Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 118 19 20 21 22
Autor Wiadomość
Post: śr, 04 maja 2016 22:55:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1234
pkrupnik pisze:
arki pisze:
Panowie gdzie mogę kupić konektor (wtyczkę zasilania) do alfoplusa? Może ktoś ma na zbyciu?


Ja posiadam na zbyciu.

Gniazda też by się znalazły?


Na górę
Post: czw, 05 maja 2016 7:10:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 133
Lokalizacja: Łódź
bobas69 pisze:
pkrupnik pisze:
arki pisze:
Panowie gdzie mogę kupić konektor (wtyczkę zasilania) do alfoplusa? Może ktoś ma na zbyciu?


Ja posiadam na zbyciu.

Gniazda też by się znalazły?


Witam

Chodzi Ci o gniazda zasilajace czy koncowki amphenolowe do interfejsu eth?


Na górę
Post: czw, 05 maja 2016 21:10:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1234
viewtopic.php?f=16&t=51203
Zasilające. Trzecie zdjęcie :) Wesely nie dzwonił w tej sprawie?


Na górę
Post: czw, 05 maja 2016 22:04:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 392
Lokalizacja: Toruń
Jak 3 zdjęcie to rozumiem, że to: http://www.tme.eu/pl/details/12-05pmms- ... ms-sh8001/ lub to: http://www.tme.eu/pl/details/elst512pg9 ... 2-878-100/


Na górę
Post: sob, 14 maja 2016 8:55:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 451
Lokalizacja: Poznań
Panowie dziękuję za zainteresowanie :)
Temat zamknięty, chodziło o wtyk zasilania aphenola, miałem wyrwany dokładnie tak jak na zdjęciu.
Wtyk kupiłem o forumowicza p.krupnik, przy okazji skorzystałem z profesjonalnego doradztwa i konfiguracji anten. Szczerze Wam polecam współpracę z Piotrem - rzeczowo i w terminie.


Na górę
Post: czw, 19 maja 2016 10:23:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 08 maja 2010 9:16:59
Posty: 13
Cześć, chciałem odpalić w końcu SIAE która zalegała w magazynie, powiesiłem no i coś chyba pogrzebałem bo straciłem dostęp po ip z tego co pamiętam to oba ethernety ustawiłem na aktywne i teraz pytanie jak się do tego dostać żeby zresetować do ustawień fabrycznych ? Druga strona jeszcze nie zapięta radiem, z dziwnych powodów nagle do niej też nie można się dostać, i jeszcze pytanie czy ten metalowy RJ 45 jest konieczny do użycia czy można zwykły RJ 45 ?


Na górę
Post: czw, 19 maja 2016 14:12:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 133
Lokalizacja: Łódź
prosiaczek pisze:
Cześć, chciałem odpalić w końcu SIAE która zalegała w magazynie, powiesiłem no i coś chyba pogrzebałem bo straciłem dostęp po ip z tego co pamiętam to oba ethernety ustawiłem na aktywne i teraz pytanie jak się do tego dostać żeby zresetować do ustawień fabrycznych ? Druga strona jeszcze nie zapięta radiem, z dziwnych powodów nagle do niej też nie można się dostać, i jeszcze pytanie czy ten metalowy RJ 45 jest konieczny do użycia czy można zwykły RJ 45 ?



odezwij sie na priv. pomoge. restart mozliwy jest tylko z poziomu www.


Na górę
Post: pn, 02 sty 2017 18:38:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 392
Lokalizacja: Toruń
Koledzy, kto podpowie jak na działającym linku zmienić szerokość kanału z 28 do 56 MHz tak żeby czegoś nie spieprzyć.
Chodzi mi o to, że jak w Equipment->Bandwidth & modulation zmienię z 28 na 56MHz to zmieni mi się zakres dostępnych częstotliwość tx/rx. Czy to też muszę zmienić czy wystarczy zmienić szerokość kanału?


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 9:46:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 133
Lokalizacja: Łódź
m4ci3k pisze:
Koledzy, kto podpowie jak na działającym linku zmienić szerokość kanału z 28 do 56 MHz tak żeby czegoś nie spieprzyć.
Chodzi mi o to, że jak w Equipment->Bandwidth & modulation zmienię z 28 na 56MHz to zmieni mi się zakres dostępnych częstotliwość tx/rx. Czy to też muszę zmienić czy wystarczy zmienić szerokość kanału?



Wystarczy wylaczyc adaptacyjna modulacje wpierw, nastepnie zmienic szerokosc kanalu z 28 na 56MHz. W przypadku 56MHz jest tylko jedna para czestootliwosci tx/rx, wiec nic sie nie "rozjedzie". Oczywiscie bedzie przerwa w transmisji.


Na górę
Post: pt, 13 sty 2017 12:13:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 07 kwie 2009 22:20:54
Posty: 1268
Zna ktos domysle ustawienia SNMP dla SIAE?
Nie moge znalezc w przegladarce zadnych ustawien. Ani w manualu

_________________
CHCIAŁEM ZAŁOŻYĆ NET 5G NA PENDRIVE 4GB DA RADE?


Na górę
Post: wt, 17 sty 2017 18:40:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3141
Lokalizacja: Szczecin
Panowie, miał ktoś z Was problem podobny do opisanego w wątku: viewtopic.php?t=52176 ?
Przełożyliśmy dziś sprzęt z jednej lokalizacji do drugiej przy okazji podmieniając antenę na mniejszą (nówka sztuka) i mamy podobną sytuację, tylko że Tx jest na -24 dBm. Ustawiania sprawdzane 2 razy, oczywiście drugą stronę widzi normalnie i ma normalną moc.

Miał ktoś coś podobnego i zna może rozwiązanie tego problemu? Winny sprzęt, soft, czy może kolega coś źle zamontował przekładając antenę?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 18 sty 2017 9:37:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 133
Lokalizacja: Łódź
zajadacz pisze:
Panowie, miał ktoś z Was problem podobny do opisanego w wątku: viewtopic.php?t=52176 ?
Przełożyliśmy dziś sprzęt z jednej lokalizacji do drugiej przy okazji podmieniając antenę na mniejszą (nówka sztuka) i mamy podobną sytuację, tylko że Tx jest na -24 dBm. Ustawiania sprawdzane 2 razy, oczywiście drugą stronę widzi normalnie i ma normalną moc.

Miał ktoś coś podobnego i zna może rozwiązanie tego problemu? Winny sprzęt, soft, czy może kolega coś źle zamontował przekładając antenę?



Antena jest elementem pasywnym, wiec nie miala wplywu na moc txpower na ODU. Jesli masz - 25 dBm nadawania i zmiana z txreduction nic nie daje, to niestety ODU jest uwalone. Jesli jest na gwarancji, to reklamuj.


Na górę
Post: pt, 20 sty 2017 22:45:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3141
Lokalizacja: Szczecin
Okazało się że faktycznie padnięte radio, sprzedawca (Cybarbajt) potwierdził. Wie ktoś czy znajdę w Polsce serwis, który naprawia SIAE?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 118 19 20 21 22


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 23 sty 2017 6:19:08

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl