Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: ndz, 06 mar 2016 14:09:21 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 18 mar 2011 11:14:00
Posty: 284
Cześć, chciałęm jednej z wirtualek, slackware dać dostęp do modemu GSM niestety nie widzi go ni cholery.
Samo VMWARE po logowaniu przez ssh widzi modem bez problemu...
Mam wersje 5.5 ale bedę aktualizował do 6.0 i zmienie sprzet na mocniejszy, ale pewnie problem pozostanie, jakieś pomysły ?

Ktoś przetrenował takie rozwiązanie ??


Na górę
Post: ndz, 06 mar 2016 16:10:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 15 wrz 2012 20:00:11
Posty: 158
VMWARE:

Wpinasz USB, otwierasz edycje maszyny wirtualnej, dodajesz kontroler USB, zamykasz edycje maszyny, otwierasz ponownie edycje maszyny, dodajesz urządzenie USB. Działa od 5.0 do 6.0 bez problemu.


Na górę
Post: ndz, 06 mar 2016 17:27:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pt, 18 mar 2011 11:14:00
Posty: 284
hehe no to robiłem, zmienię maszynę zapodam urządzenie do sprzętu i napisze co mam za info...


Na górę
Post: pn, 14 mar 2016 20:36:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 22:41:34
Posty: 235
Jeśli nie udaje ci się podmontować programowo masz możliwość zapięcie sprzętowego np: poprzez urządzenia typu USB OVER IP.
Napis co masz za błąd, coś się wymyśli.


Na górę
Post: czw, 17 mar 2016 10:59:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 23 mar 2010 19:00:21
Posty: 301
https://www.youtube.com/watch?v=CA6lZ6v77ko


Na górę
Post: czw, 17 mar 2016 22:26:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3875
Montowalem usb milion razy na esxi, nigdy nie mialem problemu. Cos robisz zle a juz napisano wyzej jak to zrobic ;)

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: czw, 10 lis 2016 14:42:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 10 lis 2016 14:29:58
Posty: 1
Cześć

Odświeżam temat gdyż mam taki problem.

Używam VMware 5.5 i mam problem z konfiguracją portów USB 3.0
W płycie głównej msi z87-G41 na tylnej listwie posiadam 4 porty USB 2.0 i 2 porty USB 3.0.
W VMware bez problemu konfigurują mi się wszystkie porty ale jako USB 2.0. Jeżeli ustawiam USB 3.0 to niby proces przechodzi poprawnie. VMware widzi zewnętrzny dysk ale w zainstalowanym Windows 10 już mi się on nie pojawia. Jak ustawie na wejściu USB 3.0 opcje dla USB 2.0 to wszystko jest ok.

Może ktoś podpowie co i jak skonfigurować. Dopiero zaczynam swoją zabawę z VMware więc proszę o wyrozumiałość. Pan google nie był mi w stanie pomóc, a może źle szukam.


Na górę
Post: sob, 12 lis 2016 22:36:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 03 cze 2009 15:38:57
Posty: 198
Lokalizacja: Raszyn
Z tego co pamiętam, esxi jest dosyć wybredne jeżeli chodzi o kontrolery sprzętowe zwłaszcza na płytach nieserwerowych, przyczyną może być niekompatybilny kontroler USB.

_________________
http://www.fiberzone.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 26 wrz 2017 5:51:24

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl