Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 11 paź 2017 14:52:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 10 paź 2012 12:20:09
Posty: 19
Witam, mam taką sytuacje .. mam 2 fizyczne serwery o identycznych parametrach, na obu mam Windows serwer 2016 z funkcją hyperV - na pierwszym jest zainstalowany też Win Serwer 2016(wirtualny ) jako kontroler domeny, teraz problem bo chciałbym uruchomić "migrację na żywo" między dwa fizyczne serwery w razie padu podstawowego serwera, ale żeby to zrobić oba fizyczne serwery muszą być w tej samej domenie.

Czy mogę dodać oba serwery fizyczne do domeny która stoi na wirtualce którą chcę migrować? czy może jakoś inaczej można to rozwiązać


Na górę
Post: czw, 12 paź 2017 9:45:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 04 cze 2014 16:36:16
Posty: 299
W razie padu musisz miec dostep do kontrolera domeny. Jesli Ci padnie serwer z kontrolerem domeny to jestes w d...
Musialbys dorzucic drugi kontroler i pilnowac, zeby zawsze byly na dwoch roznych serwerach. Niby powinno sie dac, ale stąpasz po cienkim lodzie...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 20 paź 2017 14:23:40

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl