Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 124 25 26 27 28 29 Następna
Autor Wiadomość
Post: czw, 25 cze 2015 20:36:15 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 623
Na 700m AF24 czy Silku ?


Na górę
Post: czw, 25 cze 2015 20:47:23 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: śr, 21 gru 2011 20:58:18
Posty: 650
jak link na dłużej to siklu opłata roczna za pasmo 500 zł
SFP i tylko ty na kanale nikt ci nie zakłóci
u nas już kilka lat dwa linki 0 problemów
siklu są 1G full duplex już

af24 da rady na dalszych dystansach, gdybyś planował to za jakiś czas zmieniać na szkło


Na górę
Post: czw, 25 cze 2015 21:05:33 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1017
Lokalizacja: Suwałki
Pytanie czy w grę nie wchodzą koszty. Siklu to koszt 17-20k + opłaty do uke. AF24 jest tańszy.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: czw, 25 cze 2015 22:26:58 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 18 wrz 2005 22:03:35
Posty: 623
Światła nie da się. Wersja 700-tka . Koszt 10 netto


Na górę
Post: pt, 07 sie 2015 10:46:13 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator

Rejestracja: czw, 24 kwie 2008 11:52:37
Posty: 5148
Może raz wróbel siedział na antenie, a drugim razem jak sprawdzałeś to już go nie było? :)

_________________
www.falconn.pl


Na górę
Post: pt, 07 sie 2015 21:48:40 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1168
Miałem tak z optolinią. Usiadł gołąb i już łącza nie było. Ale to musiały być ciężkie gołębie bo za każdym razem rozwizowywały na stałe cały link :zlosnik:


Na górę
Post: ndz, 09 sie 2015 14:05:28 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Żółtodziób
Żółtodziób

Rejestracja: pn, 01 cze 2009 18:20:18
Posty: 21
Jak widac na zalaczonym obrazku pojawil sie problem z Airfiberem


Załączniki:
airfiber.JPG
airfiber.JPG [ 61.62 KiB | Przejrzano 4145 razy ]
Na górę
Post: wt, 11 sie 2015 18:19:58 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1017
Lokalizacja: Suwałki
Ile czasu wisiał ? Warto na nich monitorować temperaturę , bo potem takie klocki się dzieją , że uwala się jeden chain.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: wt, 11 sie 2015 18:33:29 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 2989
i co? klimę na maszcie wieszać? :rotfl:

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: wt, 11 sie 2015 20:54:32 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1017
Lokalizacja: Suwałki
Karas pisze:
i co? klimę na maszcie wieszać? :rotfl:


Ta, wiadro z lodem :D A tak serio przynajmniej widzisz czy coś się nie smali.

Przykład:
Załącznik:
graph.png
graph.png [ 53.1 KiB | Przejrzano 3951 razy ]

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: wt, 11 sie 2015 21:16:04 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1499
Lokalizacja: szczecin
i jak taka wiedze wykorzystujesz?
wylaczasz urzadzenia?

widac ze afy maja te sama przypadlosc co nanostation m5 i nanobridge

_________________
http://www.tarniny.pl - Internet Szczecin
http://www.anteny.szczecin.pl - Montaż anten Szczecin


Na górę
Post: śr, 12 sie 2015 8:21:51 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Mistrz pióra
Mistrz pióra
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt, 18 gru 2009 0:47:33
Posty: 2064
@mpmac taaa, bo przecież te same chińskie rączki to robią....

_________________
Internet jakimś cudem działa .....


Na górę
Post: wt, 15 wrz 2015 22:55:38 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz, 11 gru 2011 0:33:43
Posty: 1168
Panowie czy dobrze widzę ale w wersji v2.2-rc1.24655 pokazuje siłę sygnału na poszczególnych pinach skrętki?
Po jednej stronie pokazało przy kablu krótszym niż 20m ale po drugiej stronie skrętka była dłuższa i już nic nie wskazało.


Na górę
Post: ndz, 03 sty 2016 19:52:02 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obserwator
Obserwator

Rejestracja: ndz, 04 gru 2011 16:40:31
Posty: 33
Witam
Af24 wisi od kilku lat ale od jakiegoś czasu widzę wypadanie pingu na wykresie tak to wygląda.
Dodam że kable nowe ok 20 m po obu stronach, za każdym af switch.
co myślicie
http://scr.hu/4u5n/3tw3r" target="blank


Na górę
Post: ndz, 03 sty 2016 21:21:48 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1017
Lokalizacja: Suwałki
slowo pisze:
Witam
Af24 wisi od kilku lat ale od jakiegoś czasu widzę wypadanie pingu na wykresie tak to wygląda.
Dodam że kable nowe ok 20 m po obu stronach, za każdym af switch.
co myślicie
http://scr.hu/4u5n/3tw3r" target="blank" target="blank

Zmniejsz moc, na 1,7 km to na 20 dBm powinno hulać.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: śr, 06 sty 2016 21:39:57 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2374
Lokalizacja: Wrocław
A co myślicie o 6km i AF24 ? Szaleństwo?

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: czw, 07 sty 2016 0:05:01 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1017
Lokalizacja: Suwałki
jak penis :)

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: czw, 07 sty 2016 11:03:17 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2844
cabana pisze:
A co myślicie o 6km i AF24 ? Szaleństwo?

lepiej AF5 lub AF5x


Na górę
Post: czw, 07 sty 2016 12:09:33 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik

Rejestracja: śr, 27 sie 2008 12:30:17
Posty: 1499
Lokalizacja: szczecin
racom ray z wiekszymi antenami...

_________________
http://www.tarniny.pl - Internet Szczecin
http://www.anteny.szczecin.pl - Montaż anten Szczecin


Na górę
Post: czw, 07 sty 2016 12:14:21 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1017
Lokalizacja: Suwałki
A tam gadacie bzdury , na 6 km AF24 dobrze zwizowany powinien działać , ale oczywiście nie w bramkach ETSI.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Post: pt, 08 sty 2016 2:17:10 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy master
trzepakowy master
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 01 mar 2004 17:24:42
Posty: 16164
Lokalizacja: Nowa Ruda
Jak podbijesz TX Power to na 6km spokojnie.

_________________
brk.network.devices - sieci komputerowe
http://devices.pl/


Na górę
Post: pt, 08 sty 2016 11:35:04 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2374
Lokalizacja: Wrocław
Dzięki :oczko:

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: sob, 30 sty 2016 10:50:04 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 30 maja 2013 20:58:37
Posty: 2374
Lokalizacja: Wrocław
Hej
Mam AF24 wpietego do 2011 z jednej strony i mam problem z uploadem tzn 700/7 Mb/s
Próbowałem zestawić LAN na 100Mb/s ale tez nie za ciekawie jest duzo błedow FCS

Obrazek


Jakiś pomysł?

RouterOS 6.28

_________________
www.meblemeblarz.pl - meble na wymiar, zamówienie, Wrocław, Trzebnica, Prusice, Oborniki Śląskie


Na górę
Post: sob, 30 sty 2016 12:31:53 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn, 11 lut 2013 23:59:34
Posty: 3508
Lokalizacja: Szczecin
Na poczatek oczywiście kabel sprawdź i podmień PoE. Jak nie będzie ok to tymczasowo wstaw switcha między AF a 2011, albo podłącz na chwilę do potu 100 Mbit. 2011 miewa problemy z gigabitowymi portami. Jak nie pomoże to może być padnięty LAN w AF.

_________________
http://advseo.pl


Na górę
Post: sob, 30 sty 2016 16:31:52 
   Tytuł: Re: [UBNT] AirFiber24
Odpowiedz z cytatem
Offline
Obsesyjny prozaik
Obsesyjny prozaik
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 cze 2010 18:48:04
Posty: 1017
Lokalizacja: Suwałki
Wywal w pizdu 2011 , to nie gada z AF24. Daj tam jakiś switch 1Ge i bedzie po problemie.

_________________
AS198408; BT2299-RIPE
"Mucha nie kuca......."

IRCNET: #mikrotik.pl


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 124 25 26 27 28 29 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest pt, 18 sie 2017 22:09:26

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl