Trzepak.pl


Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 9 Następna
Autor Wiadomość
Post: śr, 12 kwie 2017 9:26:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 31 maja 2010 19:52:51
Posty: 196
Lokalizacja: Grodzisk wllkp
da rade !!!
po świętach będę testował inny link na 2km
ale tryb auto konfiguracji jest mega dobry


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 9:47:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 468
Lokalizacja: P.W Batna
:polacmu:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 19:37:56 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 334
Ja będę zaraz 3km testował, teraz na 2km muszę moc obniżać

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 20:28:28 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: wt, 06 lut 2007 13:29:28
Posty: 3133
sabat pisze:
Ja będę zaraz 3km testował, teraz na 2km muszę moc obniżać

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


to sama nie ustawia się?

_________________
po godzinach... http://suzuki.a-ng.eu/forum/viewtopic.php?f=28&t=6570


Na górę
Post: śr, 12 kwie 2017 20:50:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 334
Wyłączyłem, to bo mi zmieniała niepotrzebnie kanały

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Na górę
Post: czw, 27 kwie 2017 12:40:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: ndz, 21 wrz 2008 15:14:49
Posty: 201
sabat pisze:
Ja będę zaraz 3km testował, teraz na 2km muszę moc obniżać

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka


Ciekawi nas wynik testów :)

Na 5 km to cudo się nie sprawdzi?


Na górę
Post: pn, 03 lip 2017 9:58:29 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 717
Lokalizacja: wlkp
Testował ktoś jak wygląda wydajność połączonych ze sobą 2 linków szeregowo? Jaki jest spadek na końcu "łańcuszka" ? :)

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: pn, 03 lip 2017 11:36:33 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 29 lip 2013 14:47:00
Posty: 253
moze ktos zrobi w koncu jakis test porownawczy ubnt ac x mimosa 5ghz


Na górę
Post: wt, 08 sie 2017 13:37:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 717
Lokalizacja: wlkp
Wisi to od miesiąca i zapitala aż miło. Miał ktoś uszkodzenia po burzy np? Ciekawe jak to jest odporne na wyładowania ;)

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: wt, 08 sie 2017 15:52:50 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Wyciszony literat
Wyciszony literat

Rejestracja: pt, 04 lip 2008 23:27:15
Posty: 787
k0st3k pisze:
Wisi to od miesiąca i zapitala aż miło. Miał ktoś uszkodzenia po burzy np? Ciekawe jak to jest odporne na wyładowania ;)


Ile przerzuca? Na jaka odległość? W jakiej szerokości kanału?


Na górę
Post: wt, 08 sie 2017 19:02:03 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 220
Lokalizacja: Kraków
Powiedziałbym ze cudów to to noe zrobi. Jakość wykonania duzo poniżej chociażby ubnt ISO ac
Taki zwykły plastik jak sxt. Miałem w rękach ale nie zdążyłem odpalić produkcyjnie. Cyferki wyglądają dobrze jak sie spina ale szumy pewnie robią swoje i szału nima:)


Na górę
Post: śr, 09 sie 2017 11:05:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 468
Lokalizacja: P.W Batna
matszosa pisze:
Powiedziałbym ze cudów to to noe zrobi. Jakość wykonania duzo poniżej chociażby ubnt ISO ac
Taki zwykły plastik jak sxt. Miałem w rękach ale nie zdążyłem odpalić produkcyjnie. Cyferki wyglądają dobrze jak sie spina ale szumy pewnie robią swoje i szału nima:)



Ale to mam rozumieć, że czysto teoretyzujesz ? Czy miałeś okazję używać Mimosa B5-Lite gdzieś w terenie ?

Bo w moim przypadku link na ok 2km, wprawdzie przy małym zaszumieniu wygląda tak:

Załącznik:
local to remote 1.jpg
local to remote 1.jpg [ 16.73 KiB | Przejrzano 1050 razy ]

Załącznik:
remote to local 1.png
remote to local 1.png [ 39.78 KiB | Przejrzano 1050 razy ]

Załącznik:
symulacja 1.jpg
symulacja 1.jpg [ 19.92 KiB | Przejrzano 1050 razy ]


:okularnik:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 09 sie 2017 11:10:54 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Leniwy eseista
Leniwy eseista
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw, 19 lip 2007 7:19:53
Posty: 717
Lokalizacja: wlkp
U mnie podobnie. Na paru Mt w btescie dobiłem ponad 400Mb. Link 1.5km wszystko ustawiłem na auto i jak na razie nie widzę potrzeby przestawiania czegoś.

_________________
Wyprzedaż 2.4Ghz 5Ghz ,rb411, rb133, KARTY mpci
viewtopic.php?f=22&t=43092


Na górę
Post: śr, 09 sie 2017 16:06:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodociany subskrybent
Młodociany subskrybent

Rejestracja: pn, 06 lut 2012 16:54:07
Posty: 220
Lokalizacja: Kraków
A jaka szerokość kanału? Nie wierze czemuś co nie ma możliwości regulacji umożliwiającej wizowanie.
Odrazu trzeba rzeźbić z wizowaniem i uchwytami. Do tego sam plastik co nie wróży tez dobrej izolacji od innych urządzeń.


Na górę
Post: śr, 09 sie 2017 16:24:17 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 468
Lokalizacja: P.W Batna
@matszosa - to może weź sobie Dobry Człowieku na spr. jeden link Mimosa B5-Lite i rozwiejesz w ten sposób wszystkie swoje wątpliwości.... :okularnik:

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: śr, 09 sie 2017 16:25:36 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 334
matszosa pisze:
A jaka szerokość kanału? Nie wierze czemuś co nie ma możliwości regulacji umożliwiającej wizowanie.
Odrazu trzeba rzeźbić z wizowaniem i uchwytami. Do tego sam plastik co nie wróży tez dobrej izolacji od innych urządzeń.
Regulacja jest zapewniona przez dodany uchwyt


Na górę
Post: czw, 10 sie 2017 22:16:40 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Starszy czytelnik
Starszy czytelnik

Rejestracja: pn, 31 maja 2010 19:52:51
Posty: 196
Lokalizacja: Grodzisk wllkp
Odnośnie plastiku i izolacji na 700m mimosa przerzuca 3x wiecej ruchu (200/200 symetrycznie przy 40Mhz i takim samym kanale) niż sxt z osłonami

aż mnie korći zęby kupić i protestować A5c na jakieś bazie


Na górę
Post: pt, 11 sie 2017 9:19:04 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 468
Lokalizacja: P.W Batna
pikol pisze:
Odnośnie plastiku i izolacji na 700m mimosa przerzuca 3x wiecej ruchu (200/200 symetrycznie przy 40Mhz i takim samym kanale) niż sxt z osłonami

aż mnie korći zęby kupić i protestować A5c na jakieś bazie


To burz na priv... dogadamy temat :)

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: sob, 12 sie 2017 2:35:13 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 09 lut 2010 16:33:10
Posty: 64
Lokalizacja: JL
Witajcie,
Czy jest możliwość pop numerze seryjnym rozpoznać, czy nie ma się lipnej serii z zawieszającym się LAN podczas burzy?
O restartach już nie wspomnę.

Z góry dzięki za info.

p.

_________________
Pozdrawiam,
Piotrek


Na górę
Post: sob, 12 sie 2017 6:48:14 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Subskrybent
Subskrybent

Rejestracja: pn, 23 sty 2012 12:39:19
Posty: 334
kubeł pisze:
Witajcie,
Czy jest możliwość pop numerze seryjnym rozpoznać, czy nie ma się lipnej serii z zawieszającym się LAN podczas burzy?
O restartach już nie wspomnę.

Z góry dzięki za info.

p.
Tak da się, napisz do support. Zmiana wersji to inna jakość. Ps. Dobre uziemienie też bardzo ważne


Na górę
Post: pn, 14 sie 2017 13:21:26 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Fanatyczny prenumerator
Fanatyczny prenumerator
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr, 09 mar 2016 10:22:39
Posty: 468
Lokalizacja: P.W Batna
Pierwsze o co się zapytają to czy antena była dobrze uziemiona. :)

_________________
www.anteny24.pl


Na górę
Post: pn, 14 sie 2017 14:07:25 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2929
aBaZ pisze:
Pierwsze o co się zapytają to czy antena była dobrze uziemiona. :)


A ty powiesz "oczywiście że była" a między bogiem a prawdą kto jest w stanie potwierdzić lub nie słowa klienta


Na górę
Post: wt, 15 sie 2017 19:45:34 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Powieściopisarz
Powieściopisarz

Rejestracja: ndz, 29 kwie 2007 23:24:14
Posty: 1873
kamikaze pisze:
aBaZ pisze:
Pierwsze o co się zapytają to czy antena była dobrze uziemiona. :)


A ty powiesz "oczywiście że była" a między bogiem a prawdą kto jest w stanie potwierdzić lub nie słowa klienta

Klient ma zawsze rację.


Na górę
Post: śr, 16 sie 2017 7:53:43 
Odpowiedz z cytatem
Offline
trzepakowy szaleniec
trzepakowy szaleniec

Rejestracja: ndz, 22 lis 2009 18:13:48
Posty: 2929
zuhjk pisze:
kamikaze pisze:
aBaZ pisze:
Pierwsze o co się zapytają to czy antena była dobrze uziemiona. :)


A ty powiesz "oczywiście że była" a między bogiem a prawdą kto jest w stanie potwierdzić lub nie słowa klienta

Klient ma zawsze rację.


Chyba że jest klientem CDRu to wtedy rację zawsze ma Wojtek ;)


Na górę
Post: czw, 31 sie 2017 15:57:05 
Odpowiedz z cytatem
Offline
Młodszy czytelnik
Młodszy czytelnik

Rejestracja: wt, 01 lip 2008 9:16:48
Posty: 98
a czym sie rozni ten zestaw od drugiego prócz vatu ?
https://www.morele.net/access-point-mim ... t-1112120/
http://cdr.pl/p5117,mimosa-b5-lite-zest ... -5ghz.html


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie
Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 9 Następna


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Dzisiaj jest ndz, 17 gru 2017 19:46:23

Strefa czasowa UTC+02:00

Moderatorzy: Administratorzy, Moderatorzy

Nakarm glodne dziecko - wejdz na strone www.Pajacyk.pl


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
SubSilver2 modified for Trzepak.pl by Colir
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl