Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 Następna
Autor Wiadomość
Post: sob, 20 wrz 2014 0:06:17 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16046
Lokalizacja: Nowa Ruda
Bez optyki to może AF5 by to łyknął ale tylko w trybie TDD.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pn, 29 wrz 2014 21:45:00 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: ndz, 09 lip 2006 0:28:21
Posty: 1170
Lokalizacja: Kock
a jezeli rocket sie linkuje 240/300 z -65 to af5 bedzie dzialac - niewiem jak z optyka, link na 14km by byl. Robil ktos z was takie manewry?


Na górę
Post: pn, 29 wrz 2014 23:07:28 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16046
Lokalizacja: Nowa Ruda
Na bank działać będzie.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 09 paź 2014 14:08:37 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 546
warlock pisze:
Nowe mapki srtm3 ladnie pokazują na zielono las a na niebiesko budynki, daje to fajny pogląd.

Zainstalowałem z http://dds.cr.usgs.gov/srtm/version2_1/SRTM3/ mapki
Dziś na świeżo instalowałem radio mobile, używam go na wine pod linuxem.
Nie mam lasów ani budynków
Gdzie jeszcze może być błąd?

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: czw, 09 paź 2014 19:52:19 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 16 maja 2012 20:55:49
Posty: 622
Lokalizacja: WLKP
cserf pisze:
warlock pisze:
Nowe mapki srtm3 ladnie pokazują na zielono las a na niebiesko budynki, daje to fajny pogląd.

Zainstalowałem z http://dds.cr.usgs.gov/srtm/version2_1/SRTM3/ mapki
Dziś na świeżo instalowałem radio mobile, używam go na wine pod linuxem.
Nie mam lasów ani budynków
Gdzie jeszcze może być błąd?

viewtopic.php?f=17&t=45187 Polecam!


Na górę
Post: pt, 31 paź 2014 15:26:23 
   Tytuł: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 08 mar 2008 20:20:32
Posty: 117
Moze sie ktos pochwalic jak w airfiber5 ustawic 43db?


Na górę
Post: pt, 31 paź 2014 18:10:26 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2272
cibiman pisze:
Moze sie ktos pochwalic jak w airfiber5 ustawic 43db?

np kraj: CANADA
?


Na górę
Post: pt, 31 paź 2014 18:10:50 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 974
Lokalizacja: Suwałki
cibiman pisze:
Moze sie ktos pochwalic jak w airfiber5 ustawic 43db?

Suwakiem :D

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: wt, 04 lis 2014 22:11:37 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 09 gru 2006 9:50:55
Posty: 101
A jak tam Wasze odczucia odnośnie "Radar detect". Nie boicie się, że coś ustawi się na "waszym" kanale i po najbliższym zaniku zasilania link na AF5 zniknie?


Na górę
Post: wt, 04 lis 2014 22:29:25 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2240
Lokalizacja: Wrocław
AF5 "wycina sobie pasmo" :zlosnik:

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: śr, 19 lis 2014 12:01:56 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3648
Odnosnie AF5 slyszalem ostatnio od znajomego ze po 2 tygodniach jedna z urzadzen zaczelo pokazywac Counterfreit - podobno w CB umyli rece od gwarancji ;/

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: śr, 19 lis 2014 16:51:10 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4586
nie uwierzę. Nie ma takiej podstawy, żeby nieuwzględnić gwarancji urządzenia z komunikatem 'Counterfreit '


Na górę
Post: wt, 16 gru 2014 9:00:17 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: pt, 11 cze 2010 0:03:43
Posty: 72
Lokalizacja: zach-pom
kamikaze pisze:
My mamy dołożone AF5 na 20 km i w szczytach leciało 180 Mbps bez pierdnięcia


:hmm: - teren czysty w eterze? ile wam wizowanie zajęło? jak wpłynęło na otoczenie?!


Na górę
Post: wt, 16 gru 2014 9:18:57 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2707
m4r3cki pisze:
kamikaze pisze:
My mamy dołożone AF5 na 20 km i w szczytach leciało 180 Mbps bez pierdnięcia


:hmm: - teren czysty w eterze? ile wam wizowanie zajęło? jak wpłynęło na otoczenie?!


Jedna strona czysta druga niestety mniej ale link asymetryczny i więcej leci z lokalizacji czystej. Wizowanie zajęło może łącznie 30 min nie licząc przejazdów z lokalizacje na lokalizacje, ale chłopaki mają temat tego linku już dobrze przebadany więc od razu po powieszeniu sprzęt się dobrze połączył i chyba tylko 3 db udało się podciągnąć dowizowując. Na otoczenie nie wpłyneło


Na górę
Post: pt, 13 lut 2015 21:49:46 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 239
Takie krótkie pytanie (bo zimno na zewnątrz): czy af5 potrzebuje sygnału GPS do połączenia? Bo tak na szybkiego podłączone na test biurkowy i połączenia zero :(


Na górę
Post: pn, 16 lut 2015 1:38:12 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16046
Lokalizacja: Nowa Ruda
Nie potrzebuje GPSa. U mnie się linkowały w obrębie pokoju, ale moc na minimum... i odwrócone do siebie plecami ;> No i pamiętaj, że na takie krótkie odległości to tylko TDD działa. Z FDD musisz je wycelować w siebie w pozycji 69 ;>

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pn, 16 lut 2015 22:13:38 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 239
Dzięki za info. W sumie tego samego dnia doszedłem o co biega, DFS. W domu na odległości 6m był problem z DFS, po prostu się nie linkowało mimo wpisania trzech zestawu częstotliwości ;) Chyba ze 3 kraje nie mają tej funkcji ale są poza zakresem "legalu".


Na górę
Post: śr, 18 lut 2015 9:39:09 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2707
Witam, jak można odpalić w AF5 Other Region - podobno od fv2.2 juz się da


Na górę
Post: śr, 18 lut 2015 16:23:25 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 721
kamikaze pisze:
Witam, jak można odpalić w AF5 Other Region - podobno od fv2.2 juz się da


versja v2.2-Beta3.24344

W country code wybierasz: Licensed


Na górę
Post: śr, 18 lut 2015 16:36:16 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2707
dzieki


Na górę
Post: pn, 08 cze 2015 20:47:48 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 19 mar 2008 16:12:24
Posty: 59
witam,
czy ten sprzęt jest godny polecenia? Potrzebuje coś na link 11,5 km. najlepiej żeby leciało tak z 150 Mbps...
Może coś innego..? airfiber 5x a może Rocket M5 AC, PTP AirPRISM ?


Na górę
Post: wt, 09 cze 2015 12:52:36 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3648
Tez sie wlasnie drapie po glowie na co zmienic ...

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: wt, 09 cze 2015 14:13:31 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2707
Qmpeltaty pisze:
Tez sie wlasnie drapie po glowie na co zmienic ...


Ja bym brał AF5 - tylko ta wielkość ehhhh :(


Na górę
Post: wt, 09 cze 2015 14:35:36 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: śr, 19 mar 2008 16:12:24
Posty: 59
Zastanawiam się nad radiolinią ale opłaty do UKE zabijają i pewnie wezmę AF5.


Na górę
Post: wt, 09 cze 2015 14:39:41 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2272
skylan pisze:
Zastanawiam się nad radiolinią ale opłaty do UKE zabijają i pewnie wezmę AF5.

10mhz i qam1024 .... leci na 3km bez problemu ponad 100mbps,
czy coś więcej trzeba ?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 16 7 8 9 10 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest czw, 30 mar 2017 0:53:21

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl