Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 19 sty 2013 23:44:33 
   Tytuł: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1308
Lokalizacja: lubuskie
hejka,

co używacie aby przejść przez stropy robiąc orurowanie pionowe w klatkach?
rurka fi 37.
jakaś porządna otwornica, czy juz profesjonalnie i wiertnica?

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: ndz, 20 sty 2013 0:14:34 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 28 paź 2006 11:30:38
Posty: 1073
Ja używam tego:

http://bi.gazeta.pl/im/40/c1/ba/z122391 ... ndynie.jpg


Na górę
Post: ndz, 20 sty 2013 0:19:54 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 08 lip 2008 22:26:02
Posty: 4581
No to troszkę kabelków popchasz i zapas zostanie ;-)

_________________
Pozdr. Marcin


Na górę
Post: ndz, 20 sty 2013 8:50:19 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 22 cze 2008 16:03:25
Posty: 2609
Lokalizacja: Lublin
A widzisz, czyli w Wawie puszczali kable w tej kamienicy, która się osunęła. A mówili, że to przez metro...


Na górę
Post: ndz, 20 sty 2013 11:30:50 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 27 wrz 2009 12:11:28
Posty: 1308
Lokalizacja: lubuskie
mixerDW pisze:
No to troszkę kabelków popchasz i zapas zostanie ;-)

:hmm: bo ja wiem, czy bo został zapas....

wracając do tematu, a coś takiego, jak to idzie?
http://ramirent.pl/produkt_116_wiertnica_hilti_dd_200_dd_350_dr_schulze_drill_14_drill_16_dd_ec1.htm

_________________
pozdr.
Maciek


Na górę
Post: pn, 21 sty 2013 0:00:55 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 18 paź 2005 18:11:16
Posty: 1031
Ja w 2012 ponad 35 klatek zrobilem mlotem Makita HR4002. Wcale nie musi byc wiertnica.
Stropy zwlaszcza w blokach z duzej plyty wcale nie sa ciezkie do przewiercenia.


Na górę
Post: pn, 21 sty 2013 11:20:56 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 maja 2004 20:00:45
Posty: 2284
eee.... ja 42mm wiertłem w domu pod rury jakimś starym Boshem wierciłem i dawał rade, na klatkach ostatnio wiercilismy dewaltem naszym malutkim 850W i tez dawał radę aczkolwiek to było tylko kilka dziur.

_________________
"...Dyplomacja to taka sztuka mówienia spier...j, tak aby Twój rozmówca poczuł radość z powodu oczekującej go podróży..."


Na górę
Post: pn, 21 sty 2013 20:41:45 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 24 paź 2011 22:07:15
Posty: 184
Lokalizacja: Łazy
Ja wiercę tym:

http://www.skapiec.pl/site/cat/505/comp/890428

+

http://www.skapiec.pl/site/cat/550/comp/1585507

Zjada zbrojenia bez zawahania :)


Na górę
Post: ndz, 27 sty 2013 2:21:55 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2152
he zapraszam do mojego domu
strop 20cm zbrojony drutami telegraficznymi cementowo żużlowy (dziadek robił w tpsie) tregry dwuteownik (wycinaliśmy pasek o długości 20cm i szerokości 1cm na dwie szlifierki 1,5h, tracza 0,8mm)
do wykucia otworu pod schody wypożyczyłem boscha 11 sds max i on maił problem

jak się okazuje mieszkam w bunkrze atomowym :rotfl:

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: ndz, 27 sty 2013 12:16:47 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 14:59:55
Posty: 1371
Lokalizacja: Rzeszów
@up u mnie w domu rodzinnym podobnie ale na parterze ślepe wylewki przygotowane na parkowanie czołgiem(dziadek był pułkownikiem) 50cm betonu i pod spodem gruz z tak zwanych prób betonowych (takich walców z betonu) kuliśmy to z kumplem dwa tygodnie 12 m kwadratowych.


Na górę
Post: pn, 28 sty 2013 1:05:45 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2152
xins pisze:
@up u mnie w domu rodzinnym podobnie ale na parterze ślepe wylewki przygotowane na parkowanie czołgiem(dziadek był pułkownikiem) 50cm betonu i pod spodem gruz z tak zwanych prób betonowych (takich walców z betonu) kuliśmy to z kumplem dwa tygodnie 12 m kwadratowych.

ja mam podobne fundamenty z krawężników drogowych chyba poniemieckich

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2013 10:23:06 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lis 2007 23:29:08
Posty: 1088
Lokalizacja: Oberschlesien
Troszkę może odgrzebie temat :)
mam pytanie odnośnie Wiertnic a młotów udarowych makita
Sprawa wygląda tak że mam do wykonania około 600 dziur prawdopodobnie fi 32 w blokach i pytanie moje jest takie co wybrać
to http://allegro.pl/makita-hr5211c-mlot-u ... 32171.html
czy może jakąś wiertnice (tylko czy aby wiertac wiertnicą trzeba najpierw stojak przytwierdzić do podłoża?)

Z góry dzięki za odpowiedź :)

_________________
FiberMan.


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2013 11:18:43 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 08 wrz 2009 7:52:09
Posty: 85
Rozglądał bym się nad wiertnicą , generalnie fajnie jest zrobić te dziurki w miarę czysto a w wiertnicy nie rozwalamy całej dziury tylko wycinamy no i nie napierdala tak udar :)


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2013 11:38:22 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lis 2007 23:29:08
Posty: 1088
Lokalizacja: Oberschlesien
Zgadza się w bloku chce zminimalizować ilość uszkodzeń w ścianach do minimum. Pytanie czy ktoś posiada taka wiertnice bo mnie ciekawi czy stojak przy każdej dziurze musi być kotwiony do podłoża?

_________________
FiberMan.


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2013 12:09:31 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1659
Mi ostatnio robili takie przewierty i normalnie gość dociskał to z góry ręką bez żadnego kotwienia.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2013 13:02:12 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lis 2007 23:29:08
Posty: 1088
Lokalizacja: Oberschlesien
a czym to robił firme urządzenia kojarzysz ?:)

_________________
FiberMan.


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2013 13:42:36 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 25 mar 2010 13:23:23
Posty: 1659
Wiertnica była produkcji Hilti.

_________________
www.inet.one.pl
Konfiguracja BGP. Podział pasma (filtry mieszające, IFB). Skrypty bash, perl.


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2013 13:53:46 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 15 lis 2007 23:29:08
Posty: 1088
Lokalizacja: Oberschlesien
ile za takie przewierty?

_________________
FiberMan.


Na górę
Post: ndz, 13 paź 2013 22:16:35 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2320
Osobiście mogę polecić młot udarowy Hilti TE55, wierciłem otwory w stropach w wieżowcach. Grubość stropu 50cm zbrojone prętami stalowymi. czas trwania wiercenia to kwestia minuty no może 2 w zależności ile prętów po drodze będzie do przewiercenia. I tutaj nie ma co się bawić w oszczędności bo kupić zabawkę to stracisz nerwy wiertła i zlecenia o wq...nych lokatorach nie wspomnę. Tak że jeśli już kupować to coś solidnego na lata. O jaki stojak pytasz ?

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: pn, 14 paź 2013 8:21:41 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7709
A jakie wiertło do żelbetu macie sprawdzone?

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 27 sty 2016 20:35:25 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 gru 2003 23:32:24
Posty: 719
Lokalizacja: Warszawa / Łódź / Sandomierz / Stalowa Wola / Tarnobrzeg
SDS-MAX do tego porzadne wiertlo z Hitachi, Moje chłopaki zrobili tak ponad 100 klatek! fi 30

_________________
Hua-Olt -Program: Zarządzanie, Dniagnostyka, Montoring OLT / ONT!
http://aizon.pl/index.php/hua-olt


Na górę
Post: śr, 27 sty 2016 21:25:47 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 650
na blokach tylko wiertnica
w ciągu ostatnich 2 tygodni zrobiliśmy ponad 10 bloków to jest około 30 klatek
http://allegro.pl/wiertnica-diamentowa- ... 86628.html
1 wiertło starczy na przewiercenie około 13~15 metrów betonu

żaden udar i wiercenie SDSem - wybijcie to sobie z głowy tylko wiertnica
nie ma drgań nikt nie przyjdzie i nie powie ci że mu tynk popękał, że ma zniszczenia w mieszkaniu przez wasze wiercenie odszkodowanie będzie warte tyle co nowa wiertnica
jak jeszcze nie mieliście takich problemów to będziecie w końcu mieli

jedna dziura to około 5 minut
nie trzeba stojaka jest zbędny i przeszkadza wystarczy zobaczyć jak to się robi i po jednym dniu pracy przy kimś możecie robić to sami
nie ma w tym filozofii żadnej tylko doświadczenie


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 15:58:45 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 21:16:50
Posty: 2320
Heh Na duzych budowach z wiertnicami jest zamawiana specjalna firma i jest to kawal maszyny do tego koniecznie woda. Wierci sie raczej duze srednice i raczej pod hydraulike wszelkiego rodzaju . Fakt zamawiamy tez otwory np pod trasy kablowe ale raczej robi sie to porzadnym mlotem i wiertlem. I raczej jest to Hilti. W Niemczech nikt raczej nie uzywa Boscha jesli juz to Hilti lub Makita.

_________________
::wirefree::


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 20:37:32 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 gru 2007 17:07:51
Posty: 1613
Lokalizacja: eth0
Za ile wykonalibyscie przewieryy wiertnica lub jakie są stawki? Średnica ok 70-80 lub więcej. Strop ok 50cm.

_________________
http://blog.outlaw.one.pl


Na górę
Post: czw, 28 sty 2016 22:33:34 
   Tytuł: Re: wiertnica
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 22 sie 2007 22:48:38
Posty: 79
Ja kiedyś płaciłem za taką usługę w zależności od ilości otworów od 100 do 200zł sztuka, obecnie sam sobie kupiłem sprzęt hilti z zestawem wierteł dałem ponad 22000 zł. Nie tracę cennego czasu na podwykonawców, opłacało się mimo że chyba inwestycja w pieniążkach się nie zwróciła to pozwoliło mi to na za oszczędzenie bezcennego czasu.

Ja nie świadczę usług wiertnicą !!!


Ps. na specjalistyczny osprzęt do wiertnicy wydasz jeszcze z 8000zł.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 21 wrz 2017 21:11:32

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl