Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 9 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw, 31 sie 2017 20:44:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 3020
mag777 pisze:


Hehe to już nawet w morele mają taniej niż w CDR :)


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 0:14:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 966
Lokalizacja: Wrocław
siemka,
Czy Mimosa B5 Lite można zasilić z PowerBoxa Pro lub ToughSwitcha lub EdgePointa ?
Pozdro

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 7:17:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 398
48V

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 16:41:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 966
Lokalizacja: Wrocław
To wiem, Powerbook Pro niby puści 54V, się na zasilaczu mimosy są jakoś inaczej zasilane żyły 1,2 i 5,6 zamiast 4,5 i 7,8

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 16:45:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 398
Niby tak, ale normalnie też pójdzie

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 16:52:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 966
Lokalizacja: Wrocław
Jesteś tego pewny, bo nie chce na stracie spalić port?
Czy w Powerbox Pro mogę określić że na danym porcie PoE out chce mieć 28V lub 54V ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 16:59:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 398
Tak, jestem pewien, mam podłączone parę szt przez przejściówki mt.

Tak

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 17:27:47 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3503
to nawet nie wiedziałem, że inaczej zasilanie leci, a mamy na przejściówkach z MT.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 18:41:42 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 398
Karas pisze:
to nawet nie wiedziałem, że inaczej zasilanie leci, a mamy na przejściówkach z MT.
Pewnie jeszcze na 24v Tobie działa :D

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 21:57:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 966
Lokalizacja: Wrocław
A Czy Mimosa B5 lub B5c tez można zasilić ze standardowego PoE 54V jak z PowerBoxa ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 23:20:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 966
Lokalizacja: Wrocław
sabat pisze:
Tak, jestem pewien, mam podłączone parę szt przez przejściówki mt.

Tak

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Tylko mi nie chodzi o przejściówkę-adapterek PoE z Mikrotika tylko o zasilenie tego z RB PowerBox Pro lub z UBNT EdgePoint ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: sob, 21 paź 2017 23:22:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 398
Tak, da się


Na górę
Post: pn, 23 paź 2017 21:44:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 966
Lokalizacja: Wrocław
a próbował ktoś na zasilaniu 24V to podłączyć, może jednak by działało ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: czw, 26 paź 2017 10:30:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
nie da się zasilić urządzeń Mimosa napięciem 24V ... :ok:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: czw, 26 paź 2017 11:21:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 20 wrz 2008 22:03:38
Posty: 631
i to jest jego największa wada która całkowicie go eliminuje do stosowania jako zamiennik UBNT/MT.

_________________
Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić.
I wtedy pojawia się ten jeden,
który nie wie, że się nie da,
i on właśnie to coś robi.

Albert Einstein (1879 - 1955)


Na górę
Post: czw, 26 paź 2017 14:31:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 728
Lokalizacja: P.W Batna
Zycho pisze:
i to jest jego największa wada która całkowicie go eliminuje do stosowania jako zamiennik UBNT/MT.



To uważasz, że wszystkie urządzenia z ubi są zasilane tylko na 24V ? :D

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pt, 27 paź 2017 9:06:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 20 wrz 2008 22:03:38
Posty: 631
Tego nie wiem ale te które ja stosuje i które są mi potrzebne mają możliwość zasilania 24V. Nie ukrywam że gdyby Mimosa dała się zasilić 24V to pewnie znalazło by się kilka linków do zrobienia a tak wolę kupić AF5x, podmieniam ze RM5 i mam spokój. 5 minut roboty. A nie uśmiecha mi się zmienianie zasilania na 48V chociażby dlatego że trzeba dawać 4 akumulatory a to najczęściej wymaga zmiany skrzynki lub obudowy, dodatkowo nowy zasilacz i dodatkowe aku i w sumie różnicy cenowej pomiędzy B5 a AF5x już prawie nie ma. Pomijam czas oraz dystans na jaki można zestawić oba "zestawy".

_________________
Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić.

I wtedy pojawia się ten jeden,

który nie wie, że się nie da,

i on właśnie to coś robi.



Albert Einstein (1879 - 1955)


Na górę
Post: pt, 27 paź 2017 9:12:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3503
Fibery 24 jeszcze są na 48V i mamy z nimi problem. Pod panel poe nie podłączysz, nawet przy przetwornicy 48-48z separacją wywala bezpieczniki jak jest obok radiolinia.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 27 paź 2017 21:51:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16480
Lokalizacja: Nowa Ruda
Fibery 24 działają ok. tylko przetwornica musi mieć izolację galwaniczną. Zasilanie wystarczy, że jest przez adapter POE z Mikrotika.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 27 paź 2017 22:25:41 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3503
broken pisze:
Fibery 24 działają ok. tylko przetwornica musi mieć izolację galwaniczną. Zasilanie wystarczy, że jest przez adapter POE z Mikrotika.


a masz fibera24 i sprzęt telekomunikacyjny na -48V w jednym miejscu, z jednej siłowni?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: pt, 27 paź 2017 23:17:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16480
Lokalizacja: Nowa Ruda
Tak.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: sob, 28 paź 2017 0:24:35 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 966
Lokalizacja: Wrocław
broken pisze:
Fibery 24 działają ok. tylko przetwornica musi mieć izolację galwaniczną. Zasilanie wystarczy, że jest przez adapter POE z Mikrotika.

Jaką przetowrnicę polecasz z 24 na 48 DC

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: sob, 28 paź 2017 8:54:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3503
broken pisze:
Tak.


siłownia telekomunikacyjna
radiolinia zasilana bezpośrednio z
MT i UBNT zasilane z przetwornicy z separacją galwaniczną na 24V
Fiber zasilany z przetwornicy z separacją galwaniczną 48-48V

w momencie podłączenia rj45 z fibera do RB paliło zasilanie w RB, stało się tak w 3 przypadkach.
Pomagało dopiero łączenie fibera światłem, lub zasilanie z całkiem odzielnego źródła.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 28 paź 2017 15:54:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16480
Lokalizacja: Nowa Ruda
Powinniśmy to przenieść może do innego wątku. AF24 zasilany jest dokładnie na 54V - ale spokojnie akceptuje zasilanie z przedziału 38V-60V również. Zasilacz oryginalny puszcza zasilanie również na parach DATA i tutaj już trzeba uważać na prąd "zwrotny". Kostka POE musi zapewniać taką izolację - jeśli paliło MT to pewnie dlatego. W tej chwili dostępne są FiberPOE które idealnie "izolują" AF'a poprzez kabel światłowodowy i tak należałoby to najlepiej robić na obiektach gdzie mamy jednoczesne zasilanie -48V (z elteka np. radiolinia NEC, Ericsson) i wsadzamy AF24 na ten sam maszt.

Generalnie ja stosuję przetwornice Meanwell'a z izolacją galwaniczną - one są w zależności od mocy w różnych cenach od 100 do 300zł. Warto pamiętać, że w sprzęcie telco -48V na "dzień dobry" mamy +48V na obudowie. Dlatego warto pamiętać o tym, żeby wszystko sprawdzać żeby nie było zdziwienia bo ja tak uwaliłem z braku wiedzy również parę portów. W Elteku aby odizolować obudowę od napięcia +48V trzeba odkręcić specjalną śrubę - co polecam robić od razu żeby się nie zdziwić.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: sob, 28 paź 2017 18:30:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3503
broken pisze:
...Zasilacz oryginalny puszcza zasilanie również na parach DATA i tutaj już trzeba uważać na prąd "zwrotny". Kostka POE musi zapewniać taką izolację - jeśli paliło MT to pewnie dlatego...


i to pewnie było problemem :]

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 9 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 19 lis 2018 17:58:20

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl