Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 911 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw, 21 sie 2014 15:00:46 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7813
EIRP - sprzedajesz a nie wiesz ? :zlosnik:

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 16:44:20 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Sprzedaję ale nie znam się na UBNT bo to zabawka :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 16:47:51 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2305
w.wrona pisze:
Sprzedaję ale nie znam się na UBNT bo to zabawka :)

MT to też zabawki, a kupujący są wiecznymi beta-testerami :D:)


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 19:00:44 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Eeeeeee tam :)

Muszę pochwalić support UBNT - już mi odpisali i kazali wrzucić FW beta :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 19:25:27 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: wt, 06 paź 2009 12:27:22
Posty: 244
Lokalizacja: Polska/
i jak pomogło, przy okazji pochwal się jaki przerzuca faktyczny ruch i czy eter bardzo zasyfiony


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 19:32:03 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Jeszcze nie wiem, to link naszego klienta z Włoch.

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 23:31:38 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16213
Lokalizacja: Nowa Ruda
Niech ten twój ziomek z Włoch zestawi to zgodnie z instrukcją w trybie half-duplex. Bo coś mi się wydaje, że problem wynika z zakłóceń i stałymi przeszkodami.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 23:42:22 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Sprawdzałem na radiomobile i jest czyściutko :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pt, 22 sie 2014 6:40:45 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 28 sie 2005 18:08:11
Posty: 1793
Wojtku, radio mobile nie pokazuje wszystkich przeszkód...

_________________
Pozdrawiam,
Colir
--
Startupy.co - polskie forum o startupach


Na górę
Post: pt, 22 sie 2014 10:10:33 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16213
Lokalizacja: Nowa Ruda
w.wrona pisze:
Sprawdzałem na radiomobile i jest czyściutko :)


Wystarczy, że przed anteną umieścił cokolwiek metalowego i jest buba.

Tu masz dokładny guide : http://dl.ubnt.com/guides/airfiber/airF ... F5U_DG.pdf

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 22 sie 2014 10:23:19 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Link jest ze zbocza góry na jakiś mega wysoki maszt :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pn, 25 sie 2014 12:35:40 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1732
Lokalizacja: Rybnik
Po wrzuceniu softu beta od Ubiquiti zaczęło działać :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: śr, 10 wrz 2014 20:29:19 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 3162
Lokalizacja: Mazury
Widzieliście to? link na AF5 kolo 60km 500Mbps :zlosnik:
Załącznik:
10628117_832572740096652_5149855823758708921_n.png
10628117_832572740096652_5149855823758708921_n.png [ 184.14 KiB | Przejrzano 6434 razy ]

Źródło:
https://www.facebook.com/ubiquiti/photo ... 52/?type=1
https://www.facebook.com/ubiquiti/photo ... 10/?type=1

_________________
☞☛☞☛ https://zrzutka.pl/karol --- Tandem dla Karola ☚☜☚☜
http://kazuko.pl --- kod: trzepak


Na górę
Post: śr, 10 wrz 2014 21:17:51 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1048
Lokalizacja: Suwałki
Taaa, dominikana, tam pewnie 2-3 sieci w 5Ghz na krzyż. Niema się co dziwić.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: śr, 10 wrz 2014 22:46:31 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16213
Lokalizacja: Nowa Ruda
I tak coś źle dowizowane są. U mnie AF5 od zamontowania 2 miesiące temu działają cały czas. Zero problemów.
Kanał 20MHZ / QAM64 / Przerzucają 100/100 z palcem w dupie - odległość 30km.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 10 wrz 2014 23:38:02 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1048
Lokalizacja: Suwałki
broken pisze:
I tak coś źle dowizowane są. U mnie AF5 od zamontowania 2 miesiące temu działają cały czas. Zero problemów.
Kanał 20MHZ / QAM64 / Przerzucają 100/100 z palcem w dupie - odległość 30km.


Wrzuć screena jakiegoś , bo zastanawiam się nad kupnem.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: śr, 10 wrz 2014 23:46:57 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3893
MethOd pisze:
broken pisze:
I tak coś źle dowizowane są. U mnie AF5 od zamontowania 2 miesiące temu działają cały czas. Zero problemów.
Kanał 20MHZ / QAM64 / Przerzucają 100/100 z palcem w dupie - odległość 30km.


Wrzuć screena jakiegoś , bo zastanawiam się nad kupnem.


Czy w dobie wkeaczajacego 802.11ac jest sens kupna af5 ? Mam link na 8km na rocketach m5, zastanawiam sie czy zmienic na rocketa ac lite(mam dwie sztuki) czy moze lepiej af5? Potrzebuje przerzucic ok. 100-120 mbps. Ac z antrnami wychodzi 2000zl za link, a af5 3 razy drozej.

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: czw, 11 wrz 2014 7:16:57 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 09 gru 2006 9:50:55
Posty: 110
Chyba jest sens - przepustowości i tak niskiego pinga nie uświadczymy nawet w AC.


Na górę
Post: czw, 11 wrz 2014 12:56:19 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6538
Lokalizacja: Polska
colir pisze:
Wojtku, radio mobile nie pokazuje wszystkich przeszkód...

Nowe mapki srtm3 ladnie pokazują na zielono las a na niebiesko budynki, daje to fajny pogląd.
Obrazek

i taki link sobie dziala...
Obrazek

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: pt, 12 wrz 2014 9:28:17 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 455
Lokalizacja: Poznań
I znów problem skupienia się na zrzutach ekranowych powraca jak bumerang :zlosnik:
BTW co to za programik, ja używam Ligowave :)


Na górę
Post: pt, 12 wrz 2014 12:55:35 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16213
Lokalizacja: Nowa Ruda
Qmpeltaty pisze:
Czy w dobie wkeaczajacego 802.11ac jest sens kupna af5 ? Mam link na 8km na rocketach m5, zastanawiam sie czy zmienic na rocketa ac lite(mam dwie sztuki) czy moze lepiej af5? Potrzebuje przerzucic ok. 100-120 mbps. Ac z antrnami wychodzi 2000zl za link, a af5 3 razy drozej.


Tak - uważam, że jest bardzo wielki sens używania radio w trybie FDD. Po pierwsze dzięki temu możesz sobie w jednym miejscu umieścić z kilka radiolinii - nie ma w tym momencie żadnego problemu żeby pracowały na tym samym kanale. Poza tym wydajność widmowa jest bardzo wysoka - na krótkie odległości to bez problemu zestawisz QAM256 lub QAM1024. Ogólnie rzecz ujmując - miażdży to system. Zważywszy, że możesz sobie dowolnie modyfikować szerokości kanału UP/DOWN - Downlink możesz i zrobić na 50MHZ a Downlink np. na 10MHZ - oszczędza to mocno pasmo, bo takich kanałów 10MHZ możesz sobie separować o odległość 1MHZ - a to daje sporą oszczędność pasma. Linki i tak zwykle są asymetryczne.

Aha : http://community.ubnt.com/t5/airFiber-S ... s-p/868230

Tutaj screeny są z tego mojego linku.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: sob, 13 wrz 2014 7:58:11 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2493
Lokalizacja: Wrocław
103KM 8(

http://community.ubnt.com/t5/airFiber-S ... s-p/984587

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: sob, 13 wrz 2014 8:09:25 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1048
Lokalizacja: Suwałki
cabana pisze:


Pierwszy deszcz i po linku, o ile tam pada wogóle :D

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: pt, 19 wrz 2014 12:58:33 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2906
Dzisiaj powieszone na 20 km udało się zestawić na sygnale -66 na kanale 50 MHz spięło się na 6x64QAM - dało to wynik 340 Mbps - fajnie że można ustawić rożną szerokość dla TX i RX, może juro rzucimy na to troszkę produkcyjnego ruchu i zobaczymy jak to się zachowuje. W tej cenie super sprawa na bardzo dalekie linki nic sensownego oprócz 13 Ghz na tą odległość nie ma


Na górę
Post: pt, 19 wrz 2014 22:37:38 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: pt, 24 lip 2009 11:30:07
Posty: 1084
Lokalizacja: Polska
Podłączę się pod temat i zapytam jak to jest z optyką na tym sprzęcie ? Mam aktualnie jeden link 1200 metrów i minimalnie brakuje optyki. Aktualnie pracuje to na RB911 i jest OK, jednak w przyszłości będę potrzebował > 100Mbps i najchętniej kupiłbym AirFibera 24, żeby nie śmiecić w 5GHz, jednak ze względu na brak optyki pomysł odpada i zastanawiam się jakby zachował się Airfbier 5.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 911 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 21 lis 2017 10:01:23

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl