Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 810 Następna
Autor Wiadomość
Post: pt, 08 sie 2014 14:26:28 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4580
Compilance Test... a nie, to nie to.. :rotfl:


Na górę
Post: pt, 08 sie 2014 22:49:29 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 974
Lokalizacja: Suwałki
w.wrona pisze:
Coś mi to nie chce działać na regionie z włączonym DFS. Jaki kraj polecacie? :)



Wojtek , wyślij na gwarancji :D

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: sob, 09 sie 2014 13:33:37 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 27 paź 2009 22:49:07
Posty: 2066
w.wrona pisze:
Jaki kraj polecacie? :)

Referbergerstan

_________________
Motto ISP: czy się siedzi czy się leży abonament się należy :-)


Na górę
Post: ndz, 10 sie 2014 19:38:17 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6508
Lokalizacja: Polska
AF w prawdziwym świecie ~2km:

Obrazek

Obrazek

ping z internetu.

Prawdziwy traffic, hopka to światła, isp jest single-homed

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: pn, 11 sie 2014 9:22:42 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4580
@admin, sory za offtop.
jest tyle serwisów gdzie można za free linkować grafikę, co skłoniło cię właśnie na ten który wybrałeś?


Na górę
Post: pn, 11 sie 2014 9:28:27 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2706
to się nazywa kryptopornografia :)


Na górę
Post: pn, 11 sie 2014 10:11:53 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 gru 2007 17:07:51
Posty: 1588
Lokalizacja: eth0
Zrobił to z przyzwyczajenia do serwisu :)

_________________
http://blog.outlaw.one.pl


Na górę
Post: pn, 11 sie 2014 10:48:32 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 23 lut 2009 22:22:38
Posty: 1173
nie byłem w stanie skupić się na statystykach


Na górę
Post: pn, 11 sie 2014 11:21:06 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 26 kwie 2005 15:43:57
Posty: 6508
Lokalizacja: Polska
Przepraszam :(
Sugeruję zasłonić ręka, zapisać na dysku a potem dopiero analizować grafikę...

_________________
Pozdrawiam!
M.


Na górę
Post: pn, 11 sie 2014 12:23:24 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1696
Lokalizacja: Rybnik
Nawet działa ten AF5 ale konfiguracja ciągle jak w TP-Linku :D

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: pn, 11 sie 2014 15:31:48 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16043
Lokalizacja: Nowa Ruda
A czego bys chcial w radiolinii?

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pn, 11 sie 2014 16:19:11 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2818
Lokalizacja: Mazury
w.wrona pisze:
Nawet działa ten AF5 ale konfiguracja ciągle jak w TP-Linku :D

Mogliby w końcu oddać władze dla ustawiającego. :zzz:

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
www.prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: pn, 11 sie 2014 16:21:45 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3644
noyo pisze:
w.wrona pisze:
Nawet działa ten AF5 ale konfiguracja ciągle jak w TP-Linku :D

Mogliby w końcu oddać władze dla ustawiającego. :zzz:


Na pewno to dobry pomysl, jak 90% korzystajacych z UBNT ACK nie umie ustawic inaczej niz AUTO ;)

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: pn, 11 sie 2014 16:39:01 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 18 lis 2010 9:00:53
Posty: 2818
Lokalizacja: Mazury
Może w końcu nauczyliby się? :zlosnik: ale z porównaniem do podstawowych routerów cisco to tu jest co robić hehe

_________________
www.kazuko.pl - coś dla Twojej sieci
www.prorys.pl - kosztorysy, wizualizacje, projekty budynków


Na górę
Post: śr, 13 sie 2014 9:20:40 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1466
Lokalizacja: szczecin
noyo pisze:
w.wrona pisze:
Nawet działa ten AF5 ale konfiguracja ciągle jak w TP-Linku :D

Mogliby w końcu oddać władze dla ustawiającego. :zzz:


Władze dla ustawiającego to crs mógłby oddać ! :)

_________________
http://www.tarniny.pl - Internet Szczecin
http://www.anteny.szczecin.pl - Montaż anten Szczecin


Na górę
Post: śr, 20 sie 2014 11:41:44 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1696
Lokalizacja: Rybnik
Chłopaki pomocy. Dlaczego signal remote chain 1 jest niewidoczny? Ktoś wie? :)


Załączniki:
AF5.jpg
AF5.jpg [ 114.31 KiB | Przejrzano 4735 razy ]

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)
Na górę
Post: śr, 20 sie 2014 11:56:24 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7499
Źle zwizowane anteny

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: śr, 20 sie 2014 17:18:20 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1696
Lokalizacja: Rybnik
Po dowizowaniu nadal to samo. Druga strona pokazuje poprawnie. Jakieś pomysły? :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: śr, 20 sie 2014 17:33:56 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2238
Lokalizacja: Wrocław
uwalony jeden AF?

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: śr, 20 sie 2014 17:45:26 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1696
Lokalizacja: Rybnik
No nie wiem, druga strona pokazuje wszystkie sygnały poprawnie. Pakiety przewala normalnie :)

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: śr, 20 sie 2014 21:43:12 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 14 kwie 2006 5:31:19
Posty: 4340
Lokalizacja: woj Śląskie
W obie strony? BO RX i TX Capacity się dość mocno różnią. Jak wyglądaja po drugiej stronie?

_________________
Jardo


Na górę
Post: śr, 20 sie 2014 21:51:30 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16043
Lokalizacja: Nowa Ruda
Nie pokazuje drugiego chaina bo wynegocjowało tylko jeden i radiolinia pracuje w trybie SISO. Więc jeden Chain znika kompletnie.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 20 sie 2014 22:37:21 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1696
Lokalizacja: Rybnik
broken pisze:
Nie pokazuje drugiego chaina bo wynegocjowało tylko jeden i radiolinia pracuje w trybie SISO. Więc jeden Chain znika kompletnie.


Czym to może być spowodowane?

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 7:34:15 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 7499
Na 11km link -82dBm = górka albo drzewka.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: czw, 21 sie 2014 11:43:13 
   Tytuł: Re: AirFber 5
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 19 wrz 2009 1:11:53
Posty: 1696
Lokalizacja: Rybnik
TX power to jest moc na radiu czy EIRP?

_________________
Co Dziś Robimy Sp. z o.o. :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 810 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 28 mar 2017 17:44:54

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl