Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: czw, 23 cze 2016 12:24:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 14 gru 2005 18:36:09
Posty: 1312
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Miał już ktoś okazję testować ten sprzęt na 60 GHz / 5 GHz?

http://www.ignitenet.com/products/metrolinq/

http://cdr.pl/p5282,ignitenet-metrolinq ... 42dbi.html

_________________
Marcin Hajka
ConnectIT
AS56783


Na górę
Post: czw, 23 cze 2016 22:17:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Wojtas dawaj na testy :) A tak pół żartem pół serio, przetestujcie lub wyślijcie na testy, myślę ze zainteresowanych byłoby więcej :zlosnik:


Na górę
Post: czw, 23 cze 2016 23:06:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16002
Lokalizacja: Nowa Ruda
Ja się własnie zastanawiałem - bo mam link na ok. 1km a nie dojdę tam nigdy za chiny ludowe światłowodem.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 23 cze 2016 23:30:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3139
Lokalizacja: Szczecin
A to nie jest zwyczajne 802.11ad i nie powinno się znaleźć na stronie CDR-u w dziale nieradiolinie? Bo jak 802.11ad to radiolinią to nie jest.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 29 cze 2016 11:16:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2163
jakiś clon mimosy bo strona wygląda podobnie :rotfl:

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: ndz, 03 lip 2016 15:42:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 13 wrz 2008 15:08:52
Posty: 105
Lokalizacja: Szczecin
Tak
https://fccid.io/document.php?id=2985519
ta "radiolinia" wygląda w środku
:)
Tutaj
https://fccid.io/HED-ML6035G3
więcej info na temat sprzętu


Na górę
Post: ndz, 03 lip 2016 15:56:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1313
Lokalizacja: W-wa
thx za link

Nie neguje jeszcze, choc nie zachwyca to co mozna poczytac. Chetnie bym to potestowal.


Na górę
Post: czw, 28 lip 2016 21:38:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2163
i jak dorwał to cudo ktoś w łapki ??

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: śr, 05 paź 2016 22:26:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
A teraz pojawiło się PTMP. Kurcze kusi mnie żeby przetestować. Szkoda, że CDRowcy nie chcą dać na testy. Gdyby było ok to może bym nie zwracał...


Na górę
Post: pt, 14 paź 2016 20:21:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1989
arki pisze:
A teraz pojawiło się PTMP. Kurcze kusi mnie żeby przetestować. Szkoda, że CDRowcy nie chcą dać na testy. Gdyby było ok to może bym nie zwracał...

Jakby było ok to CDRowcy dawaliby na testy.


Na górę
Post: pn, 17 paź 2016 20:07:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 22 gru 2009 12:56:15
Posty: 224
Lokalizacja: Łódź/Łęczyca
Czy ktoś ma doświadczenie z tym sprzętem czy ktoś to testował.
Cena zachęcająca pytanie jak to działa i jak się sprawuje w żywym organiźmie.
Jeśli by to działało dobrze to mógłbym to wykoźystać na dwa krótkie podłączenia

Niestety CDR nie widzi opcji przetestowania sprzętu :/

_________________
http://gdzienet.pl/isp/netcom-lukasz-galamon


Na górę
Post: pn, 17 paź 2016 22:50:30 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 08 mar 2008 20:20:32
Posty: 173
Proszę :

https://www.youtube.com/watch?v=gQi1yL4Oi2w

https://www.youtube.com/watch?v=YZFh3gwY1jk


Na górę
Post: wt, 18 paź 2016 21:22:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 22 gru 2009 12:56:15
Posty: 224
Lokalizacja: Łódź/Łęczyca
A czy ktoś z was miał okazję testować bawić się tym sprzętem??
Nie wiem czy to Łotewski czy jaki język więc za wiele nie zrozumiałem tylko na filmik i testy można sobie było popatrzeć ;)

Chciałbym to kupić ale lubie wydawać pieniądze w sposób taki żeby kupić coś raz i nie żałować.

_________________
http://gdzienet.pl/isp/netcom-lukasz-galamon


Na górę
Post: wt, 18 paź 2016 21:45:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3139
Lokalizacja: Szczecin
Węgierski ;)
Na 400 m po aktualizacji oprogramowania i zamocowaniu na uchwycie od radioli na filmie się sprawdziło. Pytanie tylko jak z długoterminową stabilnością.
Nie mniej jednak urządzenie ma cenę "trochę" wysoką jak na jego budowę wewnętrzną. Aż dziw, że jakaś konkurencja nie wypuszcza czegoś podobnego, bo sama konstrukcja beznadziejnie prosta. Tylko to beznadziejne mocowanie i USB 3.0 do promiennika.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 02 lis 2016 22:12:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: ndz, 15 lut 2015 21:42:52
Posty: 22
Czy może się ktoś pochwalić więcej na temat tego sprzętu ?


Na górę
Post: pt, 04 lis 2016 22:33:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 22 gru 2009 12:56:15
Posty: 224
Lokalizacja: Łódź/Łęczyca
Niedawno zamówiliśmy na link.
Anteny już u nas niestety z tytułu aury i natłoku obowiązków jeszcze nie zestawione.
Link na 1200metrów.
Dam znać jak to działa jak będziemy już po uruchomieniu.

_________________
http://gdzienet.pl/isp/netcom-lukasz-galamon


Na górę
Post: ndz, 06 lis 2016 0:37:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 22 gru 2009 12:56:15
Posty: 224
Lokalizacja: Łódź/Łęczyca
Pierwsze relacja ze sprzętem w ręku.

Urządzenie wizualnie robi fajne wrażenie.
Poza tym po pierwszym dniu w obyciu ze sprzętem spore rozczarowanie.
Problemy z wizowaniem sprzętu mimo 3godzinnej walki niestety wieczór zrobił swoje do tematu trzeba będzie powrócić w poniedziałek. Konfiguracja w moim odczuciu dziwna i mało intuicyjna ale to może przez brak doświadczenia ze sprzętem. Interferjs i ustawienia mocno okrojone/ograniczone.
Ledwie udało się to spiąć na 5GHz i to bez fajerwerek. Mimo sensownego sygnału na poziomie -57 / -60 bardzo kiepsko się spieło poza tym zrywanie transmisji i brak odpowiedzi z drugiej strony.
60GHz wogóle nie udało się zestawić. Maksymalny wynik to 11%.
Aiming tool do wizowania anten jak dla mnie porażka. producent podaje odświeżanie wyniku co sekunda niestety w moim przypadku za każdą zmianą trzeba było wywoływać interfejs wizowania bo wyniki się nie odświeżały.
Może robię coś źle ciężko mi powiedzieć albo brakuje mi jakiejś wiedzy tego nie wiem więc chętnie przyjmę na klatę wszelką krytykę nawet za nie wiedzę ;).
Niestety na tą chwilę mogę powiedzieć że żałuje wydanych pieniędzy. Trzeba było kupić AirFiber lub coś innego tyle na dziś.
W poniedziałek wracamy do tematu linku zobaczymy czy coś uda się wymodzić. Jak na dziś ocena bardzo kiepska.

_________________
http://gdzienet.pl/isp/netcom-lukasz-galamon


Na górę
Post: pn, 07 lis 2016 7:51:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 13 wrz 2010 21:59:46
Posty: 135
Lokalizacja: Łask
Zaktualizowałep oprogramowanie? Pisali ze gdzieś dziura z rozłączaniem

_________________
http://www.kapnet.pl/


Na górę
Post: czw, 24 lis 2016 17:16:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: sob, 08 mar 2008 20:20:32
Posty: 173
Jak sprzęt się sprawuje ? Uruchomiłeś , oddałeś czy dalej walczysz ?


Na górę
Post: pn, 28 lis 2016 12:36:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 22 gru 2009 12:56:15
Posty: 224
Lokalizacja: Łódź/Łęczyca
Witam
Niestety do tej pory nie dało się odpalić sprzętu. 5GHz na sygnale -45 działa kiepsko jak puści się ruch rozpina link i nie łączy się do czasu restartu anten z obu stron. Dziwna sytuacja. Pan w CDR twierdzi źe musi być na przysłowiową zapałkę zwizowane ale brakło czasu z tytułu natłoku prac na "dowizowanie". 60GHz wogóle nie udało się nawet na chwile spiać. Może ktoś bystrzejszy co ma trochę czasu i chęci wspomóc?? ;)

_________________
http://gdzienet.pl/isp/netcom-lukasz-galamon


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 16:23:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 26 wrz 2006 21:39:58
Posty: 2398
Lokalizacja: s dópy
U mnie na grajdole to zamontowali tj. PTP60-35 (RSSI: -41 dBm) pcha to teraz maks 400Mb/s (~50kpps), na testach zamykany był gigabitowy port. Niestety jest to chiński wyrób i sie fw wiesza- 1.1.2-846. Odległość 1km, czekamy tam na szkło


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 16:48:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3139
Lokalizacja: Szczecin
Macie to na standardowym mocowaniu, czy założyliście coś normalnego od radiolinii?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: ndz, 08 sty 2017 16:57:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 26 wrz 2006 21:39:58
Posty: 2398
Lokalizacja: s dópy
Szczerze to Tobie nie odpowiem bo ja sprzętu nie przeglądam, wszystko robi się zdalnie. Zapytam jutro instalatorów jak będą w biurze

+

Na tą chwilę link przewala w porywach 500Mb/s (~65kpps) i nic się złego nie dzieje przy DATA RATE Tx: 1251.25 Mbps

+

mocowanie standardowe

+

Ze względu na soft (chyba) na ta chwilę nie polecę nikomu. Link choćby dzisiaj zaliczył 3x zwiechy. Trzeba czekać na poprawienie fw bo sprzęt wydajnościowo wydaje się interesujący, pod warunkiem gdy działa


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 23 sty 2017 2:20:21

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl