Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 25 cze 2018 14:06:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 25 cze 2018 13:41:42
Posty: 6
Szanowni koledzy,
potrzebowałbym pomocy w doborze odpowiedniego rozwiązania do stwoorzenia połaczenie punkt - punkt za pomocą radia.

Odległość wg map googla to 680 m. Jeden budynek (nadawczy) jest dość wysoki i góruje nad okolicą, natomiast odbiorczy jest niższy (i też stoi niżej). Z dacu budynku wyższego widać, dach budynku odbiorczego i na kursie raczej nie ma przeszkód.

Do przepchnięcia jest łącze 250/100 mbit/s. Doradzicie jakieś przyzwoite rozwiązanie ?


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 14:23:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2617
Lokalizacja: Wrocław
Zalezy jaki budżet, AF24 sobie poradzi, odpada Ci opłata za pasmo w tym wypadku.


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 14:24:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 25 cze 2018 13:41:42
Posty: 6
a coś tańszego ? przecież to tylko 700metrów ?


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 14:26:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2617
Lokalizacja: Wrocław
Chciałeś radiolinie :ok: W AC od ubiquiti też możliwe że przepchasz, ale bez gwarancji przepustowości


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 14:28:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 25 cze 2018 13:41:42
Posty: 6
przez radiolinię rozumiałem połączeń punkt-punkt za pomocą wifi :)

jaki model tego ac ?


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 14:56:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2617
Lokalizacja: Wrocław
nanobeam ac


Na górę
Post: pn, 25 cze 2018 23:07:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1983
wireks pisze:
a coś tańszego ? przecież to tylko 700metrów ?

LHGG60 i zamykasz gigabita. Działa, sprawdzałem :D Do zimy osłony się wymyśli, ja już wymyśliłem. :)


Na górę
Post: śr, 27 cze 2018 13:03:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 25 cze 2018 13:41:42
Posty: 6
cabana pisze:
nanobeam ac


a która wersja tego nanobeam ?


Na górę
Post: śr, 27 cze 2018 22:41:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1330
Na tą odległość wystarczą 2x Loco AC


Na górę
Post: czw, 28 cze 2018 13:53:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: czw, 17 mar 2011 22:13:38
Posty: 19
MIKROTIK LHGG-60AD ROUTERBOARD WIRELESS WIRE DISH 60GHZ 1.8GB/S


Na górę
Post: wt, 17 lip 2018 23:05:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 25 cze 2018 13:41:42
Posty: 6
A co sądzice o TL-CPE510 ?


Na górę
Post: wt, 17 lip 2018 23:09:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 681
Daj spokój w Kolumba się bawisz
Tak jak piszą Mikrotik LHG-60 i pozamiatane spokojnie 1 Gigabit


Na górę
Post: wt, 17 lip 2018 23:55:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1199
LHG60 przepcha 940/940 tylko postoj w zimie...

Mimosa C5c + AF 23 SLant i przepcha spokojnie 400Mbps
Rocket AC Lite + AF 23 Slant powinien przeprchac 400Mbps, ale obstawiam, ze sie udlawi na ok 300 :P

Wszystko zalezy ile jest sieci 5GHz dookola i jakie zaszumienie, Loco AC takze dalyby rade, ale obawiam sie, ze sa w stanie przepchac 250 w jedna strone tylko, widze po swoich powerbeamach AC ISO 300 :P

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Post: śr, 25 lip 2018 10:54:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 12 lis 2008 23:57:31
Posty: 144
Lokalizacja: Konin
Podepnę się pod temat w kwestii LHG60, czy mogę odpalić 2 linki z tej samej lokalizacji, teoretycznie są 4 kanały do dyspozycji, czyli odpalę 4 linki bez zakłócania się ? Czy jednak max 1 na 1 lokalizację.


Na górę
Post: ndz, 12 sie 2018 22:13:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 25 cze 2018 13:41:42
Posty: 6
djvolt1942 pisze:
LHG60 przepcha 940/940 tylko postoj w zimie...

Mimosa C5c + AF 23 SLant i przepcha spokojnie 400Mbps
Rocket AC Lite + AF 23 Slant powinien przeprchac 400Mbps, ale obstawiam, ze sie udlawi na ok 300 :P

Wszystko zalezy ile jest sieci 5GHz dookola i jakie zaszumienie, Loco AC takze dalyby rade, ale obawiam sie, ze sa w stanie przepchac 250 w jedna strone tylko, widze po swoich powerbeamach AC ISO 300 :P



Dlaczego na postój w zimie na LHG60 ?


Na górę
Post: śr, 15 sie 2018 21:33:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: czw, 14 cze 2012 20:59:39
Posty: 134
wireks pisze:
djvolt1942 pisze:
LHG60 przepcha 940/940 tylko postoj w zimie...

Mimosa C5c + AF 23 SLant i przepcha spokojnie 400Mbps
Rocket AC Lite + AF 23 Slant powinien przeprchac 400Mbps, ale obstawiam, ze sie udlawi na ok 300 :P

Wszystko zalezy ile jest sieci 5GHz dookola i jakie zaszumienie, Loco AC takze dalyby rade, ale obawiam sie, ze sa w stanie przepchac 250 w jedna strone tylko, widze po swoich powerbeamach AC ISO 300 :P



Dlaczego na postój w zimie na LHG60 ?

fizyka nic innego,deszcz,śnieg i po linku


Na górę
Post: czw, 16 sie 2018 9:57:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 06 lut 2015 13:46:25
Posty: 1199
No na oryginalnym LHG snieg zmasakruje link, ale jest na to sposob, mamy w ofercie specjalnie skonstruowane miski i radomy co by szczelnie zamknac i miec hermetyczne urzadzenie :)

_________________
###############
Sklep Multimediahd 60GHz
http://24.multimediahd.pl/pl/3-60ghz
###############


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 23 wrz 2018 16:22:02

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl