Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 03 sty 2017 14:02:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Witam
Panowie przyszedł czas że trzeba coś co wyrobi 500M- 600M
W tej chwili jest Ericsson CN 500 ...
Jest jakaś Radiolinia , która może zastąpić Eryka ? Zaznaczę że wieszałem to około 5 lat temu i nie ma możliwość wymiany kabla i również
nie ma możliwości aby położyć inny :( , mogę jedynie wymienić IDU i ODU
Link 10km , obecnie 23GHz anteny 60cm , działa od 5 lat bezproblemowo
Proszę o jakieś propozycję ... do końca marca muszę tam mieć 500M
dzięki


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 20:31:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 153
Lokalizacja: Łódź
matek84 pisze:
Witam
Panowie przyszedł czas że trzeba coś co wyrobi 500M- 600M
W tej chwili jest Ericsson CN 500 ...
Jest jakaś Radiolinia , która może zastąpić Eryka ? Zaznaczę że wieszałem to około 5 lat temu i nie ma możliwość wymiany kabla i również
nie ma możliwości aby położyć inny :( , mogę jedynie wymienić IDU i ODU
Link 10km , obecnie 23GHz anteny 60cm , działa od 5 lat bezproblemowo
Proszę o jakieś propozycję ... do końca marca muszę tam mieć 500M
dzięki



Skoro zostaje antena i nie mozesz dolozyc kolejnego kabla (rozbudowa do TN XPIC), to pozostaje wymienic ODU na RAU2X A z modulacja do 1024 QAM. Ale trzeba by jeszcze sprawdzic czy CN500 bedzie gadal z najnowszymi radiami Ericssona.


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 20:52:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16220
Lokalizacja: Nowa Ruda
CN500 nie będzie gadał z nowymi RAU. Możesz coś przeciągnąć po starym kablu czy nie ma takiej możliwości?

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 21:40:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2438
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
on napisał że kabel zostaje.... czyli można wymienić IDU + ODU + ANTENĘ ??? jak tak walnij nowy zestaw modulacją 2048QAM daj nowe anteny 60cm lub jak masz możliwość z jednej strony 90cm i powinno się na jednej antenie puścić >500Mb/s

zapytaj o Neca http://ext.com.pl coś ci doradzą i zrobią wycenę


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 22:42:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 28 lis 2011 20:36:09
Posty: 334
Raczej nie ma takiej możliwości , aby nowy kabel dać
Ale biorę pod uwagę takie rozwiązanie w najgorszej ewentualności , wiąże się to ze zgodami spółdzielni mieszkaniowej (budynek po remoncie , kable pochowane )
Zapytam jeszcze na przyszłość w razie co ..:
Siae 17GHz , ile obecnie przewali ?
Czy coś innego w podobnej cenie polecicie ?


Na górę
Post: śr, 04 sty 2017 0:48:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1207
matek84 pisze:
Raczej nie ma takiej możliwości , aby nowy kabel dać
Ale biorę pod uwagę takie rozwiązanie w najgorszej ewentualności , wiąże się to ze zgodami spółdzielni mieszkaniowej (budynek po remoncie , kable pochowane )
Zapytam jeszcze na przyszłość w razie co ..:
Siae 17GHz , ile obecnie przewali ?
Czy coś innego w podobnej cenie polecicie ?

Ze SIAE 17 daj sobie spokój. Wyciąga max 436M no i zaraz będzie nielegalne.
Pomyśl o czymś FODU. Puszczasz jeden lub dwa kable (zasilanie i/lub skrętka) i masz na wieczność.


Na górę
Post: śr, 04 sty 2017 12:01:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 11 maja 2016 9:33:58
Posty: 5
Witam,

Proponuję radiolinie XPIC, Full Outdoor Ceragon IP-20C z przepustowością 1Gbps Full Duplex w kanale 56MHz.
Zapraszam do kontaktu.

_________________
http://www.itpartners.com.pl
handlowy@itpartners.com.pl


Na górę
Post: śr, 04 sty 2017 14:17:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1363
Lokalizacja: W-wa
TELCO pisze:
Witam,

Proponuję radiolinie XPIC, Full Outdoor Ceragon IP-20C z przepustowością 1Gbps Full Duplex w kanale 56MHz.
Zapraszam do kontaktu.


A jak to ma zadzialac na koncentrycznym kablu, ktory jest obecnie?


Na górę
Post: sob, 07 sty 2017 15:05:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16220
Lokalizacja: Nowa Ruda
Ja bym nie kombinował. Wywalił koncentryczny kabel w cholerę. Pociągnął na górę zasilanie na kablu -48V i kabel światłowodowy dualny. Wtedy na pewno coś dobierzesz.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 0:16:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3116
a nec np vr4?
1gb na jedno-polaryzacyjnej antenie?
zwykłe np 400a 550mb

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 10:34:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1363
Lokalizacja: W-wa
Karas pisze:
a nec np vr4?
1gb na jedno-polaryzacyjnej antenie?
zwykłe np 400a 550mb


W jakim kanale :|) ?


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 10:47:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3116
550 w 56mhz, 1gb w 112mhz :)

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 23 lis 2017 14:54:25

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl