Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 116 17 18 19 2022 Następna
Autor Wiadomość
Post: ndz, 22 lut 2015 12:59:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 130
Lokalizacja: Łódź
ferrit pisze:
Niestety czubki drzew zasłaniają. Demontować ?



A probowales zmienic polaryzacje na H?


Na górę
Post: ndz, 22 lut 2015 14:35:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 208
Lokalizacja: kuj-pom
Aktualnie szczelina jest w poziomie. Mogę jeszcze podwyżyć z jednej strony o 1m. Więcej nic nie wymyślę. Dodam, że nie widzę drugiej strony. Lasy przeszkadzają.


Na górę
Post: ndz, 22 lut 2015 14:40:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: śr, 28 wrz 2011 12:13:31
Posty: 268
Odwieczna zasada-nie ma widoku to nie podłączaj.


Na górę
Post: pn, 23 lut 2015 9:23:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 393
Lokalizacja: Toruń
ferrit pisze:
Aktualnie szczelina jest w poziomie.

Czyli polaryzacja V - 3 i 4 strona instrukcji od anteny


Na górę
Post: pn, 23 lut 2015 10:38:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 208
Lokalizacja: kuj-pom
m4ci3k pisze:
ferrit pisze:
Aktualnie szczelina jest w poziomie.

Czyli polaryzacja V - 3 i 4 strona instrukcji od anteny


Zmiana na H może coś polepszyć ?


Na górę
Post: pn, 23 lut 2015 11:14:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2272
ferrit pisze:
Dodam, że nie widzę drugiej strony. Lasy przeszkadzają.
Zmiana na H może coś polepszyć ?

pomoże tylko piła łańcuchowa :)


Na górę
Post: pn, 23 lut 2015 11:32:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 130
Lokalizacja: Łódź
ferrit pisze:
m4ci3k pisze:
ferrit pisze:
Aktualnie szczelina jest w poziomie.

Czyli polaryzacja V - 3 i 4 strona instrukcji od anteny


Zmiana na H może coś polepszyć ?


Poczatkowo zrozumialem, ze link "wali" po czubkach drzew. Jesli drugiej strony nie widac w ogole, to nie ma sensu zaczynac instalacji.


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 8:14:53 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 208
Lokalizacja: kuj-pom
Które PINY w złączce RSSI służą do podłączenia zasilania 48V ?


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 9:37:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 393
Lokalizacja: Toruń
ferrit pisze:
Które PINY w złączce RSSI służą do podłączenia zasilania 48V ?

1 - masa, 2 +48V 5 - PE
Podeślij Kolego na PW maila, to mogę podzielić się z Tobą instrukcją


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 9:45:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 208
Lokalizacja: kuj-pom
Jaki powinien być sygnał wg kalkulatora SIAE przy 10,4 km. Jest widoczność optyczna. Na tym odcinku Rocket 60cm+RB911G-5HPnD podaje sygnał -49..-52, CCQ ponad 90% i link 180/180. SIAE ma być zamiast tego sprzętu.


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 9:48:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 130
Lokalizacja: Łódź
ferrit pisze:
Jaki powinien być sygnał wg kalkulatora SIAE przy 10,4 km. Jest widoczność optyczna. Na tym odcinku Rocket 60cm+RB911G-5HPnD podaje sygnał -49..-52, CCQ ponad 90% i link 180/180. SIAE ma być zamiast tego sprzętu.



Policze Ci tylko podaj: srednice anten, modulacje.


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 9:50:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 208
Lokalizacja: kuj-pom
60cm, 56MHz, 64QAM. Czy będzie działać ?


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 10:58:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 393
Lokalizacja: Toruń
ferrit pisze:
60cm, 56MHz, 64QAM. Czy będzie działać ?

Najbardziej zbliżony link do Kolegi u nas działa na 11,5km, anteny 0.6, ACM, 56MHz, 32-256QAM, jest -47,5dBm


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 11:18:32 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 130
Lokalizacja: Łódź
dla 56MHz 64QAM 60/60 10.4km, rainzone H RSL powinien wynosic -47.2dBm. Do progu czulosci masz jeszcze 22.8dBm. Dostepnosc to 99.996%.


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 11:30:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 01 sty 2012 15:15:16
Posty: 208
Lokalizacja: kuj-pom
Dzięki. Dziś rozpoczynam montaż.


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 21:00:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 641
to chyba głupi pomysł według nowego rozporzadzenia 17 ghz ma zniknąć jako darmowe


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 21:24:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2706
Według rozporządzenia czy raczej jakiegoś projektu rozporządzenia? Bo używasz czasu przyszłego więc chyba chodzi o jakiś nowy projekt


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 22:42:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 641
tak z tego roku
i z tego miesiąca
dozwolone bezpłatne nadawanie w 17GHZ jest do końca roku


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 22:59:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 30 kwie 2008 23:00:32
Posty: 48
gumis pisze:
tak z tego roku
i z tego miesiąca
dozwolone bezpłatne nadawanie w 17GHZ jest do końca roku


A gdzie tak wyczytałeś?

_________________
Zwiększamy zasięg ...


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 23:00:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3172
Lokalizacja: Szczecin
gumis pisze:
dozwolone bezpłatne nadawanie w 17GHZ jest do końca roku
Jeśli to prawda to ludzi w tym UKE totalnie popier**o po odejściu Szeryfowej. Możliwe są dwie opcje:
1. Szukają kasy na gwałt i liczą, że Ci którzy mają takie radiole zapłacą za pasmo, bo utopili kasę w sprzęt (podobna sytuacja jak z E-band).
2. Wzięli w łapę od większych telekomów i chcą udupić mniejszych ISP, którzy robią w tym paśmie wydajne linki, na dość duże odległości.
Ewentualnie połączenie tych dwóch opcji.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 23:02:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt, 11 gru 2007 17:07:51
Posty: 1588
Lokalizacja: eth0
LTE nie zabiło nas, więc poszli na wojnę od innej strony z nami...

_________________
http://blog.outlaw.one.pl


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 23:06:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 641
zajadacz pisze:
gumis pisze:
dozwolone bezpłatne nadawanie w 17GHZ jest do końca roku
Jeśli to prawda to ludzi w tym UKE totalnie popier**o po odejściu Szeryfowej. Możliwe są dwie opcje:
1. Szukają kasy na gwałt i liczą, że Ci którzy mają takie radiole zapłacą za pasmo, bo utopili kasę w sprzęt (podobna sytuacja jak z E-band).
2. Wzięli w łapę od większych telekomów i chcą udupić mniejszych ISP, którzy robią w tym paśmie wydajne linki, na dość duże odległości.
Ewentualnie połączenie tych dwóch opcji.


https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=dzi ... +poz.+1843
strona 10
a uke przyklepneło w lutym

czy się mylę ?


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 23:13:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2239
Lokalizacja: Wrocław
To czekać niedługo na 24GHz :(

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 23:14:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2773
no bez jaj, a składałem zamówienie na 17, żeby zrezygnować z 23ghz

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 24 lut 2015 23:27:09 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 641
Karas pisze:
no bez jaj, a składałem zamówienie na 17, żeby zrezygnować z 23ghz


przecież żyjemy w Polsce takie rzeczy was nie powinny dziwić

helooooł taki mamy klimat !


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 116 17 18 19 2022 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 29 mar 2017 1:20:10

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl