Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 522 Następna
Autor Wiadomość
Post: wt, 27 lis 2012 14:17:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 26 paź 2011 22:34:54
Posty: 16
Witam,

Może zaiteresuje Was nowa radiolinia SIAE ALFOplus full outdoor w częstotliwości 17 Ghz, która jest wolna i nie ma opłat do UKE.

Więcej informacji i opis
http://www.e-signals.pl/transmisja-radi ... sma-wolne/

lub

bezpośredni kontakt z Pawłem
+48 530 530 501
biuro@e-signals.pl


Na górę
Post: wt, 27 lis 2012 14:32:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2272
miło, miło,
pytanie tylko o orientacyjne koszta linków na 4 i 8km o przepustowości 200 i 400mbps.
W jakiej kwocie można się zmieścić ?

EDIT:

a tak w ogóle to ile dostępnych jest MHz na tym uwolnionym paśmie?
Czy np 3-4 linki w 1 miejscu nie będzie się zakłócać ?


Ostatnio zmieniony wt, 27 lis 2012 15:46:58 przez CezaRRR, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: wt, 27 lis 2012 14:37:39 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2707
jak znam życie to pewnie z 20k


Na górę
Post: wt, 27 lis 2012 15:22:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 26 paź 2011 22:34:54
Posty: 16
Witam,

Nie jest tak źle z cenami :)

Przykładowo, dzisiejsza wycena dla jednego z klientów na 436 mbps (netto) za 14,5k netto!

Proszę o koordynaty na maila to prześlę konkretną kalkulację (budżet linku oraz wycenę). Przy 200 mbps ceny mniejsze do ustalenia. Anteny od 0,3 , 0,6 w zależności od odległości. To samo z odległościami i mocami i przepustowościami musimy policzyć link.

Szczegóły w ulotce:
http://www.e-signals.pl/wp-content/uplo ... 009.12.pdf
Budżet linku i konkrety tak jak pisałem na maila po otrzymaniu koordynatów i szczegółów linku.

Konkurencyjne ceny, parametry, jakość, serwis no i sprzęt dostępy w rozsądnych terminach (producent europejski).

Proszę o kontakt bezpośredni, tel. lub e-mail.

Pozdrawiam
Paweł
+48 530 530 501
biuro@e-signals.pl


Na górę
Post: wt, 27 lis 2012 22:57:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 12 sty 2010 15:34:31
Posty: 318
e-signals pisze:
Witam,

Nie jest tak źle z cenami :)

Przykładowo, dzisiejsza wycena dla jednego z klientów na 436 mbps (netto) za 14,5k netto!

Proszę o koordynaty na maila to prześlę konkretną kalkulację (budżet linku oraz wycenę). Przy 200 mbps ceny mniejsze do ustalenia. Anteny od 0,3 , 0,6 w zależności od odległości. To samo z odległościami i mocami i przepustowościami musimy policzyć link.

Szczegóły w ulotce:
http://www.e-signals.pl/wp-content/uplo ... 009.12.pdf
Budżet linku i konkrety tak jak pisałem na maila po otrzymaniu koordynatów i szczegółów linku.

Konkurencyjne ceny, parametry, jakość, serwis no i sprzęt dostępy w rozsądnych terminach (producent europejski).

Proszę o kontakt bezpośredni, tel. lub e-mail.

Pozdrawiam
Paweł
+48 530 530 501
biuro@e-signals.pl


ciekawa propozycja i alternatywa dla SIKLU, wyższe dostępności i zasięgi a odliczając koszt rejestracji UKE cena porównywalna. Jak z zasilaniem?? Trzeba tam inteligentne PoE za +600pln za komplet? czy poleci na zwykłym zasilaczu za 50pln??

R.


Na górę
Post: śr, 28 lis 2012 9:54:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 26 paź 2011 22:34:54
Posty: 16
Materiały instalacyjne mogą być w komplecie. Zasilacze zazwyczaj we własnym zakresie, ale wszystko zależy od indywidualnej konfiguracji i wyceny linku.
Poniżej link do prezentacji zasilania i konfiguracji radiolinii.

http://www.e-signals.pl/wp-content/uplo ... uracja.pps


Paweł


Na górę
Post: śr, 28 lis 2012 11:47:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: śr, 12 paź 2011 21:04:41
Posty: 987
Prezentacja w paincie robiona :D mam nadzieje ze te radiole są zrobione w photoshopie :D


Na górę
Post: śr, 28 lis 2012 12:09:11 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: wt, 12 sty 2010 15:34:31
Posty: 318
lardux pisze:
Prezentacja w paincie robiona :D mam nadzieje ze te radiole są zrobione w photoshopie :D


:-) ktoś miał fantazje z tym paintem ja tak "prosto" linii krzywych bym nie porysował.... szacun , ale wygląda ze sprzęt rusza na zwykłym PoE za co plus bo 6-7 stówek zostaje w kieszeni
Poszperałem w Internecie i poniżej w punktach zamieszczam co znalazłem + porównanie do 24GHz:
• Pasmo 17.1-17.3GHz jest uwolnione (w 24GHz jest 50MHz więcej pasma);
• Ograniczenie mocy wynosi 100mW EIRP (20dBm, tak jak w 24GHz);
• 17GHz jest lepsze od 24GHz pod względem odporności na tłumienie wody (teoretycznie większe zasięgi);
• Inni producenci jakich znalazłem:
o SAF: https://www.saftehnika.com/products/fre ... ile-17-ghz
o Alcoma: http://www.wirmax.it/alcoma-radio-link- ... anguage=en
• Powyżsi producenci nie są tak wydajni widmowo jak cudo z Photoshopa.


Na górę
Post: śr, 28 lis 2012 12:34:44 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 26 paź 2011 22:34:54
Posty: 16
lardux pisze:
Prezentacja w paincie robiona :D mam nadzieje ze te radiole są zrobione w photoshopie :D



:) może coś nie tak poszło przy wycinaniu z większej prezentacji.
Radiolinie SIAE śmigają dla największych operatorów na całym świecie. 60 lat doświadczenia!


Na górę
Post: śr, 28 lis 2012 12:48:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2272
e-signals pisze:
Proszę o kontakt bezpośredni, tel. lub e-mail.
Pozdrawiam
Paweł
+48 530 530 501
biuro@e-signals.pl


wyslalem wczoraj email, do chwili obecnej nie doczekalem sie odp.


Ostatnio zmieniony czw, 29 lis 2012 2:53:42 przez CezaRRR, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: śr, 28 lis 2012 18:43:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 maja 2009 22:33:17
Posty: 1330
e-signals pisze:
Witam,

Może zaiteresuje Was nowa radiolinia SIAE ALFOplus full outdoor w częstotliwości 17 Ghz, która jest wolna i nie ma opłat do UKE.

Więcej informacji i opis
http://www.e-signals.pl/transmisja-radi ... sma-wolne/

lub

bezpośredni kontakt z Pawłem
+48 530 530 501
biuro@e-signals.pl


Na jakich antenach zestawię na tym link na 7400 metrów o przepustowości 200/200 mb/s ??
Początkowo potrzebne 100/100 ale za chwilę może być więcej.


Na górę
Post: śr, 28 lis 2012 23:18:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 26 paź 2011 22:34:54
Posty: 16
misztal pisze:
e-signals pisze:
Witam,

Może zaiteresuje Was nowa radiolinia SIAE ALFOplus full outdoor w częstotliwości 17 Ghz, która jest wolna i nie ma opłat do UKE.

Więcej informacji i opis
http://www.e-signals.pl/transmisja-radi ... sma-wolne/

lub

bezpośredni kontakt z Pawłem
+48 530 530 501
biuro@e-signals.pl


Na jakich antenach zestawię na tym link na 7400 metrów o przepustowości 200/200 mb/s ??
Początkowo potrzebne 100/100 ale za chwilę może być więcej.


anteny 2x0,6m
P.


Na górę
Post: śr, 28 lis 2012 23:44:46 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 332
Lokalizacja: Polska
Daj mi taki link na testy powiedzmy 7 dni jak sie sprawdzi kupie tego wiecej.

_________________
[b]Tel:791334345 AW3387-RIPE, Członek Klastrów PKICT.pl i e-Poludnie. [/b]


Na górę
Post: czw, 29 lis 2012 2:07:10 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 07 lip 2010 10:16:45
Posty: 580
Lokalizacja: sosnowiec
e-signals pisze:
lardux pisze:
Prezentacja w paincie robiona :D mam nadzieje ze te radiole są zrobione w photoshopie :D



:) może coś nie tak poszło przy wycinaniu z większej prezentacji.
Radiolinie SIAE śmigają dla największych operatorów na całym świecie. 60 lat doświadczenia!


acha, zamiast argumentow - hasla ...

konkrety panie, konkrety

_________________
www.ext.com.pl


Na górę
Post: czw, 29 lis 2012 12:24:59 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 21 maja 2004 20:00:45
Posty: 2284
a czy NEC, Ceragon, Ericsson nie pracują przypadkiem też w 17/24Ghz?

Ja bym się chciał zapytać tylko jak to jest z tymi radioliniami (realnie nie na papierze) i ew. jakie są minusy (poza oczywistymi tj. brak gwarancji że ktoś nas nie zacznie zakłócać i że mamy ograniczenia wypromieniowanej mocy)

po prostu niech ktoś coś powie o tych radioliniach :) bo fajna wydajność (rzekomo) i full outdoor (i jest wyjście optyczne)

_________________
"...Dyplomacja to taka sztuka mówienia spier...j, tak aby Twój rozmówca poczuł radość z powodu oczekującej go podróży..."


Na górę
Post: czw, 29 lis 2012 17:36:07 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 23 cze 2010 21:55:58
Posty: 332
Lokalizacja: Polska
Czekam na oferte .... :)

_________________
[b]Tel:791334345 AW3387-RIPE, Członek Klastrów PKICT.pl i e-Poludnie. [/b]


Na górę
Post: czw, 29 lis 2012 18:07:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2272
aro_w pisze:
Czekam na oferte .... :)

ja tez, ale chyba maja miliony emaili, ze sie jeszcze nie doczekalem odp na zapytanie wyslane:
27 listopada 2012 14:57


Na górę
Post: czw, 29 lis 2012 20:12:37 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 26 paź 2011 22:34:54
Posty: 16
CezaRRR pisze:
aro_w pisze:
Czekam na oferte .... :)

ja tez, ale chyba maja miliony emaili, ze sie jeszcze nie doczekalem odp na zapytanie wyslane:
27 listopada 2012 14:57


Do jutra odpiszę lub zadzwonię! To samo dla aro_w.
Przepraszam i bardzo proszę o ponowienie zapytania na paweł@e-signals.pl.

W kwestiach technicznych pasma/zasięgi itp najlepiej proszę dzwonić do naszego specjalisty na:
- obsługa techniczna tel. 533 336 014

Paweł


Na górę
Post: pt, 30 lis 2012 8:49:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 387
Lokalizacja: Poznań
Koledzy nie chcę robić reklamy, ale w CDR można zakupić radiolinię z up do 750Mbps za 13tyś netto :) Wg mnie cena atrakcyjna.


Ostatnio zmieniony pt, 30 lis 2012 15:45:46 przez arki, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post: pt, 30 lis 2012 11:24:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2707
ale odpadają koszty za Pasmo i opłaty administracyjne w UKE - przy linkach około 10 km (jeżeli to cudo da radę - tutaj pytanie do Panów z E-Sgnal) to robią się znaczne oszczędności. Ja osobiście mam co najmniej 6 linków około 10 km które zastąpił bym radioliniami więc rozwiązanie wydaje się moim zdaniem bardzo okej


Na górę
Post: sob, 01 gru 2012 8:16:06 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 01 lut 2009 16:48:05
Posty: 624
arki pisze:
Koledzy nie chcę robić reklamy, ale w CDR można zakupić radiolinię z up do 750Mbps za 13tyś netto :) Wg mnie cena atrakcyjna.


ehehe a co to kolego za cudo za 750Mbps/ 13 tyś. - to zwykły chwyt reklamowy za link pewnie 100Mbps :) nie dajcie się zwariować

_________________
brak podpisu - _____________________________________________-------------------------------________


Na górę
Post: sob, 01 gru 2012 20:05:27 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: śr, 26 paź 2011 22:34:54
Posty: 16
FIlm poglądowy - Radiolinii SIAE 17 GHz
http://youtu.be/KKcbHNPBKxQ


Na górę
Post: sob, 01 gru 2012 21:25:23 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: pt, 02 lis 2007 19:20:15
Posty: 1346
Lokalizacja: Katowice
Bardziej ściaśniętego tego filmiku się nie dało zrobić? ;]

_________________
Andrzej Erenc - awHost.pl


Na górę
Post: sob, 01 gru 2012 23:03:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 13 sie 2008 23:30:20
Posty: 2272
e-signals pisze:
FIlm poglądowy - Radiolinii SIAE 17 GHz
http://youtu.be/KKcbHNPBKxQ

Andrew_wojownik pisze:
Bardziej ściaśniętego tego filmiku się nie dało zrobić? ;]

a ja dalej czekam na odp.


Na górę
Post: ndz, 02 gru 2012 8:13:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: wt, 12 cze 2007 11:57:30
Posty: 1896
Ja też czekam na odpowiedź od paru dni. Widać firma lipa...


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę 1 2 3 4 522 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 29 mar 2017 20:50:14

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl