Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 04 sty 2018 21:59:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 858
Jaka maksymalna może być długość kabla pomiędzy idu a odu, zakładając że użyje kabla RF240?


Na górę
Post: czw, 04 sty 2018 22:54:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16481
Lokalizacja: Nowa Ruda
Przy H1000 to jest ok. 150m.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: wt, 09 sty 2018 18:28:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 04 lut 2009 19:34:08
Posty: 153
Z mojego doświadczenia, zależy to od radiolinii.
Swap starego NECa MX, jeszcze E1, na nowe Huawei 905 w budynku w którym kabel był wbudowany i było go ponad 200m, zaoowocał problemami i koniecznością wymiany kabla "na grubszy".
OK 200m nec ipasolink 200 na kablu typu RG8 / CNT400 - żadnych problemów.
RG240 - poszukałbym informacji w dokumentacji konkretnego modelu radiolinii.


Na górę
Post: śr, 10 sty 2018 21:13:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 30 sty 2016 20:58:20
Posty: 77
alien52 pisze:
Jaka maksymalna może być długość kabla pomiędzy idu a odu, zakładając że użyje kabla RF240?



Może napisz, jaka radiolinia.
Bo może chodzi o Ubiquiti nano Loco ;)

Pozdro
M


Na górę
Post: śr, 10 sty 2018 22:56:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 858
butchesky pisze:
alien52 pisze:
Jaka maksymalna może być długość kabla pomiędzy idu a odu, zakładając że użyje kabla RF240?



Może napisz, jaka radiolinia.
Bo może chodzi o Ubiquiti nano Loco ;)

Pozdro
M


:) hehe dwie pułki CN510.
Ale temat nie do wykonania bo część IDU chcaiłem znieść z szafy na kominie do nowej serwerowni a to dodatkowe 200m kabla, a jest już około 100m.
Więc ~300m to napewno nie łyknie z tego co piszecie.


Na górę
Post: czw, 11 sty 2018 11:25:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 173
Lokalizacja: Łódź
Cytuj:

:) hehe dwie pułki CN510.
Ale temat nie do wykonania bo część IDU chcaiłem znieść z szafy na kominie do nowej serwerowni a to dodatkowe 200m kabla, a jest już około 100m.
Więc ~300m to napewno nie łyknie z tego co piszecie.


Tylko trzeba pamietac, ze im dluzszy kabel, tym wieksze tlumienie, a co za tym idzie gorszy RSL.


Na górę
Post: czw, 11 sty 2018 13:11:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 04 lip 2014 7:58:15
Posty: 85
Lokalizacja: Warszawa
Dla NEc'a przy kablu 8D-FB możesz spokojnie mieć 300 metrów między IDU/ODU.

Pozdr.

_________________
Pozdrawiam Pawel
2Ends Telecom


Na górę
Post: czw, 11 sty 2018 17:59:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 30 sty 2016 20:58:20
Posty: 77
2Ends pisze:
Dla NEc'a przy kablu 8D-FB możesz spokojnie mieć 300 metrów między IDU/ODU.


Potwierdzam, robiłem link Paso Neo - 309m, na cnt400.
Działa.

Pzdr
M


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 14 gru 2018 15:21:59

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl