Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: sob, 18 paź 2014 17:20:49 
   Tytuł: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 729
Lokalizacja: Wrocław
siemka
Ktoś wie jak sie go restartuje przez ten WEB LCT ?
I gdzie sie zapisuje ustawienia do pamięci, bo po niby zapisaniu ustawien radia po wyciagnieciu go z prądu i ponowym włączeniu zniknęły mi ustawienia modulacji, czestotliwosci itd.

_________________
-------------------
ANS


Na górę
Post: wt, 21 paź 2014 10:38:25 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 486
Nie pamiętam dokładnie, ale test jest gdzieś w menu Maintenance. Ustawienia się zapisują same, nie ma funkcji zapisu. Może masz protect do góry i dlatego nie pamięta konfiguracji (mrygajaca dioda maint)


Na górę
Post: wt, 21 paź 2014 22:26:47 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 729
Lokalizacja: Wrocław
już mam dzięki.
Ale jest jedna rzecz wkurzajaca w ODU, za cholere nie ma tam jak wsadzic końcówki miernika do portu wizowania radiolini.
Bez sensu trzeba kombinować na spinacz czy co?
Jak robiliście ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: wt, 21 paź 2014 22:39:49 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 729
Lokalizacja: Wrocław
a ktoś posiada lub testował Radiolinia NEC EX 71-86GHz ?

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: śr, 22 paź 2014 0:16:53 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 486
Złącze F jak do satelity + kawałek koncentryka


Na górę
Post: śr, 22 paź 2014 1:12:15 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 729
Lokalizacja: Wrocław
dzieki :)

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: pt, 24 paź 2014 11:24:38 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 13 paź 2014 9:49:05
Posty: 3
ans01 pisze:
siemka
Ktoś wie jak sie go restartuje przez ten WEB LCT ?


Maintenance Control - H/W / F/W Reset Control - F/W Reset Control - Main Board


Na górę
Post: śr, 29 paź 2014 2:50:49 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 30 lip 2004 23:29:52
Posty: 729
Lokalizacja: Wrocław
Mam jeszcze pytanko odnośnie SNMP, niby ustawiłem ale nie działa. Chce żeby DUDE widział jaki transfer leci przez radiolinie na danym porcie IDU

_________________
-------------------

ANS


Na górę
Post: śr, 29 paź 2014 21:30:45 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: czw, 26 wrz 2013 22:19:17
Posty: 38
Lokalizacja: Górno/Rzeszów
Przy okazji zapytam - jest opcja resetu do defaulta z pominięciem WebLCT? (Ktoś sobie zapomniał hasło) :)
Czy zostaje tylko serwis NEC-a?


Na górę
Post: śr, 29 paź 2014 21:39:22 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 486
Jest ssh ale to serwis i tajne hasło na takie przypadki, ale to ew. na priv.


Na górę
Post: śr, 29 paź 2014 21:41:52 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator

Rejestracja: wt, 21 paź 2014 10:12:39
Posty: 486
Przez snmp to ipaso chyba nie pokazuje na ogólnych oidach if-mib tylko trzeba mieć miby do ipaso i tam to jest jak wszystkie parametry do zapisu i odczytu + liczniki.


Na górę
Post: pn, 03 lis 2014 17:31:35 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: śr, 02 cze 2010 13:47:26
Posty: 47
Lokalizacja: Słupsk
Witam
Czy ktoś dysponuje tymi mib-ami do ipaso żeby zaczytywać wszystkie parametry do zapisu i odczytu + liczniki i mógłby się nimi podzielić?
Bo strasznie mi brakuje tych odczytów z SNMP
pozdrawiam


Na górę
Post: czw, 31 gru 2015 13:29:13 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1520
Lokalizacja: szczecin
madmark pisze:
Jest ssh ale to serwis i tajne hasło na takie przypadki, ale to ew. na priv.


czesc
do kogo sie zglosic o reset?
zmienilem haslo na nowym urzadzeniu i popelnilem gdzies literowke

_________________
http://www.tarniny.pl - Internet Szczecin
http://www.anteny.szczecin.pl - Montaż anten Szczecin


Na górę
Post: czw, 31 gru 2015 13:44:31 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1520
Lokalizacja: szczecin
http://mirrim.eu/porady/radiolinie-nec-haslo/

Serdecznie pozdrawiam jezeli tworca tego jest na forum. :)
Dziala :)

_________________
http://www.tarniny.pl - Internet Szczecin
http://www.anteny.szczecin.pl - Montaż anten Szczecin


Na górę
Post: czw, 21 wrz 2017 14:55:59 
   Tytuł: Re: NEC iPasolink 200
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 25 mar 2009 22:17:44
Posty: 115
Lokalizacja: podkarpacie
Resetowanie do ustawień fabrycznych
Equipment Utility/Shipment

Przycisk Shipment (trzeba byc w trybie Maintenance)
Przy resetowaniu pozostaje ip i nazwa

To co Kolega wyżej podał to jest resetowanie sprzętu (ponowny start)

_________________
carpe diem manyx


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest wt, 24 paź 2017 13:10:49

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl