Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Autor Wiadomość
Post: wt, 27 mar 2018 23:17:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 92
Witam posiadam kilka zestawów SIAE 24GHZ i mam problem z jednym ustawieniem. Radiolinie działają elegancko bez problemu np jedna radiolinia na odległości ok 13-14km z sygnałem -67 przepuszcza 436Mbps w FDuplex i tu moje pytanie czy idzie zwiększyć tą przepustowość np do 1Gbps? W opisie producenta widnieje informacja o Przepustowości do 500Mbps full duplex i do 1Gb/s dla ramki 70B ? mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? Sprzedawcy widać mało co znają sie na tym sprzęcie bo każdy mówi co innego. Nie wymagam przepustowości symetrycznej. Z góry dziękuje za pomoc.


Na górę
Post: śr, 28 mar 2018 8:52:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: czw, 10 lis 2011 17:44:20
Posty: 1635
Lokalizacja: W-wa
Nie da sie wiecej, fizycznie jest tyle max. Jak wlaczysz agregacje naglowkow, to ciut zyskasz, ale to zalezy od ruchu jaki bedzie szedl. Tak na parwde to sztuczka, a nie wieksza przepustowosc


Na górę
Post: pt, 06 kwie 2018 17:06:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 92
czolo pisze:
Nie da sie wiecej, fizycznie jest tyle max. Jak wlaczysz agregacje naglowkow, to ciut zyskasz, ale to zalezy od ruchu jaki bedzie szedl. Tak na parwde to sztuczka, a nie wieksza przepustowosc


czyli jest szansa. Radiolinia dosyła transmisje na stacje bazową zależało by mi na wiekszej przepustowości. ktoś wie gdzie to można zmienić? Bo nie ukrywam ale w tych radioliniach to ustawienia sa ciekawe.


Na górę
Post: pt, 06 kwie 2018 20:05:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: ndz, 15 sty 2012 21:56:57
Posty: 166
Lokalizacja: Łódź
Centrum pisze:
czyli jest szansa. Radiolinia dosyła transmisje na stacje bazową zależało by mi na wiekszej przepustowości. ktoś wie gdzie to można zmienić? Bo nie ukrywam ale w tych radioliniach to ustawienia sa ciekawe.


Jesli nie masz wgranej licencji na "packet.... (nie pamietam dokladnie)" to musisz sie zwrocic do sprzedawcy.


Na górę
Post: czw, 26 kwie 2018 10:32:20 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 92
Niby licencja jest na full wszystko odblokowane ale za chiny nie mogę znaleźć tej opcji aby wycisnąć z niej więcej niż 436mbps sprzedawcy twierdza że nie da rady wyciągnąć więcej.


Na górę
Post: czw, 26 kwie 2018 12:14:24 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 513
Lokalizacja: Poznań
Summitem BTH poleci spokojnie 800-900Mb, w wersji V2 nawet do 1GB :)
Mam w sieci siae (na bocznych linkach) i summity (na głównych) ładnie to działa.


Na górę
Post: sob, 05 maja 2018 9:07:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: czw, 17 sty 2013 14:26:49
Posty: 92
arki pisze:
Summitem BTH poleci spokojnie 800-900Mb, w wersji V2 nawet do 1GB :)
Mam w sieci siae (na bocznych linkach) i summity (na głównych) ładnie to działa.


Cena troszkę większa niż SIAE ale ciekawi mnie jak to realnie przerzuca i czy na odległości 15km zepnie się na full prędkości.


Na górę
Post: śr, 16 maja 2018 21:44:19 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista

Rejestracja: ndz, 27 cze 2010 17:01:17
Posty: 513
Lokalizacja: Poznań
Centrum pisze:
arki pisze:
Summitem BTH poleci spokojnie 800-900Mb, w wersji V2 nawet do 1GB :)
Mam w sieci siae (na bocznych linkach) i summity (na głównych) ładnie to działa.


Cena troszkę większa niż SIAE ale ciekawi mnie jak to realnie przerzuca i czy na odległości 15km zepnie się na full prędkości.


Na takiej odległości nie testowałem. Na 7km na antenach 60cm leci 800-850Mb.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest śr, 18 lip 2018 0:58:27

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl