Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 123 24 25 26 27 28 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 05 lis 2014 21:40:42 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 01 lip 2008 9:16:48
Posty: 97
Mam linka 5km i nagle jeden z sygnałów poleciał na 70dBm reszta 56dBm. Mam drugi link na 2km tam sygnały ok. Zabrałem jedną antenę z linku na 2km i wymieniłem na linku 5km jest ok. Czyli wygląda że jedna polaryzacja padła. Ale myślę cóż podłożę na link 2km zobaczę jaki będzie sygnał a tu wszystkie sygnały ok 58/59dBm. Co się stało antena się musiała przejechać czy jeśli jest na krótszej odległości to się jej poprawiło? Miał ktoś taki przypadek? Wykluczam niedowizowanie przed wymianą gdyż spędziliśmy na wizowaniu tego linku ze 4 h z jednej i z drugiej strony i nic a przez rok działał ok. Zastanawiam się czy ta antena się nie przegrzewa i wariuje gdyż jak było cieplej sygnał ten uwalony był nawet 76dBm trochę się mu poprawiło z biegiem czasu i nizszymi temperaturami


Na górę
Post: śr, 05 lis 2014 21:41:54 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2191
Lokalizacja: Wrocław
Sprzęt za taką kasę i takie jaja 8(

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: śr, 05 lis 2014 21:51:49 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: wt, 17 wrz 2013 8:25:28
Posty: 41
Mówicie o AF5, tak? Sorry ale jak dla mnie to to pasmo jest do d... tak samo jak 2,4GHz. Pewnie jakis madrala zalozyl sobie antene w odwrotnej polaryzacji albo jakis sprzet amatorski na 5GHz i wycina i jedna polaryzacje. Znam takie miejsca gdzie niby czysto w eterze a na zadnym kanale nie uzyskasz przyzwoitego CCQ.


Na górę
Post: czw, 06 lis 2014 2:43:25 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16008
Lokalizacja: Nowa Ruda
Tak tylko poziom sygnału nie powinien spaść mimo zakłóceń.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 06 lis 2014 8:01:38 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2687
pomocny pisze:
Mówicie o AF5, tak? Sorry ale jak dla mnie to to pasmo jest do d... tak samo jak 2,4GHz. Pewnie jakis madrala zalozyl sobie antene w odwrotnej polaryzacji albo jakis sprzet amatorski na 5GHz i wycina i jedna polaryzacje. Znam takie miejsca gdzie niby czysto w eterze a na zadnym kanale nie uzyskasz przyzwoitego CCQ.


Obecnie oprócz licencjonowanego 13 GHz co kosztuje za samo pasmo jak za zboże niema nic sensownego oprócz AF5 na linki na dystansie 15 km+. My mamy dołożone AF5 na 20 km i w szczytach leciało 180 Mbps bez pierdnięcia


Na górę
Post: sob, 08 lis 2014 22:50:47 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: sob, 09 gru 2006 9:50:55
Posty: 99
Mi też poleciał sygnał z około -61 do -91 (gdy na drugiej polaryzacji wszystko OK) i link rozpięło na minutę i tak kilka razy. Aktualnie sygnał spadł do -70 ale działa. Ja stawiam raczej na jakiś bug w oprogramowaniu.


Na górę
Post: śr, 19 lis 2014 20:04:14 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 592
krasnoludek pisze:
nie uwierzę. Nie ma takiej podstawy, żeby nieuwzględnić gwarancji urządzenia z komunikatem 'Counterfreit '

kwestia "uwzglednic" dla mnie to odrazu wyslanie nowego sprzetu a przyjecie tamtego a dla innyh przyjecie i czekanie co dalej.... a wtym samym czasie trzeba kupic i tak nowy.


Na górę
Post: śr, 19 lis 2014 20:21:06 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Online
trzepakowy alchemik
trzepakowy alchemik

Rejestracja: czw, 23 lis 2006 17:26:03
Posty: 4539
sposoby realizacji gwarancji są gdzieśtam w regulaminie.
Oczywiście (jeśli nie ma takiego zapisu) sklep nie ma obowiązku wymiany sprzętu.
Natomiast samo sprawdzenie i realizacja w takim wypadku to powinno być max. kilka dni..


Na górę
Post: czw, 18 gru 2014 1:25:32 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 21 sty 2007 20:41:55
Posty: 3604
Nowa wersja AF24 - http://www.ubnt.com/airfiber/airfiber/? ... -238516613

_________________
http://www.digitalnet.pl


Na górę
Post: czw, 18 gru 2014 15:19:09 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 18 gru 2009 0:47:33
Posty: 2062
Ciekawe czy stare będą dalej produkowanie czy nie....
jak nie będzie bieda :(

_________________
Internet jakimś cudem działa .....


Na górę
Post: czw, 18 gru 2014 15:26:49 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 639
beda bo ta jest duzo wieksza i o 7 kg ciezsza
wsytarczy zeby do starej wrzucili 256QAM
i tez bedzie 1G


Na górę
Post: czw, 18 gru 2014 15:39:26 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Online
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 18 gru 2009 0:47:33
Posty: 2062
miałem na myśli raczej: co jak stara padnie, jaki nie będą produkowali to do wymiany cały link ....

_________________
Internet jakimś cudem działa .....


Na górę
Post: sob, 20 gru 2014 0:28:10 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16008
Lokalizacja: Nowa Ruda
AF24 będzie cały czas produkowany. Po wejściu na rynek wersji HD cena na pewno zwykłego AFa mocno spadnie.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: śr, 11 mar 2015 13:19:23 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 01 lis 2010 9:56:30
Posty: 217
Lokalizacja: Lwówek
Witam. Czy warto zaktualizować AF24 do nowego oprogramowania? Czego się po tym można spodziewać? Obecnie mam 2.0 i działa (wiem wiem jak działa nie ruszaj) ale tak pytam osób, które doświadczyły zmian po wgraniu 2.2

_________________
Pozdrawiam
jusew


Na górę
Post: czw, 12 mar 2015 0:14:01 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16008
Lokalizacja: Nowa Ruda
Ja póki co nic nie upgradeuje - jak działa nie ruszam - złota zasada ;) Mój AF24 ma 499 dni uptimeu.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe

http://devices.pl/


Na górę
Post: czw, 12 mar 2015 0:44:46 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Czytelnik
Czytelnik

Rejestracja: śr, 11 gru 2013 21:24:47
Posty: 119
broken pisze:
Ja póki co nic nie upgradeuje - jak działa nie ruszam - złota zasada ;) Mój AF24 ma 499 dni uptimeu.


Tą samą zasadę mam tyle, że 352 dni i v1.1.2:]


Na górę
Post: czw, 19 mar 2015 9:05:50 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 963
Lokalizacja: Suwałki
Panowie, uświadomcie mnie bo mnie zaraz coś trafi.

Załącznik:
Komentarz: MASTER
1.png
1.png [ 38.29 KiB | Przejrzano 3474 razy ]


Załącznik:
Komentarz: SLAVE
2.png
2.png [ 37.72 KiB | Przejrzano 3474 razy ]


Wizowane w TDD, link przepuszcza 700/700 bez zająknięcia, ale pytanie brzmi: czemu taka różnica sygnałów ?

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: czw, 19 mar 2015 9:19:33 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2698
przy takim tx i odległości to chyba jednak coś nie tak z wizowaniem

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: czw, 19 mar 2015 9:35:33 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 963
Lokalizacja: Suwałki
Karas pisze:
przy takim tx i odległości to chyba jednak coś nie tak z wizowaniem

Zauważ że tylko jeden chain ma silniejszy sygnał. Jak było by źle zwizowane to 2 chainy miały by podobną wartość. Przecież AF24 ma 2 połączone anteny (obudowa) , jak jedna mogłaby się ustawić lepiej ?

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: czw, 19 mar 2015 18:12:44 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1531
gowno prawda;)
mozesz miec krzywy maszt mozesz sie strzelic w bok cokolwiek i jedna pol moze byc ok a druga juz nie

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: czw, 19 mar 2015 20:11:30 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 963
Lokalizacja: Suwałki
midland1 pisze:
gowno prawda;)
mozesz miec krzywy maszt mozesz sie strzelic w bok cokolwiek i jedna pol moze byc ok a druga juz nie

Maszty stawiane pod poziomicę , nie gadaj głupot. Ogólnie problemu niema , bo przepycha to co ma przepchać (700/700), ale obawy biorą się stąd że były przypadki o padzie radia na jednym chain.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: czw, 19 mar 2015 21:49:44 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 04 maja 2008 16:17:14
Posty: 1531
skoro wiesz lepiej po co pytasz? ;)

_________________
Brakuje czasu żeby się dobrze wys....pać :x


Na górę
Post: czw, 19 mar 2015 23:07:32 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 963
Lokalizacja: Suwałki
midland1 pisze:
skoro wiesz lepiej po co pytasz? ;)

Zapytałem bo może ktoś miał coś podobnego.
U mnie dzieje się to tylko na jednej parce.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: pt, 20 mar 2015 16:48:01 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: czw, 19 lis 2009 21:33:04
Posty: 702
Na pewno źle zwizowane. Chcesz mieć lepiej to popraw. A jak wychodzi z kalkulatora sygnał?


Na górę
Post: czw, 25 cze 2015 19:13:43 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 963
Lokalizacja: Suwałki
alien52 pisze:
Na pewno źle zwizowane. Chcesz mieć lepiej to popraw. A jak wychodzi z kalkulatora sygnał?

Teraz coś dla śmiechu:
Samo się naprawiło:D

Załącznik:
af24.png
af24.png [ 62.13 KiB | Przejrzano 2730 razy ]


Tak przypadkiem sobie dziś lukam na link i sygnały nagle się wyrównały. Nie mam pojęcia o co biega.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 123 24 25 26 27 28 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 24 lut 2017 9:57:50

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl