet-shop.de/RAUCUT-I-Str ... table-case :) full profi


Na górę
Post: ndz, 18 paź 2015 14:21:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 31 sty 2014 13:19:32
Posty: 19
Lokalizacja: Wrocław
kamikaze pisze:


Ja tego mam. Polecam. Używany można kupić.

_________________
Polecam(tam pracuję): http://www.pogotowieswiatlowodowe.pl , spawanie światłowodów, pomiary OTDR


Na górę
Post: pn, 08 lut 2016 0:33:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 26 lut 2011 21:48:04
Posty: 18
Dużo osób tutaj sobie chwali nożyk Narzędzie Miller MSAT-5 śr. 1.9 - 3.0mm.
Ostatnio chciałem go zamówić, ale martwi mnie jedna rzecz, a dokładnie zakres jego pracy od 1,9.
Większość nowych "odchudzonych" światłowodów ma tuby 1,8.
Jakieś doświadczenia z tym nożykiem i tubami 1,8?


Na górę
Post: pn, 08 lut 2016 0:54:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 wrz 2011 12:13:31
Posty: 264
1.8 z reguły tnie ale oczywiście wszystko zależy od kabla. Od 1.9 jest idealnie.


Na górę
Post: wt, 09 lut 2016 1:28:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 23 paź 2006 14:41:04
Posty: 219
Mam ten nożyk i dużo wycinałem włókien z tub 1.8 które są w kablu Telefonika Z-XOTKtsdD trudny jest start pierwsze wcięcie ale jak się wetnie to potem już tnie bez problemu.


Na górę
Post: wt, 09 lut 2016 3:06:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2087
a ja mam takie pytanko
czy planujecie co jakiś czas wymieniać nożyk ?
używam (chyba z cdr) nożyka co przecina tube wzdłuż - model nie ważny
I troche już nacharatałem tymm przełącznic

I zastanawiam się czy (choc tnie) nie zakupic nowego.

Koszt żaden a jednak ostrza się zapewne dość mocno tępią.
Zestawieni kosztu nowego nożyka w stosunku to problemu rozjebanego włókna wydaje się przechylać szalę na korzyść zakupu nożyka

Mi w zasadzie też żadne włókno sie nie uszkodziło (myślę że znaczną robote robi żel w tubie ) ale wole dmuchać na zimne

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: wt, 09 lut 2016 11:24:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 23 paź 2006 14:41:04
Posty: 219
ja tam używam dopóki nóż tnie na razie nie wymieniałem bo nie zauważyłem żeby było coś nie tak oczywiście chodzi o MSAT-5 ale jak by trzeba było wymienić to same ostrze kosztuje niecałe 75zł


Na górę
Post: wt, 16 lut 2016 11:21:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 28 sie 2007 20:53:46
Posty: 1145
martinks pisze:
ja tam używam dopóki nóż tnie na razie nie wymieniałem bo nie zauważyłem żeby było coś nie tak oczywiście chodzi o MSAT-5 ale jak by trzeba było wymienić to same ostrze kosztuje niecałe 75zł


Gdzie kupiłeś ostrze?


Na górę
Post: śr, 17 lut 2016 1:24:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 23 paź 2006 14:41:04
Posty: 219
prosze wpisać na google ostrze msat-5


Na górę
Post: czw, 25 lut 2016 23:31:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16006
Lokalizacja: Nowa Ruda
Cytuj:
503.95 €
Chyba kogoś poje***ało równo.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: ndz, 28 lut 2016 18:54:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 12 lut 2014 18:49:46
Posty: 9
Lokalizacja: Orange, UPC,
miller dobry sprzęt, osobiście używam tego-> http://www.fiberoptics4sale.com/products/80785
kiedyś męczyłem się z czerwonym plastikiem, badziewie straszne :sciana:


Na górę
Post: ndz, 13 mar 2016 13:09:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1696
Lokalizacja: Rybnik
MSAT-5 mamy od jakiegoś czasu w ofercie. Jak potrzebujecie same nożyki to też się pojawią.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pt, 10 cze 2016 21:28:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 170
Lokalizacja: woj.śląskie
MARTZIN pisze:
A znacie jakieś rozwiązanie potrafiące naciąć bardzo grubą tubę kabla 24J 1T?

Właśnie. Czy Miller MSAT-5 da rady łatwo obrać taki Elmatowski 24J 1T ? Ktoś używa?


Na górę
Post: sob, 11 cze 2016 12:58:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: śr, 30 kwie 2008 23:21:40
Posty: 881
Lokalizacja: Warszawa
GieTe pisze:
MARTZIN pisze:
A znacie jakieś rozwiązanie potrafiące naciąć bardzo grubą tubę kabla 24J 1T?

Właśnie. Czy Miller MSAT-5 da rady łatwo obrać taki Elmatowski 24J 1T ? Ktoś używa?


Kupiłem go kilka dni temu. Normalne rżnie jak marzenie.
Jak dorwę 24J 1T w swoje łapki to potestuję i Wam napiszę.

_________________
Trzepak nie jest dla idiotów :)

http://mikrotik.net.pl/wiki/Dokumentacj ... krotik_3.0

Polecam.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 22 lut 2017 3:35:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl