Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8 9 Następna
Autor Wiadomość
Post: pn, 25 lip 2016 16:18:00 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 28 mar 2011 14:30:32
Posty: 71
powerek pisze:
Problem polega na tym, że byle deszczyk potrafi skutecznie zabić link na chwilę i powoduje restarty urządzenia, czasem nawet do jego zawieszenia. Wymagany jest wtedy fizyczny restart prądowy. Wszystkie 3 linki przy odległości około 1Km zestawiają się przy sygnale -50Dbm.


Zastanawiam się nad zakupem tyle tylko że zastanowił mnie ten post, powerek, dałeś sobie radę z tym problemem?
Jaka miałeś wersję hardware?

Pozdrawiam!


Na górę
Post: pn, 25 lip 2016 16:25:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 444
Producent cos sciemnia. Chce mi wymienic polowe linku, bo niby nie widzial problemu na drugiej stronie linku. Sprawa ciagnie sie dlugo - malo to profesjonalne. Zniechecam sie coraz bardziej

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 26 lip 2016 8:39:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 691
Lokalizacja: P.W Batna
powerek pisze:
Producent cos sciemnia. Chce mi wymienic polowe linku, bo niby nie widzial problemu na drugiej stronie linku. Sprawa ciagnie sie dlugo - malo to profesjonalne. Zniechecam sie coraz bardziej

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka



To bez urazy, ale chyba kupujesz sprzęt w dziwnym miejscu.... :zzz:

Klienci, którzy kupują sprzęt w anteny24.pl - w takiej sytuacji - przeważnie nie mają problemu z wymianą całego linku.

Tym bardziej, że przyszła nowa rewizja sprzętowa jeśli chodzi o B5-Lite (nie restarują się już) i wystarczy tylko przysłać plik wygenerowany przez "Support info" i temat zostaje wyjaśniony w trybie praktycznie natychmiastowym.

@powerek - przemyśl w takim razie, gdzie kupujesz sprzęt.

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 26 lip 2016 9:10:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 444
Kupuję w anteny24 wlasnie. Wiec troche mija sie z prawda to co piszesz.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 26 lip 2016 9:14:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 691
Lokalizacja: P.W Batna
To dziwne... a możesz zdradzić sekret jaką firmę reprezentujesz ? :oczko:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: wt, 26 lip 2016 15:34:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: pn, 23 mar 2009 10:31:14
Posty: 444
Na te chwile nie ma to znaczenia. Moze podam pozniej. Fakt jest taki ze sprawa ciagnie sie juz okolo miesiac i postepow nie widac w zalatwieniu sprawy.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: pn, 08 sie 2016 12:20:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pn, 28 mar 2011 14:30:32
Posty: 71
Witam.
Podajcie jeśli ktoś wytestował czy na przejściówce Gigabit mikrotika można podpiąć mimoze?
Jeszcze nie podpiąłem ale jak sprawdzam miernikiem to zasilania są na innych pinach, cyrk jakiś.

Pozdrawiam!


Na górę
Post: pn, 08 sie 2016 14:07:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 364
U mnie na przejściówe PoE MT gigabit działa


Na górę
Post: wt, 09 sie 2016 12:56:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 691
Lokalizacja: P.W Batna
Każde radio Mimosy, wyposażone jest w mostki diodowe, które umożliwiają podłączenie dowolnej kombinacji zasilania.

Więcej szczegółów znajdziecie pod tym linkiem:
http://backhaul.help.mimosa.co/backhaul-faq-voltage-input-specifications

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 26 wrz 2016 10:12:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 691
Lokalizacja: P.W Batna
Wyszedł nowy firmware do Mimosa B5-Lite w wersji 1.4.1 !!!


Załącznik:
mimosa logo.png
mimosa logo.png [ 5.73 KiB | Przejrzano 5400 razy ]



Changelog:

New Features

Rate Adaptation Options and Controls
- Select from PER or EVM as rate adaptation criteria, and further tune performance with conservative or aggressive modes.

Auto Power Optimization
- Automatically adjusts Tx power to avoid compression and improve (minimize) EVM when SNR allows

Auto TDWR Exclusion
- Added TDWR exclusion until entered coordinates pass TDWR proximity check

Fixed TDMA Window Options
- Reintroduced fixed TDMA Windows (2/4/8 ms) for specific applications requiring low/fixed jitter



Updates

Compliance
-
Updated regulatory database: Australia, Oman, Thailand

Auto Everything
- Allow DFS channel selections in single channel modes

Platform Stability
- Resolved occasional firmware upgrade failures where UI was stuck at "Verifying Image..."
- Memory management improvements

Radio (PHY and MAC) Improvements
- Introduced dynamic IQ calibration for improved (lower) EVM
- Include adjacent channel noise in SNR calculation so TPC reacts to short preamble failures
- Resolved a rate adaptation logic problem preventing rate changes after a drastic drop in MCS due to interference
- Reduced PER in 1x mode and at low MCS
- Resolved Ethernet traffic hangs after firmware upgrades or reboots
- Improved Ethernet interoperability with some switches

User Interface
- Updated error message when wrong password entered on login screen
- Resolved occasional missing bandwidth test data

SNMP
- Resolved condition where SNMP did not return RF statistics (PHY, MCS, EVM)

Diagnostics
- Suppressed Auto Everything log events at boot up and after disassociation
- Edited reset message to indicate power or internal watchdog as reboot reason
- Improved logging for shutdown and restart reasons

Security
- Resolved SSL certificate creation failures that prevented cloud connectivity
- Patched a vulnerability in PHP

Known Issues
- Manually reducing the channel width on the same DFS channel will cause a Channel Availability Check (CAC) and bring the link down during the scan.
- Bandwidth reductions may cause traffic forwarding delays.
- Auto Everything won’t associate with very high signal strength.
- Rare cases of higher than expected PER and resulting reductions in capacity.


Plik z obrazem nowego softu znajdziecie tutaj -> https://www.anteny24.pl/media/download_attachment/99


:polacmu:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pt, 30 wrz 2016 20:28:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 364
Ktoś testował mimose b5lite na 3km??


Na górę
Post: czw, 22 gru 2016 0:31:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 lut 2013 21:24:11
Posty: 62
Lokalizacja: Gliwice
Panowie byliśmy na awarii i takie coś:
https://zapodaj.net/7ca391d9224ef.jpg.html

Środek:

https://zapodaj.net/0bdb156559244.jpg.html

https://zapodaj.net/6eddc3c8eee7f.jpg.html


Na górę
Post: czw, 22 gru 2016 9:42:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 364
Pisałem o tym już na początku wątku. Ja tam jeszcze kleje izolka. Ponoć to wada pierwszych partji


Na górę
Post: pt, 23 gru 2016 13:38:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 02 kwie 2006 14:08:46
Posty: 767
Lokalizacja: Lublin
sabat pisze:
Pisałem o tym już na początku wątku. Ja tam jeszcze kleje izolka. Ponoć to wada pierwszych partji


nie do pomyślenia że w linku za 2k trzeba było coś sklejać taśmą izolacyjną aby się trzymało.... w porównaniu do co prawda 2x droższego Airfibera 5x to wygląda to na zabawkę :) i to chińskiej jakości.

Nawet jak wzmocniono to miejsce, to jednak jest to najsłabsze ogniwo, które kiedyś da o sobie znać. Tak nie powinien być konstruowany sprzęt radiowy...

_________________
yep


Na górę
Post: pt, 23 gru 2016 13:43:45 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 364
To jest link radiowy za 1,2k zł


Na górę
Post: pt, 23 gru 2016 22:47:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 lut 2013 21:24:11
Posty: 62
Lokalizacja: Gliwice
Podejrzewam że loco za 150zl wytrzyma dużo więcej...


Na górę
Post: sob, 24 gru 2016 10:38:01 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3463
Zigus pisze:
Podejrzewam że loco za 150zl wytrzyma dużo więcej...


nie z zerwaną plastikową opaską, wisząc na deszczu "do góry nogami"

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: sob, 24 gru 2016 12:09:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 07 lut 2013 21:24:11
Posty: 62
Lokalizacja: Gliwice
Ok potwierdzam, bo też zdarzały się takie przypadki, dlatego montuje cybanty i jest to skuteczne rozwiązanie. Jakie jest skuteczne rozwiązanie na mimozy? Przy montażu oblepic dookoła taśma na zaś?;D


Na górę
Post: śr, 18 sty 2017 23:54:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 364
Ano


Na górę
Post: pt, 10 lut 2017 11:48:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 691
Lokalizacja: P.W Batna
To może do B5-Lite kilka słów po polsku, co by nie tłumaczyć wszystkim cały czas tego samego:

Mimosa B5-Lite to zestaw dwóch urządzeń zaprojektowany do tworzenia wydajnych połączeń bezprzewodowych typu punkt-punkt na niewielkie odległości, pracujące w paśmie 5GHz. Pomimo niewielkich rozmiarów B5-Lite może osiągnąć przepustowość nawet do 750 Mb/s. Idealnie sprawdzi się do stworzenia połączenia między budynkami np. szpitalami, kampusami, wieżowcami, posiadłościami itp. aby uniknąć potrzeby prowadzenia kabla.

W urządzeniu zastosowano antenę o zysku 20 dBi o podwójnej polaryzacji. Wiązka o szerokości wynosząca 14º, pozwala na uniknięcie części zakłóceń. Moc nadawcza radia wynosi 23 dBm oraz modulację do 256 QAM. Zakres częstotliwość od 4900 – 6000 MHz pozwala na lepsze wykorzystanie pasma.

W skład zestawu wchodzi: dwa urządzenia B5-Lite wraz z zasilaczami oraz zestawy montażowe J-mount, znacząco ułatwiające montaż sprzętu. Oprogramowanie Mimosa służy do monitorowania oraz zarządzania siecią.

Urządzenia posiadają stopień ochrony IP55, przystosowane są do użytku zewnętrznego.


Cechy:
- zestaw dwóch urządzeń do zestawienia połączenia punkt-punkt;
- praca w paśmie 5 GHz;
- bardzo dobra alternatywa dla światłowodowego połączenia pomiędzy budynkami;
- przepustowość do 750 Mb/s;
- antena o zysku 20 dBi;
- moc nadawcza 23 dBm;
- stopień ochrony IP67.

:ok:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pt, 10 lut 2017 15:50:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 265
a mnie interesuje jak oni tam montuja APki na slupach i ogarniaja to wszystko, nie za nisko na slupie?


Załączniki:
mimosa.jpg
mimosa.jpg [ 89.97 KiB | Przejrzano 3192 razy ]
Na górę
Post: wt, 11 kwie 2017 20:58:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3463
czy to realnie osiąga przepustowość do 750 Mb/s?
testuję to na biurku i nawet połowy nie wyciąga w 80mhz

czy jest opcja zasilania 24v?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 11 kwie 2017 21:00:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 364
Ja mam w 40 Mhz ponad 300

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: wt, 11 kwie 2017 22:29:58 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 31 maja 2010 19:52:51
Posty: 206
Lokalizacja: Grodzisk wllkp
sabat pisze:
Ja mam w 40 Mhz ponad 300

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka



potwierdzam
na 1km idzie w 40Mhz 300/100


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 8:00:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3463
pikol pisze:
sabat pisze:
Ja mam w 40 Mhz ponad 300

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka



potwierdzam
na 1km idzie w 40Mhz 300/100


na 2,6km zepnie się to na max rate? Podobno do 3 ma tak działać.

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8 9 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 25 wrz 2018 21:39:05

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl