Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 119 20 21 22 23 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 04 maja 2016 22:55:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1166
pkrupnik pisze:
arki pisze:
Panowie gdzie mogę kupić konektor (wtyczkę zasilania) do alfoplusa? Może ktoś ma na zbyciu?


Ja posiadam na zbyciu.

Gniazda też by się znalazły?


Na górę
Post: czw, 05 maja 2016 7:10:08 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 147
Lokalizacja: Łódź
bobas69 pisze:
pkrupnik pisze:
arki pisze:
Panowie gdzie mogę kupić konektor (wtyczkę zasilania) do alfoplusa? Może ktoś ma na zbyciu?


Ja posiadam na zbyciu.

Gniazda też by się znalazły?


Witam

Chodzi Ci o gniazda zasilajace czy koncowki amphenolowe do interfejsu eth?


Na górę
Post: czw, 05 maja 2016 21:10:48 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1166
viewtopic.php?f=16&t=51203
Zasilające. Trzecie zdjęcie :) Wesely nie dzwonił w tej sprawie?


Na górę
Post: czw, 05 maja 2016 22:04:31 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 417
Lokalizacja: Toruń
Jak 3 zdjęcie to rozumiem, że to: http://www.tme.eu/pl/details/12-05pmms- ... ms-sh8001/ lub to: http://www.tme.eu/pl/details/elst512pg9 ... 2-878-100/


Na górę
Post: sob, 14 maja 2016 8:55:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 416
Lokalizacja: Poznań
Panowie dziękuję za zainteresowanie :)
Temat zamknięty, chodziło o wtyk zasilania aphenola, miałem wyrwany dokładnie tak jak na zdjęciu.
Wtyk kupiłem o forumowicza p.krupnik, przy okazji skorzystałem z profesjonalnego doradztwa i konfiguracji anten. Szczerze Wam polecam współpracę z Piotrem - rzeczowo i w terminie.


Na górę
Post: czw, 19 maja 2016 10:23:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: sob, 08 maja 2010 9:16:59
Posty: 16
Cześć, chciałem odpalić w końcu SIAE która zalegała w magazynie, powiesiłem no i coś chyba pogrzebałem bo straciłem dostęp po ip z tego co pamiętam to oba ethernety ustawiłem na aktywne i teraz pytanie jak się do tego dostać żeby zresetować do ustawień fabrycznych ? Druga strona jeszcze nie zapięta radiem, z dziwnych powodów nagle do niej też nie można się dostać, i jeszcze pytanie czy ten metalowy RJ 45 jest konieczny do użycia czy można zwykły RJ 45 ?


Na górę
Post: czw, 19 maja 2016 14:12:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 147
Lokalizacja: Łódź
prosiaczek pisze:
Cześć, chciałem odpalić w końcu SIAE która zalegała w magazynie, powiesiłem no i coś chyba pogrzebałem bo straciłem dostęp po ip z tego co pamiętam to oba ethernety ustawiłem na aktywne i teraz pytanie jak się do tego dostać żeby zresetować do ustawień fabrycznych ? Druga strona jeszcze nie zapięta radiem, z dziwnych powodów nagle do niej też nie można się dostać, i jeszcze pytanie czy ten metalowy RJ 45 jest konieczny do użycia czy można zwykły RJ 45 ?



odezwij sie na priv. pomoge. restart mozliwy jest tylko z poziomu www.


Na górę
Post: pn, 02 sty 2017 18:38:12 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: śr, 02 sty 2013 20:59:26
Posty: 417
Lokalizacja: Toruń
Koledzy, kto podpowie jak na działającym linku zmienić szerokość kanału z 28 do 56 MHz tak żeby czegoś nie spieprzyć.
Chodzi mi o to, że jak w Equipment->Bandwidth & modulation zmienię z 28 na 56MHz to zmieni mi się zakres dostępnych częstotliwość tx/rx. Czy to też muszę zmienić czy wystarczy zmienić szerokość kanału?


Na górę
Post: wt, 03 sty 2017 9:46:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 147
Lokalizacja: Łódź
m4ci3k pisze:
Koledzy, kto podpowie jak na działającym linku zmienić szerokość kanału z 28 do 56 MHz tak żeby czegoś nie spieprzyć.
Chodzi mi o to, że jak w Equipment->Bandwidth & modulation zmienię z 28 na 56MHz to zmieni mi się zakres dostępnych częstotliwość tx/rx. Czy to też muszę zmienić czy wystarczy zmienić szerokość kanału?



Wystarczy wylaczyc adaptacyjna modulacje wpierw, nastepnie zmienic szerokosc kanalu z 28 na 56MHz. W przypadku 56MHz jest tylko jedna para czestootliwosci tx/rx, wiec nic sie nie "rozjedzie". Oczywiscie bedzie przerwa w transmisji.


Na górę
Post: pt, 13 sty 2017 12:13:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: wt, 07 kwie 2009 22:20:54
Posty: 1310
Zna ktos domysle ustawienia SNMP dla SIAE?
Nie moge znalezc w przegladarce zadnych ustawien. Ani w manualu

_________________
CHCIAŁEM ZAŁOŻYĆ NET 5G NA PENDRIVE 4GB DA RADE?


Na górę
Post: wt, 17 sty 2017 18:40:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3447
Lokalizacja: Szczecin
Panowie, miał ktoś z Was problem podobny do opisanego w wątku: viewtopic.php?t=52176 ?
Przełożyliśmy dziś sprzęt z jednej lokalizacji do drugiej przy okazji podmieniając antenę na mniejszą (nówka sztuka) i mamy podobną sytuację, tylko że Tx jest na -24 dBm. Ustawiania sprawdzane 2 razy, oczywiście drugą stronę widzi normalnie i ma normalną moc.

Miał ktoś coś podobnego i zna może rozwiązanie tego problemu? Winny sprzęt, soft, czy może kolega coś źle zamontował przekładając antenę?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 18 sty 2017 9:37:02 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 147
Lokalizacja: Łódź
zajadacz pisze:
Panowie, miał ktoś z Was problem podobny do opisanego w wątku: viewtopic.php?t=52176 ?
Przełożyliśmy dziś sprzęt z jednej lokalizacji do drugiej przy okazji podmieniając antenę na mniejszą (nówka sztuka) i mamy podobną sytuację, tylko że Tx jest na -24 dBm. Ustawiania sprawdzane 2 razy, oczywiście drugą stronę widzi normalnie i ma normalną moc.

Miał ktoś coś podobnego i zna może rozwiązanie tego problemu? Winny sprzęt, soft, czy może kolega coś źle zamontował przekładając antenę?



Antena jest elementem pasywnym, wiec nie miala wplywu na moc txpower na ODU. Jesli masz - 25 dBm nadawania i zmiana z txreduction nic nie daje, to niestety ODU jest uwalone. Jesli jest na gwarancji, to reklamuj.


Na górę
Post: pt, 20 sty 2017 22:45:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3447
Lokalizacja: Szczecin
Okazało się że faktycznie padnięte radio, sprzedawca (Cybarbajt) potwierdził. Wie ktoś czy znajdę w Polsce serwis, który naprawia SIAE?

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: wt, 07 lut 2017 20:49:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 31 sty 2014 12:50:26
Posty: 2
podpinam się do pytania, czy ktoś zna serwis siae w Polsce?
u mnie wysypał się soft tzn zamiast strony do logowania mam web lct loader i radiola się zawiesza 2 raz na dobę.

Nie wiem skąd wziąć soft i jak go wgrać.

Jak ktoś ma wiedzę w tym temacie to z chęcią skorzystam (nawet odpłatnie)

Kontak to do mnie biuro@dobrynet.eu

Co do samej Falesii to kupiłem u nich linków:
- neca na ponad 100kzł (nówki)
- ericsson na ponad ok 30kzł (używki)
- siae na ponad 30kzł (nówki)

i podsumuję to tak, do 2014 roku wszystko było ok, wszystkie linki jakie kupiłem po tym czasie (sztuk 3) zdechły po kilku miesiącach lub przyjechały uszkodzone już nowe.
Zmusiłem falesie do przysłania swojego serwisanta by uruchomił mi linka bo męczyłem się z nim 3 miesiące i oczywiście technik stwierdził na miejscu uszkodzone radio, uszkodzone odu i źle zarobione kable WCZ. Na to stwierdzenie falesia więcej już nie wynajęła tego serwisanta i zabroniła mu jakiego kolwiek kontaktu ze mną, sprawa skończy się w sądzie oczywiście.

Wyobraźcie sobie, że nawet oryginalnie zapakowane jumpery ericssona sztuk 2, które kupiłem razem z radiolinią były uszkodzone.


Moja opinia jest taka, że falesia kupuje odrzut produkcyjny i go sprzedaje jako towar pierwszej kategorii.


Pozdrawiam Falesie :)


Na górę
Post: wt, 07 lut 2017 21:18:22 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3447
Lokalizacja: Szczecin
To mówisz, że Falesia stała się taka słaba? Mi zawołali 300 zł netto za sprawdzenie sztuki i wycenę naprawy, ale kupowaliśmy w cyberbajcie, a nie u nich. I u mnie padł tor radiowy, więc grubsza sprawa. Jak wysypał Ci się soft to stosunkowo łatwo przywrócić, te radiole mają 2 softy, wystarczy je jakoś przełączyć albo wgrać nowe.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: śr, 08 lut 2017 13:41:38 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: wt, 17 sty 2017 14:31:24
Posty: 13
grabarz pisze:
Zna ktos domysle ustawienia SNMP dla SIAE?
Nie moge znalezc w przegladarce zadnych ustawien. Ani w manualu

Standardowe:
community: public
version: v1

@rsarelo
Też nam przysłali niby nówki sztuki a jedna sztuka po powieszeniu okazała się uszkodzona i nie spinała na tyle ile powinna. Jednakże wymienili bez problemu i kontakt z nimi był ok.

Co do problemów z SIEA to również mam ciekawy:
Pewnego pięknego dnia otrzymałem z Nagiosa komunikat, że radiolka po stronie klienckiej zdechła. Faktycznie nie dało się do niej zalogować ale ruch dalej sobie spokojnie szedł. Jako że mamy niefajny dostęp do miejsca w którym jest ona zamontowana to pojechałem następnego dnia, zrobiłem restart prądowy i zaczęła działać... na jakieś kilka dni, po czym znowu to samo. Co ciekawe nawet jak zapnę backup i jest dojście do radiolki od strony tej klienckiej właśnie to i tak nie ma z nią kontaktu.
Można by spróbować po drugim interfejsie, mamy wersje z portem SFP ale za zimno na takie rzeczy.

Rozmawiałem w tej kwestii z technikiem z Falesii ale nie spotkał się z takim przypadkiem i poradził zrobić upgrade softu.


@zajadacz
Gdybyś znalazł jakiś serwis to zostaw info, bo wcześniej czy później może się przydać.


Na górę
Post: śr, 08 lut 2017 14:49:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2806
ogólnie Siae w porównaniu do Ceragona czy NECa to sprzęt jednak trochę himeryczny, też mamy czasami zwisy zarządzania i tylko prąd pomaga, raz czy dwa się zawiesiło dziadostwo tak że nie przepuszczało ruchu itd. Są lepsze sprzęty na rynku


Na górę
Post: śr, 08 lut 2017 17:38:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2954
Jakoś powiedziałem sobie, że nie stać mnie na te zabawki, i od lat lecą Neki, wcześniej Ceragony, niektóre 7 wiosen mają i jest z nimi jeden problem. Nikt nie pamięta do nich haseł ;d

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 08 lut 2017 17:52:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 648
Lokalizacja: Wrocław
kamikaze pisze:
ogólnie Siae w porównaniu do Ceragona czy NECa to sprzęt jednak trochę himeryczny, też mamy czasami zwisy zarządzania i tylko prąd pomaga, raz czy dwa się zawiesiło dziadostwo tak że nie przepuszczało ruchu itd. Są lepsze sprzęty na rynku

No wszystko fajnie ale SIAE jest na wolne pasmo 17 i 24GHz, i tu NEC, Ceragon czy np Ericsson odpada...

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: śr, 08 lut 2017 22:08:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1246
Lokalizacja: W-wa
kamikaze pisze:
ogólnie Siae w porównaniu do Ceragona czy NECa to sprzęt jednak trochę himeryczny, też mamy czasami zwisy zarządzania i tylko prąd pomaga, raz czy dwa się zawiesiło dziadostwo tak że nie przepuszczało ruchu itd. Są lepsze sprzęty na rynku


Zwis zarzadzania sie zdarzyl, ale nigdy nie przerwaly u nas ruchu. Problem z zarzadzaniem to pewnie wina softu, bo mam pierwsza wersje i dopiero zamierzam update robic. Jak dzialalo i ruch szedl to nie bylo pilnej potrzeby. Ja zlego slowa nie powiem o jakosci pracy.


Na górę
Post: czw, 09 lut 2017 1:42:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3447
Lokalizacja: Szczecin
@neo.vin: Falesia mi powiedziała, że za 300 zł netto za sztukę zdiagnozują i wycenią naprawę, więc możesz tam próbować. Ale @rsarelo pisał, że nie chce mieć nic wspólnego z tą firmą.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 15 maja 2017 13:25:55 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: sob, 08 mar 2008 20:20:32
Posty: 120
Czy ktoś znalazł odpowiedni serwis dla siae ? W falesi to nawet telefonów nie odbierają a czytając tutejsze komentarze na temat tej firmy to szkoda czasu i pieniędzy na nich .
Mam parę linków , będę za niedługo sprzedawał ale jeden już leży uszkodzony na magazynie .


Na górę
Post: pn, 15 maja 2017 14:26:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3447
Lokalizacja: Szczecin
Dziś gadałem z wesspolem i twierdzą, że niektóre uszkodzenia naprawiają. Niestety na maila mi jeszcze nie odpisali, bo po rozmowie babka od nich mówiła, że nie wszystko są w stanie naprawić i lepiej żebym najpierw opisał jaka jest awaria, to powie czy w ogóle się podejmą. Nie wiem też ile wołają za diagnostykę i wycenę naprawy.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: pn, 15 maja 2017 14:51:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 147
Lokalizacja: Łódź
zajadacz pisze:
Dziś gadałem z wesspolem i twierdzą, że niektóre uszkodzenia naprawiają. Niestety na maila mi jeszcze nie odpisali, bo po rozmowie babka od nich mówiła, że nie wszystko są w stanie naprawić i lepiej żebym najpierw opisał jaka jest awaria, to powie czy w ogóle się podejmą. Nie wiem też ile wołają za diagnostykę i wycenę naprawy.



Niektore to znaczy, te ktore polegaja na wymianie softow, tego co mozna zrobic przez telnet. Jesli padl Ci nadajnik, to watpie by dokonali naprawy.


Na górę
Post: pn, 15 maja 2017 14:59:57 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3447
Lokalizacja: Szczecin
pkrupnik pisze:
Niektore to znaczy, te ktore polegaja na wymianie softow, tego co mozna zrobic przez telnet. Jesli padl Ci nadajnik, to watpie by dokonali naprawy.
A Falesia to robi? Jeśli tak to mniej więcej za ile? Nie uśmiecha mi się płacić 300 PLN netto żeby usłyszeć: "zepsuło się to i to, ale nie potrafimy naprawić".

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 119 20 21 22 23 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 24 lip 2017 12:40:34

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl