Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 127 28 29 30 31 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 30 sie 2017 12:05:28 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 24 wrz 2006 16:19:50
Posty: 429
Lokalizacja: Lezany
remjan pisze:
Powierzone niestety w jednej sztuce jeden tor na dzień dobry walniety...
Wgrałem nowy soft w nadzieji że będzie ok ale.nic nie pomogło.
Znów na serwis?


Witam w klubie :zly:
... ciekawe czy jak bym je zamienił miejscami to by działało 250/50 Mbps :zlosnik:


Załączniki:
2017-08-30 (2).png
2017-08-30 (2).png [ 20.51 KiB | Przejrzano 3586 razy ]

_________________
www.test-lacza.pl
Na górę
Post: śr, 30 sie 2017 22:00:49 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8374
dowizuj te anteny a później marudź. dodatkowo zmniejsz na koniec moc na ~30-35 dBm

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: czw, 31 sie 2017 11:32:23 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 24 wrz 2006 16:19:50
Posty: 429
Lokalizacja: Lezany
Orin pisze:
dowizuj te anteny a później marudź. dodatkowo zmniejsz na koniec moc na ~30-35 dBm

weź :jezyk:

działało od 3 ... 4 lat bez problemów na 30dBm ... sygnały równe, stabilne, 100% widoczność bez fresnela.
2 dni temu dupło i jeden kanał spadł do zera ... zerwał.
Po podniesieniu mocy się zlinkował na -74dBm

po podniesieniu mocy na obu stronach "się naprawiło" ... jeśli zmniejszę na 30dBm po obu stronach to Rem Chain1 rozlinkowywuje się :D


Załączniki:
2017-08-31.png
2017-08-31.png [ 20.71 KiB | Przejrzano 3516 razy ]

_________________
www.test-lacza.pl
Na górę
Post: czw, 31 sie 2017 22:27:33 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
IMO rozwizowały się skoro podniesienie mocy pomaga. Albo jakieś bardzo dziwne uszkodzenie.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: czw, 31 sie 2017 22:29:56 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8374
z tego co się jakiś czas temu dowiadywałem to takie tematy są ciężkie w diagnostyce. może się okazać że sprzęt najpierw trafi do dystrybutora w Polcei a później poleci do USA.

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 01 wrz 2017 9:24:11 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 24 wrz 2006 16:19:50
Posty: 429
Lokalizacja: Lezany
zajadacz pisze:
IMO rozwizowały się skoro podniesienie mocy pomaga..


Skoro przy ustawieniu mocy na 40dBm sygnały są równe a przy ustawieniu mocy na 30dBm na jednym "kanale" sygnał jest 20dB mniejszy to nie za bardzo można tu dopasować rozwizowanie anten .
:zlosnik:

_________________
www.test-lacza.pl


Na górę
Post: pt, 01 wrz 2017 10:44:14 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3832
Lokalizacja: Szczecin
Może i masz rację, ale ja bym i tak najpierw próbował dowizować. Trochę to dziwne, że podniesienie mocy pomaga. Jak radio uwalone to zabawa mocą najczęściej nic nie daje.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: ndz, 10 wrz 2017 0:50:08 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 755
W sofcie 4.0 na AF nie mogę się dopatrzeć języka polskiego

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: ndz, 10 wrz 2017 7:24:59 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: czw, 18 cze 2009 12:45:49
Posty: 247
Już 4.0 jest? My cały czas,aż trzymamy 2.0. Są tam jakieś istotne zmiany poza odpornością na wirusa?
I czy stabilnie chodzi


Na górę
Post: pn, 11 wrz 2017 17:08:51 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 755
modulacja nie skacze, nie ma zmian jeżeli chodzi o działanie, wygląd softu jak 8.xx na AC

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: pn, 11 wrz 2017 21:37:44 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 04 gru 2015 2:01:24
Posty: 21
Panowie czy ktoś z was testował takie cudo z AF24 lub AF5 https://www.ubnt.com/accessories/fiber-poe-accessory/ w dwóch lokalizacjach muszę zlikwidować oryginalny zasilacz z poe mam tam 48v i pasowało by mi podejść światełkiem.


Na górę
Post: pn, 11 wrz 2017 21:44:32 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 755
działa od kilku miesięcy

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: pn, 11 wrz 2017 22:43:38 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pt, 04 gru 2015 2:01:24
Posty: 21
OK będę testował dzięki za odpowiedź, mam jeszcze pytanie jak widzicie to zasilanie z jednego zasilacza 48V 2x af24, 1x af5, i 1x siklu. Oczywiście zasilacz dużej mocy np: http://cdr.pl/p3801,zasilacz-buforowy-c ... 8v-6a.html


Na górę
Post: wt, 12 wrz 2017 0:17:46 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8374
Wszystkie te urządzenia mają minus na masie więc ich nie spalisz. Gdybyś podłączał coś typowego na -48V to wtedy potrzebujesz dodatkową przetwornicę DC/DC 48V -> 48V z separacją galwaniczną

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 8:26:06 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 272
Lokalizacja: Kraków
A wiecie jak wyłączyć eirp control na AF24 w nowym sofcie 4.0?
Bo pokazuje tx power na 7:/


Na górę
Post: pt, 15 wrz 2017 18:13:09 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: czw, 22 wrz 2011 12:00:12
Posty: 755
Byliście kiedyś na wakacjach w Belize?

_________________
Rafał
"bardzo proszę o poprawę obrazu skype /jest bardzo rozmyty/"


Na górę
Post: pt, 03 lis 2017 13:03:24 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1141
Lokalizacja: Suwałki
Wyszła wersja 4.0.1 , ja dziś upgrade zrobię.

U mnie na nie dużym linku wygląda to tak:
Załącznik:
af24.png
af24.png [ 74.96 KiB | Przejrzano 2591 razy ]

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: pt, 03 lis 2017 19:53:48 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8374
oprócz innego interfejsu graficznego są jakieś różnice?

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: sob, 04 lis 2017 12:05:08 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1141
Lokalizacja: Suwałki
Orin pisze:
oprócz innego interfejsu graficznego są jakieś różnice?


Szczerze to nie zauważyłem :D

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: sob, 04 lis 2017 23:29:28 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16479
Lokalizacja: Nowa Ruda
Różnice są dla AF24 nie dostrzegalne w wydajności. W AF5X jest różnica - ok. 10% więcej ruchu przepuszcza u mnie.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pn, 06 lis 2017 19:04:57 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: sob, 20 wrz 2008 22:03:38
Posty: 631
Też zauważyłem na AF5X że trochę lepiej się synchronizuje i więcej leci.

_________________
Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić.
I wtedy pojawia się ten jeden,
który nie wie, że się nie da,
i on właśnie to coś robi.

Albert Einstein (1879 - 1955)


Na górę
Post: pn, 22 sty 2018 19:53:18 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1342
Panowie co może być, że dwie nowe sztuki z softem 4.0.2 leżące obok siebie na biurku nie nawiązują połączenia?
Konfiguracja OK a połączenia brak. Za mocny sygnał?


Na górę
Post: pn, 22 sty 2018 22:22:58 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: sob, 30 sie 2014 20:03:43
Posty: 882
DFS


Na górę
Post: pn, 22 sty 2018 22:35:08 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master

Rejestracja: śr, 12 mar 2008 16:12:35
Posty: 8374
AF24? Źle ustawione anteny w pomieszczeniu :) Autentycznie. Możesz też zmienić rx-gain na low

_________________
www.fiberion.pl


Na górę
Post: pn, 22 sty 2018 22:36:06 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1342
djrobson pisze:
DFS

W AF24 jest DFS? :hmm:


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 127 28 29 30 31 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pn, 12 lis 2018 21:39:53

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl