Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 17 lut 2018 9:14:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 9:04:35
Posty: 6
Witam szanownych forumowiczów,

mam proxmoxa 2.3, robi sobie backupy większości vm jednak przy jednej wyskakuje mi za każdym razem error: got timeout, nie chcę jej zatrzymywać. Można jakoś sprawdzić dla czego nie potrafi proxmox zrobić akurat tej jednej ?

PS. Kilka dni temu jeszcze zrobił backup a teraz już nie, miejsca jest sporo.

pozdrawiam


Na górę
Post: sob, 17 lut 2018 9:23:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6565
Lokalizacja: Polska
w backup jobach możesz sobie zdefniować reporty backupów poprzez podanie maila.

Wystarczy że skonfiguresz postfixa do wysyłania majlów i dostaniesz piękne raporciki nt co zostało zbackupowane a co nie i dlaczego.

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: sob, 17 lut 2018 9:36:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 9:04:35
Posty: 6
NO mam ale za wiele to nie pisze w tych podsumowaniach, w logach również za bardzo też nie,

VMID NAME STATUS TIME SIZE FILENAME

103 sas OK 01:03:26 81.31GB /var/lib/vz/dump/vzdump-qemu-103-2018_02_17-00_00_02.vma.lzo

110 mam FAILED 00:00:17 got timeout

TOTAL 01:03:44 81.31GB

Na dodatek jak robię ręcznie backup tej wirtualki to wyskakuje: error: job errors i nic więcej


Na górę
Post: sob, 17 lut 2018 20:01:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1495
Lokalizacja: Katowice
Żeby głupio nie pytać, ale masz wersje 2.3 proxmoxa, jak aktualna jest 5.x ? Wersja 2.3 jest z Released 04.03.2013.

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: sob, 17 lut 2018 21:22:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 9:04:35
Posty: 6
No tak, odziedziczyłem w takiej wersji. Z racji że to dalej pracuje i z tego korzystają stwierdziłem że zmigruję to na inną nowiutką maszynę na spokojnie . Bez wyłączeń i niepotrzebnych przerw w pracy.

Zatem pytanie czy ktoś wie co może powodować taki problem przy próbie zrobienia backupu ? Przypomnę nie ma znaczenia ręcznie czy z shedulera.


Na górę
Post: ndz, 18 lut 2018 0:28:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1495
Lokalizacja: Katowice
Czy masz odpowiednia ilość miejsca na dysku? Prawdopodobnie musi być miejsce na tym samym co jest vmka, którą backupujesz.

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: ndz, 18 lut 2018 12:08:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 9:04:35
Posty: 6
Tak, miejsca jest sporo, wcześniejsze kopie zajmowały około 100G, a miejsca wolnego około 500G. Robi tylko jedną kopię, w momencie jej wykonania kasuje starą.


Na górę
Post: czw, 22 lut 2018 7:59:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 17 lut 2018 9:04:35
Posty: 6
dla potomnych:

Mimo że nigdzie w logach nie było informacji że ma problem z lockiem, wpisałem polecenie dla odblokowania:

#qm unlock 110

i wykonał backup w nocy


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest sob, 15 gru 2018 3:00:21

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl