Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 23 gru 2013 0:38:50 
   Tytuł: Witrualka pod DUDE
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 25 wrz 2008 17:05:46
Posty: 231
Chciałbym na obecnym serwerze (Atom z debianem) zainstalować wirtualkę żeby postawić DUDE.

Cczy w ogóle na atomie da radę takie coś zrobić?
Jeśli tak to jaką wirutualizację wykorzystać do tego celu i po krótce prosiłbym o napisanie jak to wygląda, czy obecny system zostanie nienaruszony itp?


Na górę
Post: pt, 27 gru 2013 11:36:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 26 gru 2013 20:55:01
Posty: 3
No i jak udało się koledze postawić wirtualkę? Ja zamierzam zrobić to samo tylko pod AirControl :D


Na górę
Post: pt, 27 gru 2013 15:19:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1389
Lokalizacja: Katowice
Nie wiem czy atom wspiera wirtualizacje, niby niektóre modele wspierają ale jest ich mniej ;)

http://ark.intel.com/pl/Products/Virtua ... Technology

Bez wirtualizacji może chodzić 'tak se', ale jak nie będzie dużego obciążenia to powinno działać.

Jak chcesz instalować bare metal hypervisiora (xenserver, vmware esxi, hyper-v) to musisz reinstalować, a jeżeli np KVM/XEN doinstalowac do obecnego systemu to nie.

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl


Na górę
Post: śr, 11 maja 2016 1:30:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 07 kwie 2009 22:20:54
Posty: 1320
jest na necie witaminkowa wersja pod Virtualboxa. A to odpalisz na debianie. Sprawdzone dziala juz kilka tygodni.

_________________
CHCIAŁEM ZAŁOŻYĆ NET 5G NA PENDRIVE 4GB DA RADE?


Na górę
Post: śr, 11 maja 2016 6:54:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 24 kwie 2013 18:07:46
Posty: 811
Lokalizacja: Myszków
Ale po co bawić się w witaminy jak pod Dude wystarczy licencja 1 i masz legalny system i upgrade robisz kiedy chcesz. Ew CHR i masz spokój.

_________________
http://www.morawiec.info - taki tam sobie blog


Na górę
Post: śr, 11 maja 2016 16:11:51 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 07 kwie 2009 22:20:54
Posty: 1320
dobrze wiedziec, nie wiedzialem o level1 :)

_________________
CHCIAŁEM ZAŁOŻYĆ NET 5G NA PENDRIVE 4GB DA RADE?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 25 wrz 2017 19:00:06

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl