Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: śr, 02 sie 2017 10:51:46 
   Tytuł: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 946
Lokalizacja: Wrocław
Cześć,
Czy ktoś ma link na 5km na eBand i zapewni że to działa w 100% ?
Dostałem wyliczenie od dystrybutora że 1Gbps bez problemy poleci na 5,2km, anteny 2x60cm z dostępnością 99,99% (16QAM 250MHz) - NEC ipadolink EX.
Szukam potwierdzenia tego u kogoś kto to ma na te 5km, i jak się to zachowuje w deszczu i śniegu.
Pozdro

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: śr, 02 sie 2017 13:43:42 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1487
Lokalizacja: Katowice
Masz dostępnośc podaną 99,99:
SLA level of 99.99 % uptime/availability gives following periods of potential downtime/unavailability:

Daily: 8.6s
Weekly: 1m 0.5s
Monthly: 4m 23.0s
Yearly: 52m 35.7s

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl (Tanie i wydajne serwery VPS)


Na górę
Post: śr, 02 sie 2017 20:07:02 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16461
Lokalizacja: Nowa Ruda
A Pasolink EX jest w ogóle dostępny? Jaka jest jego cena jeśli to nie jest tajemnica?

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 02 sie 2017 23:57:47 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 946
Lokalizacja: Wrocław
czy dostępne to nie wiem jeszcze, ale robi się offtopic, jeżeli ktoś ma eBanda na 5km to byoby super jakby sie tym podzielił :)

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: sob, 19 sie 2017 18:13:04 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 04 gru 2009 17:23:35
Posty: 1144
Lokalizacja: mnt/home
polkomtel i play na tym lata, ale to chyba raczej ze względu na opłaty


Na górę
Post: sob, 19 sie 2017 19:35:35 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1576
Plus u nas leci na tym na huaweiach. Odległość maja niecałe 5km z jednej strony 30tka nie wiem co z drugiej

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: ndz, 20 sie 2017 0:41:58 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Pewnie 90. U nas na mniejszych odległościach zakładają 60 cm z obu stron, ale u nas są głównie NEC, więc może inne moce i czułości. Najlepiej chyba pisać do bluuu z forum, to Ci policzy dostępność i anteny.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 21 sie 2017 13:38:59 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 946
Lokalizacja: Wrocław
Pisałem do bluuu ale sie nie odzywa

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: pn, 02 paź 2017 22:00:20 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 12 maja 2010 17:54:38
Posty: 25
Zalozylem okolo 20 tu na takiej odleglosci... 0.6 do 0.6 70-80GHz
max 6km
siada w deszczu, w sniegu lezy.


Na górę
Post: pn, 02 paź 2017 22:16:30 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 946
Lokalizacja: Wrocław
czyli co, dupa i lepiej tego na 5km nie wstawiać ?
W zwykły jesienny deszcz też rozpina ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: pn, 02 paź 2017 22:38:42 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 12 maja 2010 17:54:38
Posty: 25
Jezeli kilka minut downtime bedziesz akceptowal to wstawiaj.
Wg mnie lepsza bedzie 28GHz xpic


Na górę
Post: pn, 02 paź 2017 23:10:36 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 17 lut 2009 0:15:58
Posty: 1375
Lokalizacja: Kraków
gluchy3 pisze:
Jezeli kilka minut downtime bedziesz akceptowal to wstawiaj.
Wg mnie lepsza bedzie 28GHz xpic


kilka minut na godzinę przy takiej pogodzie jak ostatnio była np w małopolsce


Na górę
Post: wt, 03 paź 2017 8:55:02 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 946
Lokalizacja: Wrocław
I nawet przy modulacji adaptacyjnej są przerwy przy małym deszczu?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: śr, 04 paź 2017 19:10:28 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 15 lut 2016 14:40:13
Posty: 189
Jaka cena linku?


Na górę
Post: pn, 11 gru 2017 15:22:13 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 04 lip 2014 7:58:15
Posty: 79
Lokalizacja: Warszawa
Przy okazji starego wątku podrzucę Wam info jakie dystanse i przepustowości wycisnęli Rosjanie z nowych EX ;)

https://www.thefastmode.com/technology- ... conditions

Pozdr.

_________________
Pozdrawiam Pawel
2Ends Telecom


Na górę
Post: pn, 11 gru 2017 15:31:02 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 946
Lokalizacja: Wrocław
Mnie dziwi różnica w cenach za Radiolinie eBand, np. Ceragona FibeAir IP-20E można zakupic już za niecałe 10 tyś zł, a Nec'a iPasolin EX to 20 tyś zł (netto)
Skąd ta różnica ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: pn, 11 gru 2017 16:24:14 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 04 lip 2014 7:58:15
Posty: 79
Lokalizacja: Warszawa
ans01 pisze:
Mnie dziwi różnica w cenach za Radiolinie eBand, np. Ceragona FibeAir IP-20E można zakupic już za niecałe 10 tyś zł, a Nec'a iPasolin EX to 20 tyś zł (netto)
Skąd ta różnica ?


Chociażby z jakości i wydajności sprzętu. Na tą chwilę NEC to sprzęt klasy powieś i zapomnij ;) Jedynie kto może w najbliższym czasie zagrozić tej marce to Huawei, ale i Chińczycy wiedzą że tanio i dobrze się nie da.

_________________
Pozdrawiam Pawel
2Ends Telecom


Na górę
Post: pn, 11 gru 2017 17:08:00 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 946
Lokalizacja: Wrocław
Czyli Ceragon z Izraela to jakiś badziew ?
Wątpię, żeby tak było bo jakością nie ustępuje SIAE czy NEC czy innym producentom, jakby cena była lepsza za tego NEC'a o można by sie zastanowić

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: pn, 11 gru 2017 17:12:48 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Polkomtel wiesza eBand nawet na 9km, ale dają backup na innym paśmie: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... start=4770

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 11 gru 2017 20:49:54 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 04 lip 2014 7:58:15
Posty: 79
Lokalizacja: Warszawa
ans01 pisze:
Czyli Ceragon z Izraela to jakiś badziew ?
Wątpię, żeby tak było bo jakością nie ustępuje SIAE czy NEC czy innym producentom, jakby cena była lepsza za tego NEC'a o można by sie zastanowić


Jednemu do szczęścia wystarczy Dacia Logan, innemu Audi A8. Oba jeżdżą i osiągają prędkość 150 km/h i można nimi przewieźć 5 osób więc niby produkt podobny mimo że ceny diametralnie różne ;)

Pozdr.

_________________
Pozdrawiam Pawel
2Ends Telecom


Na górę
Post: wt, 12 gru 2017 14:41:58 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3002
Miałem kiedyś Ceragona IP10 na 13 GHz przez jakieś kilka lat i z uwagi na przejście na XPIC postawiliśmy NECa Ipaso200 na 10 GHz i tez już wisi kilka lat więc przynajmniej te dwie konstrukcje mogę porównać. I Ceragon był jednak niezatapialny przez cały okres użytkowania nigdy nic nie odwalił, natomiast NEC raz przy ostrej nawałnicy tego lata się powiesił i konieczny był restart więc jak dla mnie Ceragon rządzi ;) oczywiście z uwagi na skąpy materiał badawczy czyli dwa linki proszę nie sugerować się zabardzo


Na górę
Post: wt, 12 gru 2017 15:23:19 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 946
Lokalizacja: Wrocław
Cytuj:
Jednemu do szczęścia wystarczy Dacia Logan, innemu Audi A8. Oba jeżdżą i osiągają prędkość 150 km/h i można nimi przewieźć 5 osób więc niby produkt podobny mimo że ceny diametralnie różne ;)

Pozdr.


To trochę porównanie "z dupy" takie porównanie można zrobić dla linku Ubiquiti/Mikrotik do Radiolini NECa, SIAE czy Ceragona. No cóż kazdy chwali to co sprzedaje.

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: wt, 12 gru 2017 17:13:21 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3463
Mamy ceragony i neca. Neca sporo więcej, bo szło już tak sobie dalej z powodu dwóch wyjść na idu. Model 200, 400, 200A, 400A.
Z jednym i drugim niema problemu, jak ceragon będzie miał taką cenę, to wracamy do ceragona. Najstarszy ceragon ip10 czy jakoś tak, lata już z 6-7 lat bez dostępu do niego, bo hasła nie pasują :sciana:

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 13 gru 2017 16:53:06 
   Tytuł: Re: eBand na 5km
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1646
Lokalizacja: W-wa
ans01 pisze:
Czyli Ceragon z Izraela to jakiś badziew ?
Wątpię, żeby tak było bo jakością nie ustępuje SIAE czy NEC czy innym producentom, jakby cena była lepsza za tego NEC'a o można by sie zastanowić


Jakos nie wiele rzeczy z Izraela mnie przekonalo do tej pory technicznie. Na papierze potrafi wszystko, handlowiec ich powie ze nawet wiecej, a rzeczywistosc to weryfikuje. Najlepiej jest w przypadku roszczen gwarancyjnych, i zastrzegam ze nie jestem antysemita :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 25 wrz 2018 21:50:06

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl