Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 21 lis 2017 23:29:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 784
mam juz torche polozonego kabal ariflow z xbest, trzba zaczac go spawac, próbowałem obierać go ale jakos tego nie widze..
ta guma nie chce mi sie niczym co ma do kabli kanalizacyjnych ciac..
próbowałem tym:
https://www.cyberteam.pl/produkt/2995_k ... ch-15-33mm
tak od tub, bo tylko rozmiar mi pasowal, ale masakrycznie to wychodzi..,

podpowiecie jak sie za to zabrac?


Na górę
Post: śr, 22 lis 2017 11:03:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 01 cze 2012 22:57:05
Posty: 248
Lokalizacja: woj.śląskie
Ja obieram tym po kawałku:
http://xbest.pl/index.php?p1868,sciagac ... -1-4-3-4mm


Na górę
Post: śr, 22 lis 2017 14:36:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 12 sty 2009 1:52:04
Posty: 2137
Zwykłym striperem elektrycznym.
A chcesz obierać końcówkę czy wycinkę robić ?

_________________
... gdy pijemy pod banderą Morskich Opowieści


Na górę
Post: śr, 22 lis 2017 18:54:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 paź 2017 19:15:42
Posty: 5
Jeśli obierasz końcówkę tylko to my pracujemy na tym co dałeś link. Problem przy 2J jak ma tubę białą bo wtedy to tragedia striperem. Przy większej ilości włókien zazwyczaj działa pociągnięcie.


Na górę
Post: śr, 22 lis 2017 22:03:16 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15682
Lokalizacja: Wrocław
http://xbest.pl/index.php?p499,rozcinac ... -1-5-3-2mm -tym.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: śr, 22 lis 2017 23:17:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 784
pomidor pisze:
Zwykłym striperem elektrycznym.
A chcesz obierać końcówkę czy wycinkę robić ?


obieramy tylko końcówkę..


lukpiot pisze:
http://xbest.pl/index.php?p499,rozcinacz-tub-swiatlowodowych-se-t02-1-5-3-2mm -tym.


tym idzie masakrycznie.., bardzo mocno naciąga się płaszcz zewnętrzny dopóki noże nie wejdą..
po za tym potrafi od razu ciąć tube..


Na górę
Post: pt, 24 lis 2017 18:42:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 28 paź 2005 0:39:53
Posty: 15682
Lokalizacja: Wrocław
ale to nie do cięcia tuby tylko airflow - tzw. sznurek? do robienia wcinek w tubach najlepszy to miller.

_________________
http://www.krt.net.pl - Internet Wrocław do domu
http://www.teleport.net.pl - Internet dla biznesu.


Na górę
Post: pt, 24 lis 2017 21:54:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 784
Tak cały czas chodzi tu o sznurek, nie rozcinacz tub..


Na górę
Post: czw, 30 lis 2017 1:06:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 07 lut 2013 21:24:11
Posty: 47
Biorę starego stripera którego mi nie żal i obieram tak z 10 cm. Później biorę aramid i ciągnę wzdłuż kabla, wyciągam włókno, resztę obcinam.


Na górę
Post: czw, 30 lis 2017 19:22:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 paź 2017 19:15:42
Posty: 5
napewno robisz to aramidem ? może akurat w twoim kablu jest sznurek bo ja tak testowałem i z marnym skutkiem


Na górę
Post: czw, 30 lis 2017 22:06:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 07 lut 2013 21:24:11
Posty: 47
100% aramid, nie ciągnę za cały aramid, tylko biorę z 4-5 nitek na oko.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 12 gru 2017 10:25:15

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl