Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: pn, 16 paź 2017 1:20:18 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 973
Lokalizacja: Wrocław
siemka,
Da się w ipasolink 200 przy dwóch ODU (2 modemy radiowe) rozbic transmisje:
Radio 01 > Port eth1
Radio 02 > Port eth2
Ale tak, żeby sie one nie widziały,
Np Radio01 odbiera transmisje z głównego węzła i wystawia ja na ODU na porcie 01 elektrycznym, a portem elektrycznym 02 poprzez Radio 02 puszczam inną transmisję niezależną ? Tylko bez VLANów, potrzebuję to do LACP z głównego węzła.

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: pn, 16 paź 2017 8:29:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 492
Na obu radiach robisz vlany, a na portach eth tunnel. Wtedy masz przezroczyste qinq.


Na górę
Post: wt, 17 paź 2017 1:51:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 973
Lokalizacja: Wrocław
coś takiego jak tu ? screen:
http://indeo.pl/takietam/ipaso200-vlan01.png
Wystarczy to na jednej stronie, a na drugiej gdzie tylko jedno ODU zostawić domyślnie ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: czw, 19 paź 2017 16:54:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 492
ans01 pisze:
coś takiego jak tu ? screen:
http://indeo.pl/takietam/ipaso200-vlan01.png
Wystarczy to na jednej stronie, a na drugiej gdzie tylko jedno ODU zostawić domyślnie ?
Nie zmieniłeś na eth1 trybu na tunel.
Na drugiej stronie też powinien być tunel. Jak masz wjazd do tunelu to musi być też wyjazd.


Na górę
Post: czw, 19 paź 2017 18:14:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 973
Lokalizacja: Wrocław
Czemu na eth1 musi być również tunel skoro wychodzę transmisją na ETH4?
Portem eth1 wypuszczam ruch do radia drugiego,

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: pt, 20 paź 2017 14:50:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 492
ans01 pisze:
Czemu na eth1 musi być również tunel skoro wychodzę transmisją na ETH4?
Portem eth1 wypuszczam ruch do radia drugiego,
To nie eth1. Założyłem że na jedno radio wchodzisz eth1. Nie masz tunelu na vlan 1. A tak poza tym nie ma schematu to się nie dziw że jest coś źle.
Żeby zrobić przezroczyste łączę to robisz tunel - trunk - trunk - tunel. Jak zostawisz access to będziesz miał AFAIR qinq gratis.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 14 gru 2018 14:00:35

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl