Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10
Autor Wiadomość
Post: czw, 03 mar 2016 1:02:28 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3855
Karas pisze:
na taki dystans to jednak chociaż z jednej strony większa antena.


Ja na identycznym dystansie mam anteny Cyberbajta 28dbi i mam taki wynik

Obrazek


Przy okazji zapytam - jest sens zmieniac soft na 3.2 ?

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: ndz, 26 cze 2016 11:58:21 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 623
Czy aby wbić się do terminala w 5X trzeba wykonać jakąś dodatkową magię czy standardowo to wygląda? Zmieniłem tylko port i przy próbie połączenia pyta o hasło, ale mimo wpisania prawidłowego mnie nie wpuszcza.
EDIT:
To są jakieś jaja :sciana: wpuszcza po wpisaniu pierwszych 8 znaków hasła :oszalal:


Na górę
Post: wt, 28 cze 2016 16:03:19 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 25 maja 2015 10:56:35
Posty: 199
Lokalizacja: wymyśl sam
green3d pisze:
Czy aby wbić się do terminala w 5X trzeba wykonać jakąś dodatkową magię czy standardowo to wygląda? Zmieniłem tylko port i przy próbie połączenia pyta o hasło, ale mimo wpisania prawidłowego mnie nie wpuszcza.
EDIT:
To są jakieś jaja :sciana: wpuszcza po wpisaniu pierwszych 8 znaków hasła :oszalal:


Co w tym dziwnego ? wszystkie urządzenia UBNT mają hasło z limitem do 8 znaków, 3 lata temu o tym wiedziałem :)


Na górę
Post: wt, 28 cze 2016 20:03:55 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 07 mar 2006 10:37:15
Posty: 623
unPL pisze:
green3d pisze:
Czy aby wbić się do terminala w 5X trzeba wykonać jakąś dodatkową magię czy standardowo to wygląda? Zmieniłem tylko port i przy próbie połączenia pyta o hasło, ale mimo wpisania prawidłowego mnie nie wpuszcza.
EDIT:
To są jakieś jaja :sciana: wpuszcza po wpisaniu pierwszych 8 znaków hasła :oszalal:


Co w tym dziwnego ? wszystkie urządzenia UBNT mają hasło z limitem do 8 znaków, 3 lata temu o tym wiedziałem :)

Ano to że jak wchodzę przez ssh do RM5 to łyka całe hasło, a w AF5X już nie.


Na górę
Post: wt, 28 cze 2016 20:30:37 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2373
bo jakoś niedawno zwiększono limit znaków.


Na górę
Post: śr, 29 cze 2016 16:30:43 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 25 maja 2015 10:56:35
Posty: 199
Lokalizacja: wymyśl sam
CezaRRR pisze:
bo jakoś niedawno zwiększono limit znaków.


Dokładnie, ale wcześniej był limit 8 znaków .


Na górę
Post: pt, 01 lip 2016 22:56:47 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: śr, 11 gru 2013 21:24:47
Posty: 184
unPL pisze:
CezaRRR pisze:
bo jakoś niedawno zwiększono limit znaków.


Dokładnie, ale wcześniej był limit 8 znaków .


Tak jak kiedyś można było znaki specjalne w nazwie urządzenia wstawić, a ostatnio już się nie da na niektórych produktach UBNT.


Na górę
Post: pn, 02 sty 2017 11:50:20 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 568
czy 2 hopki airfiber 5x pociągną :
transparentne, symetryczne łącze ethernetowe L2 50Mb w paśmie
licencjonowanym
- przenoszenie ramek Broadcast, Unicast, Multicast
- ilość Mac Addressów - min 256.
- MTU L2 conajmniej 1564B
- opóźnienie =<10ms
- zapewnienie od strony klienta mechanizmu podwójnego tagowania QinQ (nakładanie S-VLAN)
- Łącze będzie odbierane na podstawie testu zgodnie z RFC2544 - miernikiem ethernetowym,
- wymaga pełna przepływność oraz zerowa utrata ramek

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 10:51:36 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3855
Da rade. Wymagania widze co najmniej jak do pentagonu.

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 12:47:48 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 568
N.... ma takie wymagania. Dziękuję za podpowiedź.
Czyli nie "żałować" im abonamentu.

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 14:59:51 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2720
jak są wymagania to cena też musi być :)


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 16:33:19 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2810
"w paśmie
licencjonowanym " ?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 20:24:01 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2424
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
Karas pisze:
"w paśmie
licencjonowanym " ?


tutaj jest pies pogrzebany.... przy radiu koncesjonowanym czyt. radiolinii z dobrze dobranymi częstotliwościami na konkretne odcinki radiowe w/w wymogi są do osiągnięcia bez problemu
leasing na takowy sprzęt nie jest aż tak drogi :) jak się dobrze w kalkuluje w cenę abonamentu po dwóch latach ma się darmowe radiolinię lub 200% przyrost abonamentu z uwagi że rata leasingu znika :)


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 20:27:00 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3115
Lokalizacja: Szczecin
To mówicie że do AF 5U nie można kupić pasma w przedziale 6-6,2 GHz?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 20:55:29 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 09 mar 2008 13:41:52
Posty: 2424
Lokalizacja: Aleksandrów Łódzki
zajadacz pisze:
To mówicie że do AF 5U nie można kupić pasma w przedziale 6-6,2 GHz?


a dasz przykład takiej koncesji na link p2p bo chyba o takowe chodzi ?
druga sprawa nie miałem w ręku AF 5U ale chyba nie obsługuje tak wysokich częstotliwości do max. 6.1 jak inne UBNT chyba że producent napisał tam specjalne oprogramowanie i zastosował dedykowane anteny na 6Ghz ??


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 21:02:14 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3115
Lokalizacja: Szczecin
5U jest wersją na pasmo 5725 - 6200 MHz.
Polkomtel kiedyś miał pełno radiolinii w 6 GHz, więc chyba jest opcja P2P, choć nie wiem czy nie dużo droższa. Można zawsze kupić P2MP, tak jak się robi z 42 GHz. Kolega cserf może też mieć u siebie wykupioną licencję w 6 GHz, to wtedy ma dużo łatwiej, bo "jedynie" zgłasza nowy nadajnik.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 21:05:48 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2810
tylko tu mowa była o airfiber 5x

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 21:33:50 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3115
Lokalizacja: Szczecin
Mój błąd. Nie doczytałem i zasugerowałem się tym, że wątek jest o wersji 5 z wbudowanymi antenami :D

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 04 sty 2017 9:32:59 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2720
Co za różnica klient chce mieć pasmo licencjonowane to siadamy do exela i po chwili mamy wynik ile ma zapłacić abonamentu opłaty przyłączeniowej itd. skoro ma takie wymagania to zapewne jest też świadom że nie dostanie tego za 50 zł/mc z instalacją 1 zł


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 17 sty 2017 4:42:44

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl